,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

ASTP Başkanı Kır: İşgal rejimine karşı artık kınama yerine kıyama geçmemiz gerekmektedir

ASTP Başkanı Kır: İşgal rejimine karşı artık kınama yerine kıyama geçmemiz gerekmektedir
Müslümanların, siyonist işgal rejiminin zulümlerini kınadıkça onların da zulümlerine devam ettiğin aktaran Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır, artık kınama yerine kıyama geçilmesi gerektiğini söyledi.

 

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına sert tepki gösteren Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır, Filistin için çözüm kıyam olduğunu söyledi. 

İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Kır, "Bugün İslam coğrafyası ayakta çünkü siyonist israil güçleri Müslümanların kutsal ayı olan Ramazan'da yine Müslümanların kutsal mabedi Mescid-i Aksa'ya saldırarak saldırı ve işgallerine yeni birisini eklemişlerdir. Her Ramazan ayında olduğu gibi Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişleri yasaklanmaktadır. 12 yaş üzeri 55 yaş altı Müslümanlara Mescid-i Aksa'ya girişleri engellenmektedir. 45-55 yaş arasındakilere de izin almak suretiyle Mescid-i Aksa'ya girişlerine müsaade edilmektedir. Günlerden beri israilin kendi içinde bir karışıklık olduğu gibi Filistinli kardeşlerimizin huzurunu bozucu onları tehdit edici bir takım aşağılayıcı faaliyetlerin içerisine de girilmektedir." dedi.

"Filistinli kardeşlerimiz Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı korumak için her şeylerini feda etmektedirler"

Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır

Yaşananların tümünün sözde uygar dünyanın gözü önünde yaşanmakta olduğunu aktaran Kır, "İslam coğrafyasının ve İslam ülkelerinin gözü önünde bu olaylar cereyan etmektedir. Ramazan ayında Müslümanların ibadetleri engellenirken Gazze şeridinde veya Batı Şeria'da mülteci kaplarına baskın yapılırken 59 Filistinli şehit edilirken, binlercesi tutuklanırken, yüzlercesi yaralanırken, ölülerine el konulurken ve yaralıların hastaneye gitmeleri engellenirken ne yazık ki ne İslam coğrafyasından, ne Birleşmiş Milletlerden, ne Unesco ve ne de insan hakları kuruluşlarından caydırıcı ve yiğitçe bir ses israile karşı çıkmamaktadır. İslam İşbirliği Teşkilatı da yiğitçe bir ses yok. Buradan şunu ifade etmek istiyorum. Filistinli kardeşlerimiz bir asırdan beri israilin zülüm ve işkencelerine maruz kalmalarına rağmen onların işkencelerine asla boyun eğmeden İslam ve Müslümanların onuru ve şerefi olan Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı korumak için canlarına, mallarını ve her şeylerini feda etmektedirler." ifadelerine yer verdi.

"Mescid-i Aksa bir ümmet meselesidir"

Filistin ve Mescid-i Aksa meselesinin sadece bir Filistin meselesi olmadığını ifade eden Kır, devamında şunları aktardı:

"Mescid-i Aksa bir ümmet meselesidir. Bu saldırılar israilin gücünden kaynaklanmıyor. Müslümanların dağınıklığından, Müslümanların ümmet haline gelemeyişinden ve birlikte hareket edemeyişinden kaynaklanmaktadır. İsraili durdurmanın tek yolu var. Selahaddin-i Eyyubi  metodunu uygulamak, İslam birliğini sağlamak, ümmet olmak ve sonra da Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı israilin elinden kurtarmak ve başkenti birleşik Kudüs olan bağımsız Filistin Devletinin kurulmasını sağlamaktır. Bunun dışında israil zulmüne engel olacak başka bir güç tanımıyorum. Her olay her hadise bütün uluslararası kuruluşlar israili engelleme yönünde karar alma yerine israili zulümlerini onaylayacak kararlar almaktadırlar. Artık herkes biliyor ki israil vuruyor biz kınıyoruz. Biz kınıyoruz israil vuruyor. İşgalcilerin zulümlerini kınamak artık israilin zulümlerini onaylamak anlamı taşımaktadır. Artık bizim kınama yerine kıyama geçmemiz gerekmektedir. Böyle olduğu zaman inanıyoruz ki ümmet Kudüs etrafında birleşecek ve Kudüs etrafında birleştiği zaman Müslümanlar bir ümmet haline gelecektir. Küfür tek millettir İslam'da tek ümmettir. Küfür tek millet olma adımlarını koruduğu halde Müslümanlar ümmet bilincine kavuşacak adımları atamamaktadır. Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Dünyada sorulmazsa Cenabı Hak bunun hesabını ahirette soracaktır."

"Ey İslam ülkeleri! Siz normal olmayan bir israille normalleştiniz"

Siyonist işgal rejimi ile normalleşen İslam ülkelerine seslenen Kır, "İsraille normalleşen İslam ülkelerine bir çift söz söyleyeceğim. Artık anlamamız lazım. Siz normal olmayan bir israille normalleştiniz. Daha israil sine ne yapması lazım ki anormalliğini gösterebilsin. Onun için yol yakınken dönünüz israille hangi anlaşmalar üzerine anlaştıysanız o ahitlerine ya sadık kalmalarını sağlayın yahut da israilin zulüm ve baskınları karşısında doğrudan harekete geçin diyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55