,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

Asgari ücret hakkında konuşan halk: Ücret zamlar karşısında erimemeli

Asgari ücret hakkında konuşan halk: Ücret zamlar karşısında erimemeli
Milyonlarca insanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret ile ilgili beklentilerini dile getiren halk, yeni yıldaki asgari ücret artışının zamlar karşısında erimemesini istedi.

 

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret hakkında İLKHA mikrofonlarına konuşan Batmanlılar, hükümetten beklentilerini sıraladı.

Asgari ücretin zamlardan asla etkilenmemesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, aksi halde yapılacak artışın faydadan çok zarar vereceğini söyledi.

Hayat pahalılığının önüne geçilip günümüz ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak asgari ücretin belirlenmesini talep eden vatandaşlar, insanların geçim sıkıntısıyla ilgili endişelerinin kalmaması gerektiğini kaydetti.

Sefa Küniç

"Asgari ücretle kimse geçinemiyor"

Asgari ücretle geçinmenin oldukça zorlaştığını ifade eden Sefa Küniç, "Halk olarak asgari ücretle kimse geçinemiyor. Bir genç olarak şu anda çalışmıyorum ama asgari ücretle çalışsam ve 7-8 bin liraya bir ev kiralasam, bunun elektriği, suyu, doğal gazı hesaplasam ve bununla beraber yemek ve kişisel bakımıyla beraber harcayacağım para asgari ücretten yüksektir. Şu anda asgari ücrette olması gerek bence 25-30 bin lira arasındadır ve hakkı da budur." dedi.

Muhammed

"Her şey çok pahalı"

Mevcut asgari ücretin hayat pahalılığı karşısında çok yetersiz kaldığını vurgulayan Muhammed isimli vatandaş, "Şu anki asgari ücret çok azdır. Yeni yılda en az 25-30 bin lira olması gerekiyor. Çünkü her şey çok pahalıdır. Şimdi bir kilo bir şey aldım 100 lira tuttu. Hayat çok pahalı, kiralar çok yüksek ve gıda fiyatları çok yüksek olduğu için 25-30 bin lira bile kurtarmayabilir. Asgari ücret ne kadar yükseltilirse de gıda fiyatları yüksek olursa bize yetmez." diye konuştu.

Rojin Anart

"Her gün yeni bir zamla uyanıyoruz"

Yeni yapılacak asgari ücret artışının zamlar karşısında erimemesi gerektiğini dile getiren Rojin Anart, "Yeni asgari ücret 20 bin lira bile olsa azdır. Çünkü her gün yaşanan zamlar var. Her gün zamlarla uyanıyoruz. Kiralar çok yüksek. Tek başıma çalışıyorum ve üç çocuk okutuyorum. Yeni asgari ücret 25 bin olursa iyi olur ve her gün yaşanan zamların durdurulmasını istiyorum. Ev sahiplerinin de biraz daha vicdanlı davranmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Recep Çiçek

"Bu şartlarda geçinmek çok zor"

Yeni asgari ücretin makul bir seviyeye yükseltilmesi gerektiğini belirten Recep Çiçek, "Bir vatandaş için en az 25-30 bin lira olması lazım. Şu anda gelir azalmış ama gider çoğalmış durumda. İnsanlar her yönden ekonomi sıkıntısı yaşıyor. Kiralar almış başını gidiyor. Esnaflar olarak da artan kiralardan çok şikâyetçiyiz. Yetkililerden beklentimiz kiraların düşürülmesi ve özellikle hayat pahalılığının makul bir seviyeye gelmesidir. Çünkü bu şartlarda insanların geçinmesi çok zor." dedi.

Ramazan Baytar

"Asgari ücretin yükselmesi millete zarar veriyor"

Asgari ücrete ilişkin beklentilerini dile getiren bir diğer vatandaş Ramazan Baytar ise şunları söyledi:

"Asgari ücretin yükselmesi vatandaşa zararlıdır. Ne kadar yükselse asgari ücret milletin cebinden çıkıyor. Çünkü kiralar yükseliyor, ekonomiye zarar oluyor ve millete zarar oluyor. Bu yüzden asgari ücrette hiçbir şey de yükselmesin. Kiralar düşsün ve zamlar olmasın." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55