,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

​Artık bir ayda ehliyet alınabiliyor

​Artık bir ayda ehliyet alınabiliyor
Ehliyette başlayan yeni dönem ehliyet alımını zorlaştırırken süreyi kısalttı. Bu dönemde ehliyetin bir ay gibi kısa bir sürede alınabileceğini belirten Batmanlı ehliyet kursu yetkilileri, yeni dönemde ehliyeti hak edenlerin alabileceğini ifade ettiler.

​Ehliyette yeni döneme girildiğini belirten Batmanlı sürücü kursu yetkilileri, yeni dönemde ehliyet alım sürecinin kısaldığını, ehliyetin artık bir ayda alınabileceğini söylediler.

Ehliyette başlayan yeni dönem ehliyet alımını zorlaştırırken süreyi kısalttı. Bu dönemde ehliyetin bir ay gibi kısa bir sürede alınabileceğini belirten Batmanlı ehliyet kursu yetkilileri, yeni dönemde ehliyeti hak edenlerin alabileceğini ifade ettiler.

Ehliyet kursu yetkilisi Muhammed Sena Kanat, yeni dönemle ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni uygulama ile yaklaşık bir ay içerisinde ehliyeti elinize alabiliyorsunuz. Önceden böyle değildi, sadece yazılı sınavlar vardı. Eski sistemde sadece sınavı beklemek bir aydı ve sınav açıklandıktan sonra da uzun bir bekleyiş süresi vardı. Yani sadece yazılı sınav sonucunu 2 ay bekliyorduk. Daha sonra direksiyon sınavını beklemek vardı toplamda 3 ay ehliyet elinizde oluyordu.” dedi.

“Elektronik sınav sistemi ehliyet alım süresini kısalttı”

Elektronik sınav sisteminin süreyi çok kısalttığını belirten Kanat, “Elektronik sınav sistemi başladı ve burada sınavı beklemek kolay. Halk eğitim merkezinde en üst katta elektronik sınav bölümü var. Vatandaşlar orada tablet ile sınava giriyorlar ve sınav çıkışında TC numarasını yazan hemen sonucu alabiliyor. Yani sınava girenler aynı gün hatta aydı dakika içerisinde sınav sonuçlarını alabiliyorlar. Resmi sonuç ellerine geçtiği anda geliyorlar ve bir hafta sonra direksiyon sınavlarına girebiliyorlar. Yazılı sınav sonuçlarının aynı günde alınması bu süreci oldukça kısaltıyor. Bu durumda ehliyet bir ayda alınabiliyor. Eskiden 2-3 ay bekleniyordu hatta yazı sınavdan kalanlar 1-2 ay daha bekliyorlardı. Çünkü şimdi sınav aralıkları 1-2 hafta, eskiden 2-3 ay bekleniyordu. Bu sistem ile ehliyet almak çok rahat oluyor. Okuma yazması düşük olanlar için tablet biraz sıkıntılıdır. Tablet olduğu için bazı vatandaşlar kullanamayabiliyorlar. Fakat genel olarak herkes memnun.” ifadelerini kullandı.

“Direksiyon sınavı zorlaştı”

Yeni sistemde ehliyeti hak edenlerin aldığını belirten Kanat, “Direksiyon sınavı 35 dakikalık bir süreçtir. İlk 5 dakikası aracın içindeki ve kaputun parçalarını soruyorlar. Kalan yarım saatte 20 kilometreye yakın bir güzergâh içerisinde geri park, L park, ani fren, geri gelme ve tek stop hakkı var. Direksiyon sınavı biraz zorlaştı ama bu da halk açısından iyi bir şey sonuçta iyi bir sürücü ehliyet alıyor. Trafik kazaları azalıyor, başarılı olanlar ehliyet alıyor başarısız olanlar ise öğrenene kadar bekliyorlar. Burada direksiyon sınavı için 14 saat eğitim veriyoruz. Yazılı sınavı geçtikten sonra direksiyon sınavında 4 kalma hakkı var. Yazılı sınavda da 4 hak var. Yazılı sınavda 4 hakkını kullandığınız zaman dosyanız yanıyor fakat direksiyon sınavında böyle bir şey yok hakkınızı doldurduğunuzda ek ücret ile devam ediyorsunuz.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55