,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Arslan: "İslam için verilen kurbanlar zaferler getirsin"

Arslan: "İslam için verilen kurbanlar zaferler getirsin"
Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Van'da düzenlediği kitlesel bayramlaşma programında konuşan Alimler ve Medreseler Birliği Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, İslam için verilen kurbanların ümmetin zaferine vesile olması duasında bulundu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından kitlesel bayramlaşma programı düzenlendi. Programa katılan alimler, İslam için verilen kurbanların ümmetin zaferine vesile olması duasında bulundu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından kitlesel bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşma programına halk yoğun ilgi gösterdi.

Bayramlaşma programında konuşan Alimler ve Medreseler Birliği Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, İslam için verilen kurbanların ümmetin zaferine vesile olması duasında bulundu.

Van Kalesi Piknik Alanı'nda düzenlenen programa, Alimler ve Medreseler Birliği Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, Başkan Yardımcısı Molla Abdurrahim Timurtaş, platform yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri üye ve gönüllüleri ile halk katıldı.

Tekbirler ve ilahiler eşliğinde gerçekleşen bayramlaşmada, manevi bir atmosferin oluştuğu gözlenirken platform üyesi Levent Dalgın'ın okuduğu bayramlaşma duası duygu dolu anlar yaşattı.

Bayramlaşma programında konuşan Alimler ve Medreseler Birliği Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, her yıl düzenlenen bayramlaşmanın gönülleri birleştirdiğini söyledi.

"İbadet, yılın her günü yaşanan insanlığı kurtaracak güzel bir ahlaktır"

Ramazan ve Kurban bayramlarının insanlığın kurtuluşu için birer vesile olduğunu söyleyen Arslan, "İbadet sadece önemli günlerde veya önemli aylarda yapılamaz, ibadet yılın her günü yaşanan insanlığı kurtaracak güzel bir ahlaktır. Recep ayında kadir gecesini geçirerek insanlar oruç tutup o mukaddes günleri ihya ederler. Bir adım daha aktararak şabana yetişiyorlar, şaban ayında geçen o güzel günleri yine ihya ederler, örnek olarak bir Müslüman kalbinde bir dirhem necaset olursa ibadeti kabul olmaz, işte Ramazan o kiri o pası söküp atan ilahi bir hediyedir. Ramazan ayı geçtikten sonra hac zamanı gelir ve hacca giderken 'Ya Rabbi her şeyimizle sana yöneliyoruz' deyip orada Allah'tan af istenir, kalp temizlenir, beden kötülüklerden arınır ve insan kurban kesmeye hazır hale gelir. Hac bittikten sonra tekrar eski hayata dönüş yaparsak ne kurbanımız kabul olur ne haccımız." dedi.

"İslam için verilen kurbanlar zaferler getirsin"

İslam için nice kurbanların verildiğini belirten Arslan, "İslam için Hüseyinleri, Saidleri, Şeyh Ahmet Yasinleri, Rantisileri, Yasinleri nice Selahaddinleri ve Sabahattinleri ümmet için kurban verdik. Bu kurbanlar orta doğuya yeter ya Rabbi, ümmeti Muhammed'i birleştir, tek vücut eyle ya Rabbi, verdiğimiz kurbanlar karşılığında bizlere zaferler ihsan eyle, ümmeti Muhammed'in bayramı mübarek olsun. İnşallah yaptığımız ibadetler, Ramazan ve Kurban bayramı zamanlarında değil yılın 12 ayı devam eder. Bu geçen bayramlar ümmetin vahdetine vesile olsun." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55