,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Araştırmacı Yazar Tunç: Direniş gruplarının esirlere yapmış olduğu muamele Avrupa'da yankı uyandırdı

Araştırmacı Yazar Tunç: Direniş gruplarının esirlere yapmış olduğu muamele Avrupa'da yankı uyandırdı
Şanlıurfa'da açılan Gazze çadırında düzenlenen programda konuşan Araştırmacı Yazar Nezir Tunç, direniş gruplarının esirlere yapmış olduğu muameleyle birlikte on binlerce insanın Resulullah'ı kendine önder edindiğini belirtti.

 

Gazze gündemiyle Şanlıurfa'nın merkezinde açılan Gazze çadırında programlar devam ediyor.

Şanlıurfa'da STK'ların ortak bir şekilde düzenlediği Gazze çadırında Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından bir program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda şiirler okundu ve sineviyon gösterimi yapıldı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Nezir Tunç, ateşkesin ardından işgalcilerin tekrardan Gazzeli Müslümanları bombaladığını söyledi.

"En yakın zamanda El Adil olan Allah'ın adaleti tecelli edecek"

Tunç, "Birkaç gündür geçici bir ateşkes vardı. Bugün yine Gazzeli Müslümanların üzerine bombalar yağmaya başladı. Sabahtan yine şehitler verdik, yine yaralılar var. Birkaç gün önce medyaya yansıyan manzaralar bugün yine tekrarlandı. 56 İslam ülkesinin yöneticileri görmese de Allah celle celaluhu bunu görüyor. İnanıyoruz ki en yakın zamanda El Adil olan AllahIn adaleti tecelli edecek. Tarihleri boyunca oyunlarla insanlığın düşmanı olan bu siyonist çete, yerle yeksan olacaktır. Bu konuda imanımız tamdır; iman etmişiz, inanmışız ve böyle de olacak. Onlar tekrar Hayberleri yaşayacaklar. Ben-i Kureyzaların başına gelenler başlarına gelecek; çünkü Rabbimiz o şekilde ferman buyuruyor." dedi.

"Yaklaşık 2 aydır bütün dünyanın ilk gündem maddesi Filistin'dir, Gazze'dir"

Aksa Tufanı operasyonuyla Filistin davasının dünya gündemine tamamen girdiğine dikkat çeken Tunç, "Aksa Tufanı operasyonuyla Filistin davası tamamen dünya gündemine girdi. Yaklaşık 2 aydır bütün dünyanın ilk gündem maddesi Filistin'dir, Gazze'dir, HAMAS'tır, İslami Cihad'dır ve oradaki Allah'ın aslanlarının müşriklere, yahudilere karşı olan mukavemetleri konuşuluyor. Gazze kazanmıştır çünkü Filistin davasını bütün dünya gündemine koymuştur. Avrupa'nın tamamında, ABD'de İslam denilince milletin aklına adam öldüren, adam kesen, kadının saç teli dışardaysa hemen saldıran, küçük kız çocuklarını kendine cariye edinen, 3-5 kadınla evlenen, kadını insan yerine koymayan gibi bir algı vardı. Batı ülkelerinde Müslümanlara olan düşmanlık öyle bir seviyeye çıkarılmıştı ki İslam, Müslüman denilince Avrupa toplumunun aklına bu olumsuzluklar geliyordu. Aksa Tufanı operasyonuyla Gazze'deki Müslümanların yiğit duruşları, izzetli duruşları ve karşıdaki büyük güce karşı mukavemet göstermeleri bütün Avrupa'da 'bu insanlar nasıl insanlar ki dünyanın en güçlü ordusuna karşı dimdik ayakta duruyor, mukavemet gösteriyor, savaşıyor ve onlara gerekli darbeleri de vuruyor. Bunlar kimdir?' diye bir bir İslam'ı araştırmaya girdiler." şeklinde konuştu.

"Resulullah'ı kendine önder edinen on binlerce insan oldu"

HAMAS'ın ve direniş gruplarının esirlere yaptığı şefkatli muamelenin İslam hakkında söylenen olumsuzlukları çürüttüğünü vurgulayan Tunç, "Aksa Tufanıyla bu son 6-7 gündeki HAMAS'ın, direniş gruplarının elinde tuttuğu tutsakları teslim ettiğinde onlarla yapmış olduğu muamele, şefkat ve merhametli davranışları Avrupa'da öyle bir yankı uyandırdı ki 'biz bu adamları birisini esir aldı mı hemen kafasını kesecek diye biliyorduk çünkü bize öyle anlatılmıştı' diyorlar. Bu manzarayı Avrupa toplumu gördükten sonra 'meğer ki bugüne kadar bize söylenilen İslam ile alakalı anlatılan bütün olumsuzluklar meğer ki böyle değilmiş' dediler. Bundan dolayı Resulullah'ı kendine önder edinen on binlerce insan oldu." ifadelerini kullandı.

Program, Abdullah Zengin hocanın okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55