,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

Araştırmacı Atakay: Gazze en önemli meselemizdir

Araştırmacı Atakay: Gazze en önemli meselemizdir
Müslümanların Gazze dışında yapay gündemlerle oyalanmaması ve meşgul olmamaları gerektiğini belirten Araştırmacı Mehmet Fatih Atakay, Gazze meselesinin unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini vurguladı.

 

İşgal rejiminin, 110 günü aşkın bir süredir Gazze'de yaptığı soykırıma dünya sessiz kalmaya devam ediyor. Enkazların altındakilerle beraber 25 bini aşkın insanın şehid edildiği, binlerce insanın aç ve susuz bir şekilde dondurucu soğukta, açık hava hapishanesi olan Gazze'de ölüme terk edilmesini uluslararası kamuoyu sadece izlemekte yetiniyor.

Batılı devletlerden aldığı destek ile katliamlarını sürdüren işgal rejimi; savaş suçu işlemeye, uluslararası hukuku yok saymaya devam ediyor.

Gazze'nin gündemden düşürülmemesi gerektiğini ifade eden Araştırmacı Mehmet Fatih Atakay, İLKHA'ya konuştu.

"Gazze meselesinin gündemden düşmesi Müslümanlar için ayıp olarak yeterlidir"

Müslümanların başkalarının yapay gündemlerini sanki kendi gündemleri gibi gündeme alıp Gazze‘yi arka sıralara atmaması gerektiğini vurgulayan Atakay, "Gazze meselesinin gündemden düşmesi Müslümanlar için ayıp olarak yeterlidir çünkü Gazze şu an bizim en önemli meselemizdir. İslam’ın bize yüklemiş olduğu sorumluluk gereği Gazze bizim en önemli meselemizdir. Gazze'de kardeşlerimiz bir taraftan katledilirken öbür taraftan açlık ile de imtihan ediliyor. Orada bir insanlık dramı yaşanıyor. Hem Müslüman olmamız hem insan olmamız hasebiyle eğer biz buradaki bu katliama, soykırıma duyarsız kalırsak onu gündemden düşürürsek bırakın Müslümanlığı insanlığımızı bile yitirmişiz demektir. Rabbim bizi bundan muhafaza etsin. Dolayısıyla başkalarının farklı ajandaları olabilir, başkalarının farklı gündemleri olabilir. Biz asla onların tuzaklarına düşmemeli, onların yapay gündemlerini sanki bizim gündemimizmiş gibi gündemimize alıp Gazze‘yi arka sıralara atamayız. Gazze meselesini unutamayız, Gazze meselesini unutturamayız. Eğer biz Gazze meselesini insanlara anlatmaz isek insanlara hatırlatmaz isek o zaman Gazze mağduriyetini, mazlumiyetini dünyaya haykıracak başka kim kalıyor?" dedi.

"İlk zamanlarda Türkiye’deki bütün televizyon kanalları sürekli Gazze meselesini konuşuyordu"

Mehmet Fatih Atakay

Gazze'nin gündemden düştüğünde dünyanın gözlerinden ırak bir şekilde yaşanan zulmü katmerleştirerek devam edeceğine dikkat çeken Atakay, "Biz asla diğer yapay gündemlerle oyalanmamalı, onların bizi meşgul etmelerine müsaade etmemeliyiz. Bugün Türkiye'mizde mesela bir yerel seçimin arifesindeyiz. Haber kanallarını açın göreceksiniz ki bilmiyorum hangi ilin hangi ilçenin hangi adayının boş bir söyleminin üzerinden saatlerce tartışıldığını görüyoruz. İlk zamanlarda Türkiye’deki bütün televizyon kanalları sürekli Gazze meselesini konuşurken bugün Gazze meselesini görmeyeceksiniz. Gazze‘deki insanlık dramının bilmem hangi adayın o boş söyleminin üzerinden saatlerce konuşması kadar mı bir değer ifade etmiyor ki biz Gazze'den bahsetmiyor bu yapay gündemden bahsediyoruz. Bilinçli veya bilinçsiz Gazze gündemden düşerse unutulmamalıdır ki siyonistler Gazze'de zaten istediği gibi katliam ve soykırımları yapıyor fakat gündemden düştüğünde bu sefer dünyanın gözlerinden ırak bir şekilde bu zulmünü katmerleştirerek yapacak ve mazlumların sesi dünyaya ulaşmayacak. Mazlumların halinden dünya haberdar olmayacaktır." şeklinde konuştu.

"Müslüman kardeşlerimizin haklı davasını insanlara anlatacağız"

Filistin’de anlatıldığı gibi aslında Araplar tarafından toprakların satılmadığının anlatılması gerektiğini belirten Atakay, "7 Ekim Aksa Tufanı ile beraber yani 1917’den beri ilk kez İslami direniş, işgal edilen topraklarda bir operasyon gerçekleştirdi. Bu İslami direnişinin başarısıdır, hatta çok kısa bir sürede Gazze'nin iki katı arazide yani kontrolü tam olarak sağlamasa bile orada eylemler gerçekleştirdi. Bu onların başarısı, onların yüklenmiş olduğu sorumluluğu yerine getirme şekli. Biz de burada Müslüman kardeşlerimizin haklı davasını insanlara anlatacağız. Filistin’de zannedildiği gibi anlatıldığı gibi Araplar tarafından toprak satılmadığını, bunun da siyonistlerin, Yahudilerin bir yalanı olduğu, yani bugün tarihi belgelerle sabittir. Filistin’de öyle iddia edildiği gibi ciddi miktarda satılan bir toprak söz konusu değildir." diye konuştu.

"Siyonizmin zulmü bitse bile asla boykottan vazgeçmemeliyiz"

Boykota dikkat çeken Atakay, "Müslümanlar, velev ki bugün siyonizmin zulmü bitse bile asla boykottan vazgeçmemeli. Müslümanlar sürekli bir biçimde siyonistlere destek veren bütün ürünleri amasız fakatsız boykot etmeli ve asla evinden içeri sokmamalıdır. Müslümanların kendi gücü nispetinde maddi imkanlarla yardım edebilen maddi imkanlarla yardım edemeyenler de duada teheccüdde Müslümanlara dua etmeli. Onların zaferi, siyonizmin de helak olması için dua etmelidir. Filistin'deki bu zülüm bitene kadar, tam bağımsız bir Filistin kuruluncaya kadar, Mescidi Aksa Müslümanların emin ellerine geçinceye kadar herkes kendi gücü nispetinde Filistin’e maddi ve manevi yardımlarda bulunmalı ve dediğimiz gibi en önemlisi boykottan asla ama asla vazgeçmemelidir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55