,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Arap Topluluğu Birliği kuruldu

Arap Topluluğu Birliği kuruldu
Arap Derneği bünyesinde faaliyet yürüten Arap Topluluğu Koordinasyonu, Türkiye’de yaşayan Arapların uyum sorunları ve dilden kaynaklı sıkıntılarına daha yakından ilgilenmek için kurdukları Arap Topluluğu Birliğinin kuruluşunu ilan etti.

​Türkiye’de yaşayan Arapların sorunlarına eğilmek için Arap Topluluğu Birliği adı altında bir platform oluşturuldu.

Başkanlığını Metin Turan’ın yürüttüğü Arap Derneği bünyesinde faaliyet yürüten Arap Topluluğu Koordinasyonu, Türkiye’de yaşayan Arapların uyum sorunları ve dilden kaynaklı sıkıntılarına daha yakından ilgilenmek için kurdukları Arap Topluluğu Birliğinin kuruluş ilanı için basın toplantısı düzenlendi.

İstanbul Vatan Caddesi'nde bulunan bir otelde düzenlenen toplantıda Türkiye’de yaşayan Arapların sorunlarına ve bunlara çözüm yollarına değinildi.

Birliğin, sırasıyla faaliyetlerine değinen Arap Topluluğu Başkanı Mustafa Mahmut Etteruni, hedeflerinin tüm Arap topluluklarına yardım etmek olduğunu belirtti.

Etteruni’nin konuşmasından sonra söz alan birliğin Genel Sekreteri Metin Turan, Şu an Türkiye’de 5 milyona yakın Arap'ın yaşadığına dikkat çekti.

"Türkiye-Arap ilişkilerini geliştirmeye çalışacağız"

Turan, "Bunlar arasında iş adamları, okuyan öğrenciler, Arap baharından sonra gelenler var. 3 milyon 600 bin Suriyeli mülteci var. Türk vatandaşları ile Arap kardeşlerimiz arasında köprü vazifesini kuracak. Arap Topluluğu Birliğinin tesisi aslında gecikmiş bir girişimdir. Biz en kısa zamanda bu gecikmenin arasındaki farkı kapatacağız. Arap kardeşlerimizle birlikte çalışarak Türkiye-Arap ilişkilerini geliştirmeye çalışacağız. Bunun için hep birlikte çalışarak güzel işler başaracağız. Biz yaklaşık 3 yıldan beridir bu çalışmayı sürdürüyoruz. Arap Derneği olarak Arap kardeşlerimizle birlikte çeşitli etkinlikler yaptık. Türkiye’de yaşayan Arap kardeşlerimizin sorunlarını Türk makamlarına aktararak, onlarla iş birliği yaparak, resmi temas ve ziyaretlerde bulunarak sorunlarımızı anlatıyorduk. Fakat burada resmi bir kuruluşun kurulması gerekiyordu. Bu kurumu kurduk. Şu an Arap Topluluğu Birliği olarak faaliyetimize bugün başlamış bulunmaktayız. Aslında 40 gün önce eski Meclis Başkanımız Binali Yıldırım ile de bir toplantı yapmıştık. Biz orada bu toplantıyı gerçekleştirme niyetindeydik. Fakat malumunuz seçimler sürüyor." şeklinde konuştu.

Toplantının ardından birlik yetkilileri basın mensuplarının sorularını yanıtladı.    

Toplantı sonrası İLKHA'ya konuşan Arap Topluluğu Birliği Başkanı Mustafa Mahmut Etteruni, hedeflerinin tüm Arap topluluğuna yardım etmek olduğunu ifade etti.

"Amacımız dilden kaynaklı sıkıntı ve anlaşmazlıklara yardımcı olmak"

Etteruni, "Birçok Arap,  ben de dahil değişik nedenlerden dolayı Türkiye’ye geldik. Ben okumak için geldim. Dolayısıyla bu ülkeye daha verimli bir yaşam sürebilmek için Türkçeyi ve Türk kültürünü iyi bilmek gerek. Başta Arap ülkelerinden gelen ve diğer yabancı kardeşlerimizin tek sorunu dildir. Türkiye’deki Arap Topluluğu olarak amacımız dilden kaynaklı sıkıntı ve anlaşmazlıklara yardımcı olmak. Konuşarak, tercüme ederek, yol göstererek yardımcı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55