,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

Antalya'da "Filistin'e Destek Siyonizme Lanet" programı düzenlendi

Antalya'da "Filistin'e Destek Siyonizme Lanet" programı düzenlendi
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı ilk andan itibaren Filistinli mücahitlere desteğini ortaya koyan Antalya halkının Gazze'ye destek programları devam ediyor.

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığının başlatmış olduğu direniş nöbeti programları kapsamında bir araya gelen Kudüs aşıkları, Filistin davasına olan bağlılıklarını bir kez daha ispatladı.

Sunuculuğunu Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Şahin'in yaptığı program, Merkez Kepez İlçesi Kent Meydanında bulunan Gazze Destek Çadırı önünde düzenlendi.

Muhammed Osman Demir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, sık sık tekbir ve sloganların getirildiği görüldü.

Programda Gazze'deki gelişmelere ilişkin bir konuşma yapan Kudüs Platformu Başkanı Hakan Ülgen, 75 STK'dan oluşan platformlarının amacının toplumda Kudüs ve Mescid-i Aksa bilinci oluşturmak olduğunu söyledi.

Ardından konuşan Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) Başkanı Alparslan Aslan, Antalya'daki STK'lar olarak işgal rejiminin barbarlıklarına karşı Filistinli Müslümanların yanında olduklarını dile getirdi.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Muhammet Şerif Durmaz, İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenerek Gazze konusunda somut adımlar atmaları çağrısında bulundu.

"Yöneticilerimize düşen Gazze konusunda somut adımlar atmaktır"

Halkın meydanlarda yaptığı etkinliklerin önemine vurgu yapan Durmaz, "Müslümanlar meydanlarda oldukça, yöneticiler de somut adımlar atmak zorunda kalacaklar. Bize düşen meydanlarda siyonist işgal rejimini telin etmektir, lanetlemektir. Yöneticilerimize de düşen Gazze konusunda somut adımlar atmaktır. Buradan, bu meydandan İslam ülkelerini idare eden yöneticilere de sesleniyoruz. Ey Arap ülkelerini yöneten pısırık liderler. Neden sesiniz çıkmıyor, neden onurlu bir irade ortaya koymuyorsunuz. Müslüman kardeşleriniz orada katlediliyor. Ama sizlerden bir ses yok, ama sizlerden bir adım yok. Daha ne kadar duracaksınız, daha ne zamana kadar sessiz kalacaksınız. Ey İslam ülkelerinin liderleri, artık sizden beklenen adımları atın, artık sizden beklenen girişimlerde bulunun. Aynı zamanda kendi ülkenizde bulunan işgal rejiminin temsilcilerini de sınır dışı edin. Eğer bunları yaparsanız vallahi tarihe yazılacaksınız. Eğer bunları yapmazsanız tarih sizi hayırla yad etmeyecektir." şeklinde konuştu.

"Annelerimiz Selahaddinler yetiştirecekler"

Gazze'de yaşanan insanlık dışı zulümlerle İlgili duygularını anlatan Durmaz, "Çaresiz değiliz arkadaşlar. Evet yüreğimiz yanıyor, Gazze'de gelişmeler karşısında üzülüyoruz, hüzünleniyoruz ama birey olarak da toplum olarak da bize düşen çok iş var. Annelerimize, bacılarımıza çok ciddi anlamda görevler düşüyor. Peki annelerimiz ne yapacak? Annelerimiz Selahaddinler yetiştirecekler, bacılarımız Selahaddinler yetiştirecekler. O Selahaddinler ki nasıl ki Kudüs'ün fatihi oldular, aynı şekilde bugün de, Gazze'nin, Kudüs'ün fatihi olacaklar." ifadelerini kullandı.

"İşgal rejimi 1948'ten günümüze zulüm ve katliamlar yapıyor"

İslam aleminin izzeti için mücadele eden HAMAS'a yönelik eleştirilerin yersiz olduğunu vurgulayan Durmaz, son olarak şunları söyledi:

"Deniliyor ki eğer HAMAS'ın askeri kanadı Kassam Tugayları 7 Ekim'de Aksa Tufanı harekatını başlatmasaydı işgal rejimi bu katliamları yapmayacaktı. Bunu söyleyenler de biliyorlar ki, işgal rejimi ta 1948'ten günümüze zulüm ve katliamlar yapıyor. 1967'de fiili olarak başlayan Kudüs işgalinden bugüne siyonist zulüm ve işgal artarak devam etti. Yani işgalci siyonistlerin zulmü ve katliamları 7 Ekim'de değil 1948'te başladı. Bizler için Mescidi Aksa, Kudüs vazgeçilmezdir. Filistin davası bizlerin kırmızı çizgisidir. Herkes bilsin ki bizler bu davadan vazgeçmeyiz, Kudüs'ü ezdirmeyiz, Mescidi Aksa'yı çiğnetmeyiz."

Program, Antalya Umut Kervanı Başkanı Osman Yıldırım'ın okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55