,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Ankaralılar: Tüm sektörlerde fahiş fiyat denetimleri artırılmalı

Ankaralılar: Tüm sektörlerde fahiş fiyat denetimleri artırılmalı
Türkiye geneli zincir marketlerin fahiş fiyat artışları, marketlerin yeterince denetlenip denetlenmedikleri üzerine Ankara halkı, sadece zincir marketler değil tüm sektörlerde denetimlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Gıda fiyatlarındaki artışın en büyük nedeninin zincir marketler olmakla birlikte tüm sektörlerde fahiş fiyatların olduğuna dikkat çeken Ankaralılar, özellikle zincir marketlere ve tüm sektörlere yönelik denetimlerin sıklıkla yapılması gerektiğini söylediler.

Zincir marketlerin fahiş fiyat artışları, marketlerin yeterince denetlenip, denetlenmediklerini halka soran İLKHA muhabirleri, zenginlerin bile fiyatlardan mustarip olduğuna dikkat çeken Ankaralılar, alt gelir durumundakilerin ise hallerinin içler acısı olduğunun yanıtını verdiler.

Ankaralılar, son zamanlarda özellikle başta zincir marketler olmak üzere tüm sektörlerde fahiş fiyat uygulamaları olduğunu bu yüzden denetimlerin sıklıkla yapılması gerektiğini ifade ettiler.

“Zengin her şekilde geçiniyor ama gariban insanlar artık geçinemiyor”

Küçük esnaf olarak zincir marketlerden şikâyetçi olduğunu dile getiren Bahattin Kır, “Zenginler küçük seviyedeki insanları bitirdiler artık. Durumu iyi olanlar her şekilde geçiniyor. Gariban insanlar artık geçinemiyor. Bunun çözümü piyasanın düşmesidir. Kredilerin, faizlerin her şeyin düşmesi gerekir.” dedi.  

“Devletin fahiş fiyatlara karşı önlem alması lazım”

Vatandaşlardan Bülent Tatar, “Öldürdüler mahvettiler bizi. Onlarda Allah korkusu yok. Allah korkusu olsa zaten bu şekilde yapmazlar. Yazıktır günahtır. Devletin fahiş fiyatlara karşı önlem alması lazım. Her şeye önlem alıyor bir de bu fahiş fiyatlara önlem alsın. Devletin kontrol mekanizmaları vardır. Her şeyi kontrol edebiliyorlar bunları da kontrol edebilirler. Hükümetten yardım bekliyoruz. Her şey hükümetin elinde bizim elimizde olan bir şey yok. Biz halkız, tepkimizi seçimde veririz.” ifadelerine yer verdi.

“Çözüm üretimi artıracak ve yerli üreticiyi destekleyecek”

Tarım Kredi Kooperatifleri başta olmak üzere tüm marketlerde fahiş fiyatlar olduğuna dikkat çeken Hasan Ekiz, şunları söyledi:

“Fahiş fiyat hepsinde var. Devletin Tarım Kredi Kooperatifi var onun fiyatları fahiş değil mi? Devlet bir kere önce kendisinden başlasın ondan sonra diğerlerine ceza verelim. Hepsi öyle. Çözüm, üretimi artıracak. Yerli üreticiyi destekleyecek. Mesela yerliden buğdayını ucuza, yabancıdan pahalıya alıyor. Dışarıya vereceği parayı burada kendi çiftçisine verse de o da fazla üretse olmaz mı? Vatandaş ineklerini kesime gönderecek. Süt olmuş 30 lira. Çözüm çiftçiyi desteklemede.”

“100-200 lira artık bozuk para oldu”

Zincir marketler bu kadar büyümeden önlemler alınması gerektiğini belirten Taner Önal, “Bunlara fırsat verirken bunu zamanında düşüneceklerdi. Fırsat verdiler bunları çoğalttılar şimdi de baş edemiyorlar. Vatandaşlar nerede ucuzsa oraya gidiyor. Devlet olarak bu marketlere inat marketler açacaklar ki vatandaş ucuza bir şeyler alsın. 100-200 lira artık bozuk para oldu. Devlet kaşıkla verdiğini kepçeyle alıyor.” diye konuştu.

“Böyle giderse millet çok zor bir hayat yaşayacak”

Piyasanın çok kötü olduğunu dile getiren Şenol Dağ, “Allah halkımızın yardımcısı olsun. Böyle giderse millet çok zor bir hayat yaşayacak. İnşallah yaşattırmazlar. Yılbaşından sonra her şeyin daha çok berbat olacağını söylüyorlar. Tek isteğimiz ve tek yapacağımız Cumhurbaşkanımızın fiyatlara müdahale etmesidir. Çünkü durumu çok kötü olan insanlar var. Nasıl geçim yapacaklar nasıl olacak. Tüm marketlerin denetlenmesi lazım. Herkes kendi kafasına göre fiyatları yükseltmesin. Bu insanlara yazık günahtır.” ifadelerine yer verdi.

Tüm marketlerde fiyatların fahiş olduğunu dile getiren Beyhan Bal, hangi market ucuzsa alışverişlerini oralardan yaptıklarını söyledi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55