,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Ankaralılar Sosyal Konut Projesini değerlendirdi

Ankaralılar Sosyal Konut Projesini değerlendirdi
Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni TOKİ konut projeleri için Ankaralılar, yapılan açıklama ve projelerden genel anlamda memnun kaldıklarını belirtti.

 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 250 bin sosyal konut projesinde konut fiyatlarını ve diğer detayları açıklamıştı.

Erdoğan, yeni TOKİ projelerinde başvuruların 14 Eylül’de başlayacağını, ekim sonuna kadar süreceğini açıklamıştı. Erdoğan, "Hedefimiz 81 ilde ve ilçelerde 2023 2028 süresini kapsayan 500 bin sosyal konut. 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır." olduğunu belirtmişti.

Devletin yaptığı bir proje olduğu için memnun kaldığını dile getiren Tuncay Canpolat, “Mesela ben Ballıkuyumcu'da başvurdum. Ballıkuyumcu şehrin çok dışında. Nasıl olur, çıkar mı çıkmaz mı? Ödeme şartları güzel. Gerçi inşaatlar şu an da çok hızlı ilerliyor. 18-20 ay arasında yapıyorlar. Vatandaşlarımız biraz katlanıp ödeyecekler.” dedi.

Ankaralılar Sosyal Konut Projesini değerlendirdi

Tuncay Canpolat

Kirada oturan insanlar için biraz zor olacağını ve zorlanacaklarını belirten Enver Şahin, “Hem kira ödeyecekler hem de taksit ödeyecekler, fazladan bir geliri varsa ödeyebilecekler ama yoksa zor.” şeklinde konuştu.

Ankaralılar Sosyal Konut Projesini değerlendirdi

Enver Şahin

TOKİ konut projesinin vatandaşlar için güzel olacağını söyleyen Adem Aydoğan, “Şu an benim evim olduğundan dolayı başvuramıyorum. Ödeme konusunda hükümetin bir bildiği vardır ama ben bir şey diyemiyorum. 250 bin konut yapılacak diye duydum. Asgari ücret alanlar için iyi bir şey. 2 artı birlerin ödemesi 2500 lira. Zaten bir kira 2 bin lira.” ifadelerini kullandı.

Ankaralılar Sosyal Konut Projesini değerlendirdi

Adem Aydoğan

Dar gelirli insanlar için güzel bir çalışma olduğunun altını çizen Metin Emekli, şunları aktardı:

Ankaralılar Sosyal Konut Projesini değerlendirdi

Metin Emekli

“Bu bir fırsat. Allah razı olsun. Ama sonu da gelir inşallah. Ödemeler konusunda pek bir bildiğim yok ama devlet dar gelirlileri düşündüğü için sağlıklı bir çözüm düşünüyorlardır.”

Ankaralılar Sosyal Konut Projesini değerlendirdi

Serkan Balcı

Bu projenin gecekondularda oturan bazı insanları mağdur edeceğine değinen Serkan Balcı, “Bu konu hakkında aslında konut yapmıyorlar. Fakirlerin evlerini yıkıyorlar. Annemler kiralık gecekonduda oturuyorlar. Şu an tebligat gelmiş evleri boşaltın diyorlar. Aslında konut yapma bir bahane, yolsuzluk bu. Fakirlerin evlerini üstüne yıkıyorlar. Tek başına 5-6 bin lira maaşla çalışan bir insan 3 bin lirasını oraya veremez. 5 sene öncesinde nasıl ev alırım diye bir hayal vardı. Ama bu da hayal oldu. Artık eve nasıl ekmek götürürüz derdine düştüler.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55