,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Ankaralılar "Sizinle İftar Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz" programında buluştu

Ankaralılar "Sizinle İftar Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz" programında buluştu
Ankara Filistin Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Melik Hatun Camiinde bir araya gelen Ankaralılar hem perşembe orucu sünnetini yerine getirmek hem de Gazzeli Müslümanlara oruçlu bir ağızla duada bulunmak için iftarda buluştu.

​​​Gazze'de en temel ihtiyaçlardan mahrum bırakıldıkları günlerini oruçlu geçiren Filistinlilere destek olmak amacıyla "Sizinle İftar, Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz" programı düzenlendi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından Başkent Ankara'da gerçekleştirilen iftar menüsünde; hurma, su, çorba ve çay yer aldı.

"Sizinle İftar Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz" programı basın açıklaması ile başladı. Basın açıklamasını Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına Barış Sağlam okudu.

 Aksa Tufanı sonrasında işgalci siyonistler tarafından başlatılan soykırımın 124. gününde Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Sağlam, bu programın Gazzeli kardeşlerimizin yoksunluğunu hissetmeye yönelik bir program olduğunu söyledi.

Programa katılım gösterenlere teşekkür eden Sağlam, "Gazze’de yaşanan soykırımın boyutu öyle bir seviyeye geldi ki artık kelimeler bu zulmü tarif etmeye yeterli değil. Ama yine ve yeniden haykırıyoruz. Nefsimizi kudret elinde tutana yemin olsun ki, bu canlarımız bu tende durduğu müddetçe kardeşlerimizin onurlu direnişine destek vereceğiz. Terörist ve katil israil örgütü, Gazze’de bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları ve hastaları öldürüyor. Sadece gençleri ve yetişkin erkekleri değil, topyekûn bir soykırım amacıyla insanları öldürüyor, Gazze’yi yerle bir ediyor. İşbirlikçisi, azmettiricisi, finansörü, akıl vericisi, ağabeyi ABD ve Batılı devletlerle bir olup, masum, sivil ve savunmasız demeden, bir halkı ayırım yapmadan katlediyor. Bu zulme ortak olan her bir kişi, kuruluş ve devlete çağrıda bulunuyoruz. Artık bu vahşiliğe ve onu meşrulaştırmak için yaptığınız aşağılık propagandalarınıza son verin." dedi.

"Gazzeliler aç ve açıkta da olsalar yılmadılar, yılmazlar"

Sağlam, "Ey israil, ey ABD, ey AB, ey Batılı devletler ve ey İslam toplumlarının yönetimlerine çöreklenen zorba devlet adamları, bilin ki gücünüzü birleştirdiğiniz halde yenemediğiniz Gazze halkı, Hazreti Davud misali öcünü siz Calutlar’dan alacak. Onlar aç ve açıkta da olsalar yılmadılar, yılmazlar. Ellerinden aldıklarınıza rağmen yılmadılar, yılmayacaklar. Daha fazla ne yapacaksınız da onları imanlarından ve davalarından vazgeçireceksiniz. O izzetli halk aç kalmaktan korkar mı sandınız? Buradan o yürekli direniş erlerine selam ediyoruz. O sebat abidesi annelere selam ediyoruz. Bizleri hayrete düşüren, metanetleriyle dünyayı sarsan o küçücük masum çocuklara selam ediyoruz. Sizlerle iftihar ediyoruz. Allah’ın inayeti ve keremiyle üstün gelenlerin sizler olduğunuza şahitlik ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Gazze’de insanlar hayvan yemi için kullanılan mısır ve arpa tanelerinden öğütülen unları ekmek yapmak için kullanıyorlar"

Açıklamasının devamında Sağlam, şunları aktardı:

"Gazze’nin nüfusu yaklaşık 2,5 milyon ve bunların 1 milyondan fazlası 18 yaşın altındaki çocuklar. Tüm alt yapı, üretim tesisleri bombalanmış durumda. Yiyecek üretimi neredeyse yok ve çevrelenmiş, kuşatılmış Gazze’ye yardımlar ulaştırılamıyor. Yoksunluk içerisindeki kardeşlerimize yetecek yiyecekler hazır fakat 10 binlerce konteynır Refah sınırında bekletiliyor. israil, Mısır’ın da işbirlikçiliğiyle, dalga geçercesine 2,5 milyon insan için günde ancak 40-50’i tıra izin veriyor. Yiyecekler çürüyor. Filistinli anne Susen en-Neccar haykırıyor; 'Çocuklarım aç uyuyor. Ne un var ne de yemek. Çocuklara yiyecek bir şeyler verebilmek için hayvan yemlerini öğütüp ekmek yapmaya çalışıyoruz.' Evet yanlış duymadınız; Gazze’de insanlar hayvan yemi için kullanılan mısır ve arpa tanelerinden öğütülen unları ekmek yapmak için kullanıyorlar. Utanın ey israilin işbirlikçileri! Neredesiniz ey Birleşmiş Milletler, Dünya Gıda Programı, UNİCEF ve küresel yardım organizasyonları. Üzerinize düşeni yapmıyorsunuz, bari bizlerin yolunu açın da Kızıl Aylarımız ve insani yardım kuruluşlarımız, ihtiyaç sahiplerine ulaşsınlar."

"Ey vicdan sahibi, kalbi kararmamış insanlar, boykot ve protesto yöntemini kullanarak zulme karşı çıkalım"

Tüm dünyaya çağrıda bulunan Sağlam, "BM Güvenlik Konseyinin israile karşı alacağı bir kararla acil insani yardım koridoru açmasını sağlayın. Yapamayacaksınız! Yapmayacaksınız! Ama ikiyüzlülüğünüzün kayıtlarını nesiller boyu yüz karası, utanç vesilesi olarak taşıyın ki kirli tarihinize bir not daha düşün! Ey vicdan sahibi, kalbi kararmamış insanlar, anneler, babalar, çocuklar, haydi hep beraber; Bulabildiğimiz her yolla israile ve işbirlikçilerine karşı her türlü direniş, boykot ve protesto yöntemini kullanarak karşı çıkalım. Yılmayalım, gevşemeyelim. Neye yarar demeden azimle hareket edelim. Rabbimizin salih amel olarak kabul etmesi umuduyla iş üretelim. Yetmez, ama bugün bunu yapmayanın yarın daha fazlasını yapmaya niyeti de gücü de olmaz." şeklinde belirtti.

"Ey Filistinli, Gazzeli kardeşlerimiz! Sizlerin ihtiyaçlarını giderememenin ezikliğini taşıyoruz"

Sağlam, "İşte buradayız, ey Filistinli, Gazzeli kardeşlerimiz! İzzetli direnişinizdeki yoksunluklarınıza, yokluklarınıza ve acılarınıza ortak olabilmek için bizler de bugün oruç tuttuk. Hamd olsun. Yetmez biliyoruz. Sizlerin ihtiyaçlarını giderememenin ezikliğini taşıyoruz. Ama acılarınıza ortak olabilmek için mallarımızdan ve canlarımızdan vermeye olan niyetimizi izhar ediyoruz. Sizin için dualarımızı Rabbimize sunmak istiyoruz; Ya Hayy-el Kayyum, kardeşlerimizi iki güzel sonuçtan birine kavuştur. Düşmanlarımızı perişan et, saflarını bozguna uğrat, kalplerine korkular sal. O israilli işgalci zalimlerin işbirlikçilerini de birbirlerine kırdır. Doğu Türkistan’daki, Suriye’deki, Arakan’daki, Afganistan’daki, Irak’taki ve arz üzerindeki tüm izzetli direnişçilere ve mazlum kardeşlerimize yardımını artır. Ülkemizdeki israil kuklası hain teröristlerin ellerini kurut ve emellerini başlarına geçir. Ümmeti, Resulu Ekremin tevhid, vahdet sancağı altında tekrar topla. Bizleri de zulme ortak olma zilletinden koru. Bizlere Sen’in yolunda, Sen’in rızan için davanı savunan kardeşlerimize yardımcı olma izzetini ver. Orucumuzu izzet-i dergahında kabul buyur, Amin!" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Açıklamanın ardından yapılan duaların ardından akşam ezanı vaktine kadar Kudüs konulu marşlar ve ezgiler seslendirdi.

Akşam ezanının okunmasıyla programına katılanlar hurma ve su ile oruçlarını açtı. Akşam namazı sonrası ise ikram edilen çorbalar içildi ve program nihayete erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55