,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Ankaralılar Beraat Gecesi'ni camilerde ihya etti

Ankaralılar Beraat Gecesi'ni camilerde ihya etti
​Ankara’da Beraat Gecesi münasebetiyle genç, yaşlı herkes camilere akın ederek kandili dua ve salavatlarla ihya etti.

Beraat Gecesi’ni camilerde düzenlenen programlara katılarak ihya eden Başkentliler, geceyi namaz, dua, salavat ve zikirler ile geçirdi.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15'inci gecesi Beraat Kandili, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Ankara’da da camilerde düzenlenen programla ihya edildi.

Ankara’nın Sincan İlçesi Kütükçüoğlu Karasu Camisi’nde yatsı namazına müteakip düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi. Programda İslam ümmetine dualar edildi.

Düzenlenen programa katılan genç, yaşlı, kadın ve çocuklar, Mevlid-i Şerif sırasında bol bol salavatlar getirip gecenin manevi atmosferinden istifade ettiler.

Programda yapılan konuşmada, Müslümanların bu gecenin feyzinden bolca istifade etmesi gerektiği belirtildi.

Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, gece ile ilgili olarak, “Rahmet ikliminin içerisinde bulunduğumuz 3 ayların 2'ncisi olan Şaban-ı Şerifin 15'inci gecesine tekabül eden kavuşmuş bulunuyoruz. Yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun. Bizleri Beraat Gecesine kavuşturduğu gibi Ramazan-ı Şerife de kavuştursun inşallah. Aziz kardeşlerim özellikle maneviyatıyla bizleri günah kirlerinden arındıran, temizleyen ve tezkiye eden zikirlerimizle, dualarımızla ve yakarışlarımızla hakikate doğru yolculuğa çıkmaya ve yaratılış gayemizdeki hikmetlerimizi anlamaya davet eden eşsiz gecenin idrakine kavuştuk elhamdülillah. İçinde barındırdığı pek çok hikmetlerin Beraat Gecesi Müslümanların kurtuluş gecesidir. Bu gece adeta diğer senenin içerisindeki ayların ve gecelerin mübarek bir çekirdeği ve özü mahiyetinde anlam taşıyor. Öze, kalbe ve gerçek hakikate iniyoruz. Bu inişimiz özellikle Miraç'ta almış olduğumuz ilhamla kalbimize yönelişimiz Miraç'tan elde ettiğimiz o müjdelerle gerçekleşiyor. Sevgili Peygamberimiz Miraç'tayken 3 müjde ile gelmişti. Onların içerisinde bir tanesi de namazdır. Aynı zaman da Allah'a şirk koşmayan insanların mutlaka cennete gireceği müjdesiydi. Bugün inşallah namazlarımıza daha çok riayet eden, dikkatle, samimiyetle ve ihlasla namazı kılan müminler olarak affı yakalayan bahtiyar içerisinde olacağız.” ifadelerine yer verdi.

Program yapılan dua ve ikramlarla son buldu.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55