,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Ankaralı avukatlardan işgal çetesine suç duyurusu

Ankaralı avukatlardan işgal çetesine suç duyurusu
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamların cezasız kalmaması, suçu işleyen, ortak olan herkesin yargılanması için hukukçu ve insan hakları dernekleri Ankara'da suç duyurusunda bulundu.

 

Ankara Adalet Sarayı önünde bir araya gelen MAZLUMDER, Özgür-Der, Hukukçular Derneği, Uluslararası Hukukçular Birliği ve Hukukçu Kadınlar Derneği üyesi çok sayıda avukat ve insan hakları savunucusu, işgalcilerin yargılanması, katliamlarının cezasız kalmaması adına işgal rejiminin sözde cumhurbaşkanı başta olmak üzere katliamda payı olan herkesin yargılanması için suç duyurusunda bulunup adliye önünde ortak basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasından önce birer konuşma gerçekleştiren Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Figen Şaştım ve Kudüs Şurası ve Kudüs Hukuk Komisyon Başkanı Av. Mustafa Eminoğlu, bu davanın Filistin’de katledilen Müslümanlar için olduğunu ve suç duyurusunun sonuna kadar takipçileri olacaklarını belirtti.

Dernekler adına basın açıklamasını MAZLUMDER Ankara Başkanı Osman Yurt okudu.

Yurt, "İşgalcileri suçluyoruz! İşgalci apartheid rejimi her zeminde yargılanmalı, suçlular cezasız bırakılmamalıdır! Siyonist işgalciler, kurulduğu 1948 tarihinden beri Filistin'de baskı, işgal, işkence, tecrit, ölüm ve soykırımla anılmaktadır. Filistin topraklarını işgal etmek sureti ile bugüne kadar binlerce insanı öldürmüş, birçok insanı yaralamış, sakat bırakmış, mallarına zarar vermiş ve evsiz bırakmıştır. Bunun da ötesinde işgal ettiği Filistin topraklarında büyük bir ambargo ve kuşatma uygulamış, birkaç yılda bir gerçekleştirilen ve sistematik hale gelen bombardımanlarla özellikle Gazze halkına insani yardımların ulaşmasını engelleyerek büyük bir insanlık suçu işlemiştir." ifadelerini kullandı.

“Tüm dünya israil tarafından işlenen insanlık suçlarını izliyor”

Osman Yurt

İşgalci rejimin sözde savunma bakanının Gazze halkını insan gibi görmediğini açıkça deklare ettiğini ve 'insansı hayvanlar ile savaşıyoruz' diyerek, Gazze halkı özelinde tüm Filistin halkına karşı bakış açılarını açıkça ortaya koyduğunu belirten Yurt, "Son Gazze saldırılarında yine hiçbir hedef gözetmeksizin okul, cami ve hastane gibi savaşta dahi mutlak surette korunması gereken insanların topluca bulundukları alanları bombalamak ve doğrudan sivilleri hedef almak suretiyle binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermiş, 10 günden fazla bir süredir Gazze halkını açlık ve sefalete mahkûm etmiştir. İşgal çetesi tüm bu savaş suçlarını işlerken havadan ve karadan yaptığı bombalama eylemlerinde kimyasal silah olarak kabul edilen ve savaşan unsurlara karşı dahi kullanılması yasak olan fosfor bombasını sivillere karşı kullanmak suretiyle açık ve inkâr edilemez bir savaş suçu işlemiştir. Tüm dünya işlenen insanlık suçlarını izlerken suçlarının yaptırımsız kalacağından emin olan işgalci rejim, 17 Ekim 2023 günü insanlık tarihinin en karanlık, vicdan sızlatan eylemlerinden birisine imza atmış, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan ve bu insanların bombalanmayacağı düşüncesi ile sığındıkları hastaneyi bombalamak suretiyle henüz tam rakam belli olmasa da çoğu çocuklardan oluşan 471 insanı katletmiş ve binlerce insanı yaralamıştır." diye belirtti.

“Gazze'de yaşananlar dünyanın gözleri önünde işlenen apaçık bir soykırımdır ve insanlığa karşı suçtur!”

Türk Ceza Kanunu'nun 13'üncü maddesi gereğince bu suçlardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde de yargılama yapılması mümkün olduğunu belirten Yurt, "Bu çerçevede aşağıda imzası bulunan kurumlar olarak ve Türkiye genelinde de birçok kişi ve kurumun desteğiyle başta işgalci rejimin sözde cumhurbaşkanı ve başbakanı olmak üzere suça karışan bütün yetkililer ve kişiler hakkında soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulunduğumuzu ifade ederiz. Açık bir gerçektir ki Gazze'de yaşananlar dünyanın gözleri önünde işlenen apaçık bir soykırımdır ve insanlığa karşı suçtur! Siyonist işgalci apartheid rejimi her zeminde yargılanmalı, suçlular cezasız bırakılmamalıdır!" şeklinde konuştu.

“Bütün paydaşları bu davanın arkasında durmaya davet ediyorum”

Ahmet Karaarslan

Basın açıklamasının ardından İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Avukat Ahmet Karaarslan, "Bugün katil, haydut ve vahşi sürüsü işgal çetesinin Filistinli kardeşlerimize yönelik işlemiş olduğu suçlar noktasında Ankara Sıhhiye Adliyesine gelerek suç duyurusunda bulunduk. Hukukçu arkadaşlarımızla birlikte suç duyurusu gerçekleştirdik. Malum olduğu üzere siyonistler, bütün dünyada uluslararası hukuku hiçe sayarak bir milleti bir kavmi topyekûn soykırıma tabi tutacak bir şekilde havadan ve karadan bombardımana tabi tutmaktadır. Çocuk, bebek, kadın ve yaşlı demeden hepsine bir katliam uygulamaktadır. En son hastane katliamında kundaktaki bebekleri dahi katletmekten vazgeçmemiştir. Bu anlamda Türk Ceza Kanunun 76 ve 77’inci maddelerinde ön görülen soykırıma karşı suçlar ve insanlığa karşı suçlar noktasında ayrıca uluslararası hukuku hiçe saymasından dolayı yargılanması için buradayız. Bu anlamda bizler de HÜDA PAR olarak işgal çetesinin yargılanmasını istiyoruz. Bunun için öncelikle gerek hükümet yetkilileri gerek Adalet Bakanlığı olmak üzere bütün paydaşları bu davanın arkasında durmaya davet ediyorum." şeklinde belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55