,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Ankara'da sigara yasağı büyük oranda etkisini gösterdi

Ankara'da sigara yasağı büyük oranda etkisini gösterdi
Sokak ve caddelerde sigara içilmesinin yasaklanması ve birçok ilde ise 65 yaş ve üstü yaşlılara sokağa çıkma kısıtlaması kararını değerlendiren vatandaşlar, kararın yerinde olduğunu ifade ettiler.

İçişleri Bakanlığı, sigara içenlerin maskelerini çenelerinin altına indirmesinin oluşturduğu risk nedeniyle halkın yoğun bulunduğu cadde ve sokaklar ile ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma duraklarında sigara içilmesini yasakladı.

Öte yandan başta Ankara olmak üzere birçok ilde 65 yaş ve üstü yaşlılara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Bugün itibari ile geçerli olan sokak ve caddelerde sigara içme yasağı kapsamında Ankara’da ciddi bir denetim yapılmazken az da olsa bazı vatandaşların sokak ve caddelerde yine sigara içmeye devam ettikleri görüldü.

Salgının yayılma riski sebebiyle toplu yaşam alanlarında içilmesi kısıtlanan sigara yasağını İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendiren Ankaralılar, kararı olumlu bulduklarını ve desteklediklerini söylediler.

video

"Yasak olarak değil de bir ödül olarak değerlendirilmeli"

Kararın geç kalınmış bir karar olduğunu söyleyen Serdar Keleş, bir çok ülkede bu yasağın olduğunu hatırlattı.

Keleş, "Vatandaşların kurallara uyacaklarını düşünmüyorum ama uymaları gerekir. Halen maske takmayan binlerce insan var. Yasaklara uyulursa aslında faydası olur. Yasak olarak değil de bir ödül olarak değerlendirilirse insanlar fayda sağlayabilir. Ancak bu çok zor görünüyor." dedi.

Vatandaşlardan Remzi Petek, "Sigara yasağının gelmesi çok güzel bir şeydir.

Kararın, bazılarının sigara içme alışkanlığını değiştireceğini belirten Remzi Petek ise yaşlıları korumak için getirilen yasağı da desteklerini söyledi.

Kısıtlamaların daha önce de yapıldığını hatırlatan vatandaşlardan Mehmet Durcan, "Vakalar yükselince tekrar önlemlere başlandı. Aslında önlemlerin daha fazla alınması lazım ama malum ekonomik sebeplerden dolayı biraz zorluk yaşadığımız için önlemler yetersiz. Sigara içme yasağı her hâlükârda insanların sağlığına faydalı bir şey olacak ama tabi bir şekilde içilecek. Bu yasak sayesinde maskelerini çıkarmamış olacaklar. Zor bir uygulama olacak ama alternatif olarak sigara içme alanları yapılabilir. Vefat ve vaka sayıları sürekli artıyor. Önlemlerin daha da artırılması gerekir." şeklinde konuştu. 

"İnsanlar zaten stresli bu yasakla iyice strese girecekler"

Sigara kullandığını ve yasağı da güzel bulmadığını belirten Ömer Cankayaş, "Bu yasak belli başlı yerlerde olursa daha iyi olur. Bu yasak sonrası sigara içme alanlarının artırılması gerekir. Yasağa uyulacağını pek sanmıyorum. İçen her türlü sigarayı içer." dedi.

Yasağın doğru olmadığını savunan Gökçen Gökdemir, "Her yerde yasak, dışarda da sigara içmeyip nerede içecekler. Bir yandan toplumun içinde, yaşlı ve rahatsız insanların yanında sigara içilmemesi doğrudur ama bir yandan da insanlar zaten ekonomik sıkıntılar içerisindeler. Garibanların bir sigarası var onu da ellerinden aldığımız zaman iyice stres ve sıkıntıya girecekler. Bir de üstüne cezada alırlarsa tamamıyla strese girecekler." ifadelerini kullandı.

"Bu yasak belki sigarayı da bırakmaya yardımcı olur"

Kararı olumlu ve çok doğru bulduğunu dile getiren vatandaşlardan Süleyman Üzgünoğlu ise şöyle konuştu:

"Ben de sigara kullanıyorum. Sigarayı bahane ederek maskelerin indirilmesi virüsün yayılmasına sebebiyettir. Bence daha fazla yasakların gelmesi lazım. Bu konuda alınan kararı destekliyorum. Cahil bir toplumuz. Kurallara uysaydık iş bu noktaya gelmezdi. Yasağa rağmen yine içenleri görüyorum. Bu yasakla en azından sigara içmeyi minimuma indiririz. Bu yasak belki sigarayı da bırakmaya yardımcı olur ya da az içilmesini sağlar. Yasağa uyulup uyulmaması dünyaya bakış ile alakalıdır. Eğer bir parça doğaya, insana, komşuya, eşe, dosta veya kendinize saygınız varsa yasaklara uymanız gerekir. Yoksa bu hastalığın önü alınamayacak." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55