,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Ankara'da "Gazze'ye Işık Ol Aile Yürüyüşü" gerçekleştirdi

Ankara'da "Gazze'ye Işık Ol Aile Yürüyüşü" gerçekleştirdi
İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları bir aydan fazladır aralıksız olarak devam ederken, dünyanın ve Türkiye'nin birçok şehrinde Filistin'e destek işgalcilere lanet tepki eylemleri de devam ediyor.

Aile Derneği ve Birleşik Aile Platformunun organizasyonuyla Ankara'da "Gazze'ye Işık Ol Aile Yürüyüşü" yapıldı. Yürüyüşe Ankara'daki İslami STK'ların ve vakıfların yanı sıra HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı destek verdi. Ankaralılar, işgalci siyonistlerin Filistin'de devam ettirdiği katliamlarını protesto etmek için Kocatepe Camii'nde bir araya geldi.

Akşam namazı sonrası meşale ve ışıklarla binlerce Ankaralı, Kocatepe Camii avlusunda toplanıp Ankara Valiliği önüne Sıhhiye Köprüsüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılan birçok anne, temsili kefen giyip bebek arabalarıyla yürüyüşe eşlik ettiler.

HAMAS'ın tüm dünyada eylemlerin aralıksız devam edilmesi çağrısı üzerine meydanlara çıkan Ankaralılar, Filistin'de yaşanan vahşeti protesto ederken, İslam dünyasının harekete geçmesi için sloganlar atıldı.

Vakıf, STK ve siyasi partilerin desteklediği yürüyüşün ardından konuşmalar yapılıp basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması metni alanda hem Türkçe hem de İngilizce olarak okudu. Basın açıklamasını, Aile Derneği ve Birleşik Aile Platformu adına Rabia Doğan Türkçe olarak okudu. Aynı açıklama İngilizce olarak Aile Derneği ve Birleşik Aile Platformu adına Aylar Yamadova tarafından okundu.

"Filistin'de yüzlerce aile bugün yok!"

Filistin'de 500'den fazla aile tamamen yok olduğu belirtilen açıklamada Rabia Doğan, "Anneyiz, babayız, eşiz ve evladız! Bombalar altında can veren aileyiz! 7 Ekim'den bu yana dünyanın en büyük soykırımına imza atan işgalci israile karşı durmak için buradayız! Çünkü her şeyden önce biz insanız! 1948'den itibaren kendine ait olmayan topraklarda yüzlerce katliama imza atan israilin soykırım rejimi yine bütün savaş kurallarını ihlal ediyor. İşgalciler anne, baba, bebek, çocuk, genç, yaşlı bütün aile fertlerini teker teker yok ediyor. Yüzlerce aile bugün yok! Bombalardan sağ kalabilen anneler evlatsız, evlatlar annesiz, savaşın ortasında savunmasız bir şekilde yapayalnız kalıyor! Bugün Gazze'de günde 130 çocuk öldürülüyor! Gazze hastanelerinde bebekler titrerken hakikat bir kez daha ölüyor!" dedi.

"Bütün Gazze bir mezarlığa dönüşmeden dur, düşün, katıl, karşı dur!"

Açıklamanın devamında Doğan, şunları aktardı:

"Ve insanlık, iki büyük dünya savaşından sonra kendi koyduğu bütün değerlerin, bütün kuralların bombalanmasına seyirci kalıyor! 'Bir daha olmaz, bir daha yaşanmaz' denilen bir büyük katliam daha, bütün dünyada canlı yayında seyrediliyor! Şu an Gazze'de hiçbir yer güvenli değil! Sağlık sistemi tamamen çökmüş durumda. Elektrik yok, su yok, yakıt yok, yeme ve içme imkânları yok! Daha da önemlisi Gazze'de bulunan hiç kimsenin yaşama garantisi yok! Kendimizi en güvenli hissettiğimiz evlerimiz, Gazzeliler için birer mezara dönüşmüş durumda. Bütün Gazze bir mezarlığa dönüşmeden dur, düşün, katıl, karşı dur! Lonra’dan New York’a, Varşova’dan Madrid’e, Tokyo’dan Beyrut’a, Lahey’den Berlin’e dünyada vicdan sahibi milyonlarca kişi israilin soykırımına dur demek ve israile yaptırım uygulanması için sokaklarda!"

"Daha kaç bebek, kaç anne, kaç insan ölmeli?"

Son olarak …, "Biz de bugün burada Kocatepe Camii’nden Sıhhiye Meydanı’na kadar Gazze’ye ışık olmak için ailelerimizle tarihe not düşüyor, Filistin’in haklı davasında tarafımızı belli ediyor ve birlikte yürüyoruz! Ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyuyoruz! Dünya müdahale etmek için neyi bekliyor? Daha kaç bebek, kaç anne, kaç insan ölmeli? Bugün Gazze’de günde 130 çocuk öldürülüyor! Bombalar altında can verenlerin yarından fazlası kadın ve çocuk! Kalbi ve vicdanı olan bütün insanları, bütün insanlığı Filistin’in yanında durmaya, Gazze’ye ses olmaya davet ediyoruz! Hangi tablo insanlığınızı, unuttuğunuz değerleri ve uluslararası standartları size hatırlatacak? Tüm dünya ve işgalci israil şunu bilsin; susmayacağız! Mübarek topraklara adalet ve düzen gelene kadar susmayacağız! Bütün dünya bir gün israilin katil olduğunu kabul edene kadar susmayacağız! Ve bizler Ankara’da bulunan sivil toplum kuruluşları ve vicdan sahibi aileler olarak, Gazze’yi hatırlatmaya ve bir gün özgür olabilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz!" ifadelerine yer verdi.

Açıklamaların ardından Aile Derneği ve Birleşik Aile Platformu Başkanı bir teşekkür konuşması yaptı. Ardından bir çocuk tarafından Kudüs konulu şiirin okunmasıyla son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55