Ankara'da, "Gazze’de Abluka ve Aç Bırakma" paneli düzenlenecek
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) iş birliğiyle düzenlenecek "Gazze'de Abluka ve Aç Bırakma: Sessiz İşleyen Bir Soykırım Mekanizması" panel, bugün saat 14.00'te AYBÜ Milli İrade Yerleşkesi Büyük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Programın açılış konuşmalarını ANFİDAP Dönem Sözcüsü İsmail Mansur Özdemir, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ve TİHEK Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun yapacak.
Konuşmacılar, Gazze’deki ablukanın insanlık dışı bir cezalandırma yöntemi haline geldiğini ve aç bırakmanın sistematik bir soykırım aracına dönüştüğünü vurgulayacak.
Moderatörlüğünü TİHEK İkinci Başkanı Muhammet Ecevit Çartı’nın yapacağı oturumda; Filistin Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu Direktörü Dr. Ammar Al-Dwaik, “Soykırım Suçu ve Uluslararası Hukuk Normlarının Erozyonu” başlıklı sunum, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Özhan, “Kanıt: Gazze Soykırımının Delilleri” başlıklı sunumunu, Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can, “Bir Soykırım Metodu Olarak Aç Bırakma” başlıklı sunum, Peygamber Sevdalıları Ankara Derneği ve ANFİDAP İstişare Heyeti Üyesi Öğretim Görevlisi Av. Hasan Bozdaş, “Gazze’deki Açlık Politikası ve Uluslararası Aktivizmin Konumlanışı” başlıklı konuşması ve son olarak Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Hasan Basri Bülbül ise “UNRWA’yı Kurtarmak: UAD’nin 2025 Danışma Görüşü Işığında Filistin’de BM’nin İnsani Yardım Faaliyetleri” başlıklı sunumu gerçekleştirecek.
Panel, soru-cevap bölümü ve ardından fotoğraf çekimiyle sona erecek.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.