,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Ankara'da "Gazze" konulu panel düzenlendi

Ankara'da "Gazze" konulu panel düzenlendi
Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından Ankara'da, Gazze konulu panel düzenlendi.

Panel, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Melike Hatun Camii Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarfından, 7 Ekim 2023 tarihinden beri Ankara'da yaptıkları etkinlikleri anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Panel öncesi Ankara Filistin Dayanışma Platformu Dönem Sözcüsü İsa Özçelik, bir konuşma yaptı. Özçelik, "Pek çok organizasyon icra ediliyor. Pek çok etkinlik gerçekleştiriliyor. Onların yapılmasında edilmesinde buraların oluşmasında ciddi bir emek ve gayret var. Bugünkü panelimizin oluşması sürecinde emeği geçen gayret gösteren kardeşlerime teşekkür ediyorum. Panelist olarak bugün bizi bilgilendirecek olan panelistlerimize de böyle bir görevi kabul ettikleri için ayrıca teşekkürlerimi arz ediyor. Evet, kardeşler, 7 Ekim'de neredeyse Nuh Tufanı mesafesinde bir tufan, Aksa Tufanı oluştu. Bu tufan, pek çok şeyi altüst etti. Pek çok doğrunun yanlış olduğunu, yanlışın doğru olduğunu bir şekilde bize göstermiş oldu. İnşallah bugünkü panelde panelistlerimiz bize bu tufanın öncesini, sonrasını, nedenlerini, sonuçlarını, genelde ve yerelde etkilerini ayrıntılı bir şekilde anlatacaklar, biz de istifade edeceğiz." dedi.

İki oturum şeklinde gerçekleşen panelde 1. Oturum yöneticiliğini Memur-Sen Ankara Başkanı Nevzat Öylek yaptı. Birinci panelde ÖNDER Ankara Başkanı Mehmet Fatih Serenli tarafından "Filistin’in Müslümanlar için önemi", Medeniyet Vakfı Ankara Başkanı İbrahim Hakkı Torak "Aksa Tufanı ve gerçekleri" ve son olarak İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç "Gazze ve insani yardım" konularında sunumlar yapıldı.

Panelin ikinci oturumun yöneticiliğini Araştırma ve Kültür Vakfı Ankara Başkanı Metin Mahitapoğlu yaptı. İMH Yönetim Kurulu Üyesi İsa Özçelik "Aksa Tufanının İslam dünyasına etkileri", Şehir ve Medeniyet Derneği Yönetim Kurul Üyesi Muhittin Ataman "Aksa tufanının dünyaya etkileri" ve son olarak Cihannüma Ankara Temsilcisi Semi Okumuş "Siyonizme stratejik açıdan direniş: Boykot" konularında sunumlar yapıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55