,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C

Ankara'da Filistin ile dayanışma için basın açıklaması yapıldı

Ankara'da Filistin ile dayanışma için basın açıklaması yapıldı
Zulme uğrayan mazlum Filistin halkına destek ve işgalci siyonistleri protesto için Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde basın açıklaması yapıldı.

 

Siyonist işgal rejiminin yaklaşık 100 yıldır işgal ettiği Filistin topraklarında katliamları dur durak bilmiyor.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirilen soykırım devam ederken, şimdiye kadar yaklaşık 2 milyon insan yerinden oldu, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yaklaşık 32 bin kişi şehit oldu, 10 bin kişi de yaralandı.

İşgalci siyonistleri protesto etmek, zulme uğrayan mazlum Filistin halkına destek için Ankara Filistin Dayanışması Platformu tarafından Cuma namazından sonra Ankara Hacı Bayram Camii avlusunda basın açıklaması düzenlendi.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklaması öncesi toplanan Kudüs sevdalısı halk, Filistin'in yanında ve işgalcilerin karşısında olduklarını belirten sloganlar atarak, işgalci siyonitlerin yaptığı barbarlığa tepki gösterdiler.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına İMH Yönetim Kurulu Üyesi Harun Özçelik, tarafından basın açıklaması okundu.

"Gazze yine bombalarla Ramazanı karşıladı"

Ramazan ayının mübarek olmasını dileyerek basın açıklamasına başlayan Özçelik, "Kur'an ayı olan Ramazan, bizleri günahlarımızdan arındırmalı, kurtuluşa vesile olmalı. Bizler burada Ramazan'ı en rahat şekilde karşılarken yeryüzünün birçok yerinde milyonlarca Müslüman açlık, sefalet ve gözyaşı içinde Ramazanla buluştu. Gazze ise yine bombalarla Ramazanı karşıladı." ifadelerine yer verdi.

"Terörist israil un alabilmek için toplanmış masum insanlara yine bombalar ve kurşunlarla saldırdı"

Siyonist işgalcilerin bu sahurda da onlarca Müslümanı katlettiğini söyleyen Özçelik, "Terörist israil 6 aydır katliamlarına devam ediyor. Müslümanların hiçbir kutsalına saygı göstermeyen siyonist işgalciler, Ramazan'da da katliamlarını sürdürüyor. Bu gece biz sahura kalktığımızda Gazze’deki kardeşlerimiz yine bir katliama maruz kalmışlardı. Terörist israil un alabilmek için toplanmış masum insanlara yine bombalar ve kurşunlarla saldırdı. Nuseyrat'ta yardım bekleyen insanlara ölüm yağdı. Terörist israil bu sahur vakti yine onlarca Müslümanı katletti. Hiçbir kutsal tanımayan, hiçbir sınırı olmayan, hiçbir değere hürmeti olmayan terörist israil çocuk, kadın, yaşlı demeden katletmeyi sürdürüyor. 7 Ekim'den bu yana 32 bin masum insan katledildi. Katledilen bu insanların yüzde yetmişi çocuk ve kadın. Binlerce cenaze enkaz altında bekliyor." dedi.

"İslam dünyasının acziyeti israili daha da şımartıyor"

Tarihin hiçbir döneminde tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka böyle bir vahşet yaşanmadığını belirten Özçelik, açıklamanın devamında şunları aktardı:

"Tüm dünya her gün parçalanmış çocuk bedenlerini izliyor. Peki terörist israil bu kadar vahşeti yapma cesaretini nereden alıyor. Hepimiz biliyoruz ki İslam dünyasının suskunluğundan alıyor. Güya iki milyar Müslüman var dünyada. On milyonluk terörist siyonist Yahudi bütün Müslümanları esir almış. İslam dünyasının acziyeti, israili daha da şımartıyor. İçimizdeki bazı beyinsizler üç kuruşluk dünya menfaati için hala terörist israile mal satmaya devam ediyor. Dünya menfaati için yaptıkları alışveriş ahirette cehennem ateşi olarak karşılarına çıkacaktır. Hala içimizde israil ve destekçilerinin mallarını alanlar var. Üç kuruşluk yiyecek, içecekle, deterjanla mı israil yıkılacak diyen gafiller var. İsrail yıkılmasa da senin izzetin yıkılıyor be gafil."

"İslam dünyasındaki bu acziyet artık kabul edilemez"

İşgalci siyonistlerin yaptığı katliam ve soykırımlara karşı halen susan yöneticilerin olduğunu anımsatan Özçelik, Onbinlerce canın katledilmesine rağmen, Gazze’nin baştan başa yok edilmesine rağmen İslam dünyasında hala susan yöneticiler var. Bu katliamlar karşısında artık sözünde bir anlamı kalmadı bu vakitten sonra. İslam dünyasındaki bu acziyet artık kabul edilemez. Terörist siyonist israili bu vahşeti umarsızca yapmaya sevk eden ikinci neden ise İslam alemi dışındaki devletlerin sessizliği, hatta desteğidir. ABD israililin terörist kardeşidir. İngiltere, Almanya başta olmak üzere batılı devletlerin neredeyse tamamı bu vahşetin ortağıdır. Katliamın ilk günlerinde bu devletler destek için israile koşmuştur ve bu destekleri devam etmektedir. İsrail terörü dünyanın bu sessizliğinde devam etmektedir. Lahey’de yargılama sürecine bu devletler eklenmelidir. İsrail terörüne karşı çıkan başta Güney Afrika olmak üzere Venezüella, İspanya, İrlanda gibi ülkeleri ve batılı halkları da tarih unutmayacaktır." ifadelerine yer verdi.

"Türkiye'nin artık somut adımlar atmasını bekliyoruz"

Türkiye'nin de artık somut adımlar atması gerektiğini de söyleyen Özçelik, "Türkiye'nin de artık somut adımlar atmasını bekliyoruz. İsraille diplomatik ilişkiler kesilmelidir. Ticaret kesilmelidir. Dışıişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bahsettiği tek taraflı adımlar artık atılmalıdır. Tarih her şeyi kaydetmektedir. Gelecek nesillerin bu vahşeti anarken bizi ve ülkemizi yazacağı yeri biz belirleyeceğiz. Son olarak siz değerli kardeşlerimize de şunu hatırlatmak istiyoruz. Yöneticilerden bir şeyler isterken kendimizi masum görmeyelim." dedi.

"Bizlere düşen en önemli görev mallarımızla kardeşlerimize destek olmaktır"

Son olarak Özçelik "Bizlere düşen en önemli görev mallarımızla kardeşlerimize destek olmaktır. Ramazan ayının rahmet ve bereketini Filistin'deki, Gazze'deki kardeşlerimizle paylaşalım. Gazze’de yiyecek bulamadığı için iftarını sadece suyla açan Müslümanlar var. Sahurunu suyla yapan Müslümanlar var. Tıpkı Rasullah'ın (Aleyhisselam) dönemindeki gibi açlıktan karınlarına taş bağlayan Müslümanlar var. Tıpkı Hazreti Ömer'in zamanındaki çocuklarına taş kaynatan analar var. Gazze malının tamamın İslam'a adayan Ebubekirler bekliyor, İslam ordusunu donatan Osmanlar bekliyor. Tüm gücümüzle kardeşlerimizin yaralarını saralım. Zekâtlarımızı kırkta bir değil daha fazla verelim bu sene. İnfaklarımızı sadakalarımızı daha çok artıralım bu Ramazanda. Gazze’ye yardımlar bir şekilde giriyor. Onlarca yardım kuruluşumuz Gazze’ye yardım ulaştırıyor. Açıklamamıza son verirken şu mübarek Ramazan gününde Rabbimizden Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve tüm dünyadaki mazlum insanları felaha çıkarmasını niyaz ediyoruz." şeklinde belirtti.

Yapılan dua ile program nihayete erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55