,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Ankara'da 4-6 yaş Kur’an kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi açılışı yapıldı

Ankara'da 4-6 yaş Kur’an kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi açılışı yapıldı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’nın Çankaya ilçesinde 4-6 yaş Kur’an kursu ve gençlik merkezi açılışlarına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’nın Çankaya ilçesinde Yaşamkent Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Çukurambar Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılışlarını yaptı.

Başkan Erbaş, 4-6 Yaş Kur’an Kursu açılışındaki konuşmasında, 4, 5, 6 yaşındaki çocukların burada Kur’an-ı Kerim’i tanımalarının sağlanacağını, medeniyet değerleriyle donanmış gençlerin temellerinin burada atılacağını kaydetti.

Çocukların buralarda sevgi, saygı, sadakat, dürüstlük gibi değerleri öğreneceklerini söyleyen Başkan Erbaş, ülke genelinde 211 bini aşkın 4-6 yaş Kur’an kursunda şimdiye kadar 1,5 milyona yakın çocuğa eğitim verildiği bilgisini paylaştı.

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin çocuklara küçük yaşta dini bilgilerin öğretilmesi konusundaki tavsiyelerini hatırlatarak, “Biz, Efendimiz aleyhisselatü vesselamın tavsiyesini yerine getiriyoruz.” dedi.

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, toplumumuza hizmet götürmeye gayret ediyoruz”

Çocuklara değerlerimizi öğretmenin önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, “Vatanını, bayrağını, ezanını, Rabbini, Peygamberini seven gençler yetiştirelim istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Hz. Aişe 4-6 yaş Kur'an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Erbaş, şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak elhamdülillah 7'den 70'e demiyorum, 7'den önce de 70'ten sonra da 7 ile 70 arasında da toplumumuzun her kesimine Kur’an kurslarımızla, camilerimizle, eğitim merkezlerimizle hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Cenab-ı Hak bu çalışmalarımızı azimle, gayretle artırmayı hepimize nasip eylesin. Birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Cenab-ı Hak hayırlı eylesin.”

Konuşmasının ardından, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar’ın yaptığı duayla 4-6 yaş Kur’an kursunun açılışını gerçekleştiren Başkan Erbaş, daha sonra beraberindekilerle 8 sınıf ile 140 öğrenciye hizmet verecek kursu inceledi.

Ankara Valisi Vasip Şahin’in de bir konuşma yaptığı açılışta, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Karslı, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Çankaya İlçe Müftüsü Mustafa Baytar da hazır bulundu.

“Gençleri, medeniyet değerleriyle buluşan topluluklar her zaman gelişir”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha sonra Çukurambar Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında, gençliğin, geleceği kendilerine emanet edeceğimiz en büyük varlığımız olduğuna vurgu yapan Başkan Erbaş, gençleri, medeniyet değerleriyle buluşan toplulukların her zaman gelişeceğini ifade etti.

Asr-ı Saadet’te de gençlerin Hz. Peygamberin yanında İslam’a büyük hizmetler yaptıklarına işaret eden Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih ruhlu, Süleyman, Yavuz ruhlu gençler yetiştirmek için eğitim merkezlerimizi, gençlik merkezlerimizi, okuma salonlarımızı daha çok açmaya gayret ediyoruz. Şu ana kadar 525 gençlik merkezi, 589 okuma salonu, 61 Diyanet genç ofis olmak üzere gençlere hizmet götürmek için açmış olduğumuz 1175 merkezimiz var.  Ayrıca 1723 manevi danışman hocamız gençlerimize yurtlarda, kitap evlerinde, okuma salonlarında hizmet ediyor.”

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle gençlere yönelik izcilik çalışmalarına da katkı sağladıklarını belirterek, “Şu ana kadar 1344 Diyanet izci lideri yetiştirdik. İmamlarımızdan, müezzinlerimizden, vaizlerimizden, hatta müftülerimizden izci lideri olan hocalarımız var. Gençlerimize oralarda da destek olmak, onların daha çok değerlerimizle iç içe yaşamalarını sağlamak için imamlarımız, müftülerimiz, vaizlerimiz, izcilik alanında da gençlerimize destek olmaktadırlar. İnşallah bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimize daha çok hizmet etmek için Rabbimden yardım niyaz ediyorum”

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Rabbini, Peygamberini bilen, medeniyet değerlerini öğrenerek yetişen, vatanını, ezanını, bayrağını seven, şuurlu gençler yetiştirmek için gayret ettiklerini aktaran Başkan Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak doğrudan doğruya Kur'an'dan ilham alarak, Peygamberinin sünnetinden hiçbir zaman şaşmadan yürüyen bir gençlik arzu ediyoruz. Bu gençlik merkezimizin projesinden tamamlanmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Sayılarını artırmak için Rabbimiz bizlere yardım eder inşallah.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak manevi değerlerle donanmış bir gençlik için çalıştıklarını belirten Başkan Erbaş, “Tüm müftülerimize, tüm hocalarımıza, Kur’an kursu öğreticilerimize, vaizlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim gayretlerini arttırsın. Gençliğimize, çocuklarımıza sahip çıkıyorlar. Hayır sahibi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Geleceğimizi inşallah kendilerine emanet edeceğimiz, en büyük varlığımız, en büyük zenginliğimiz olan gençlerimize daha çok hizmet etmek için Rabbimden yardım niyaz ediyorum.” dedi.

Açılış sonrası gençlik merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Erbaş, burada gençlerle sohbet etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55