,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Ankara semaları TEKNOFEST'teki uçuş gösterileriyle renklendi

Ankara semaları TEKNOFEST'teki uçuş gösterileriyle renklendi
TEKNOFEST Ankara etkinliğindeki uçuş gösterileri katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

 

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Ankara etkinliği 30 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde Ankara Etimesgut Havalimanında gerçekleşiyor.

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST Ankara etkinliğinde gerçekleştirilen gösteri uçuşlarını katılımcılar büyük bir beğeniyle izledi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST Ankara, Ankara Etimesgut Havalimanında nefes kesen gösteri uçuşlarına ev sahipliği yapıyor.

Yerli ve milli üretim hava araçlarımızdan Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Gökbey, Aksungur, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, Atak Helikopteri ve Anka TEKNOFEST semalarında gösteri uçuşlarına katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Vatandaşlar, gösteri uçuşlarını festival alanından izledi. Özellikle Türk Yıldızları ile Solo Türk'ün gerçekleştirdiği gösteriler izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı.

Gösterileri ilgiyle izleyen katılımcılar, cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle gösteri anını ölümsüzleştirdi.

"Gençlerin teknolojiyi bırakmamaları gerekir"

Milli teknoloji çerçevesinde girişim ve gelişim sonucunda ortaya çıkan ürünün onur verici olduğunun altını çizen Şevid Işık, "Bizim ürettiğimiz şeyleri görmek daha bizi çok daha mutlu ediyor. Tam bağımsız olabilmemiz için bunların yapılması geç kalınmış olsa da tabi ki bizi de heyecanlandırıyor. Gelip görmek daha heyecan verici. Bütün Ankaralılar burada. Gençlerin büyük bir ilgisi var. Gençlerin teknolojiyi bırakmamaları gerekir. Teknoloji derken; iyi yönde olan çalışmalar, kötü yönde olan teknolojilerin neler olduğunu görüyoruz. Kötü teknolojilere karşı da uyanık olmak gerekir." dedi.

"Türkiye'nin bu güce ulaşmasını gurur ve mutlu bir şekilde seyrediyoruz"

Milli ve yerli uçakları seyrederken çok mutlu olduğunu ve neredeyse gözlerinden yaş geldiğini belirten Haydar Şimşek, "Hem Türkiye'nin hem de milletimizin bu güce ulaşmasını gurur ve mutlu bir şekilde seyrediyoruz. Çocuklarımız ile birlikte geldik. Çok gurur duyuyoruz. Bu etkinliği düzenleyen Selçuk Bayraktar'a da çok teşekkür ederiz. Keşke daha önce yapılsaydı. Keşke önleri kesilmeseydi de bugün daha önde olsaydık. Ama Allah'a şükür Kaan'la, Hürkuş'la, SİHA ve İHA'larımızla inşallah daha iyi yerlere geleceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55