,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Ankara Filistin Dostları Platformu'ndan BM önünde "gıda paketli" protesto

Ankara Filistin Dostları Platformu'ndan BM önünde "gıda paketli" protesto
Ankara Filistin Dostları Platformu ve insani yardım kuruluşları, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek için Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde basın açıklaması düzenledi.

Ankara Filistin Dostları Platformu ve insani yardım kuruluşları, BM önünde beraberlerinde getirdikleri gıda paketleriyle bir protesto gösterisi ve basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını Ankara Filistinle Dayanışma Platformu Adına İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin okudu.

Gazze'de insanlığın öldüğünü belirten Şahin, bu durumu tüm dünyanın izlediğini, uluslararası kurumların iflas ettiğini söyledi.

Egemenlerin, zulmün yanında saf tuttuğunu, dünya halklarının ise zalimi ve zulmü lanetlediğini belirten Şahin, 7 Ekim 2023'ün tarihe not düşülecek bir gün olduğunu, Aksa Tufanı harekatının çağdaş dünya düzenlerinin iflasını ilan ettiğini kaydetti.

Yalan ve algı imparatorluklarının çöktüğünü ifade eden Şahin, "İnsanlığın gözü önünde 110 gündür 10 binlerce cinayet işleniyor, katliam yapılıyor, bir millete soykırım uygulanıyor. Yaşanan zulmü ifade etmekte kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bunca zulüm ekranlarda canlı yayınlanırken iktidar sahipleri ancak izleyebiliyor. Katliamı durduramayan bu liderler mazlum Gazze Halkına Refah sınır kapısına dayanmış insani yardımı bile ulaştıramıyor." dedi.

"BM, insani yardımı ihtiyaç sahibi Gazze halkına ulaştırmaktan bile aciz"

Birleşmiş Milletler Ofisi önünde, güya dünya barışını tesis etmek üzere kurulmuş bu teşkilatın en basit görevini bile yapamadığını ilan ettiklerini söyleyen Şahin, "Dünyanın birçok ülkesinden halkların Refah Sınır kapısına getirdiği insani yardımı ihtiyaç sahibi Gazze halkına ulaştırmaktan bile aciz olduğunu görüyoruz. Ekonomik, sosyal, kültürel ve insani nitelikteki uluslararası sorunları çözmede ve ırk, cinsiyet, dil veya din ayrımı gözetmeksizin herkesin insan haklarına ve temel özgürlüklerine saygının geliştirilip güçlendirilmesinde uluslararası işbirliğini sağlamak amacı ile kurulan Birleşmiş Milletlerin amacından fersah fersah uzakta olduğunu ifade etmek için buradayız." diye konuştu.

"Dünya zulüm ile abad olmaz"

Uluslararası kurumların süslü cümleler ile ifade edilen amaçlarını; değil gerçekleştirmek yanından dahi geçemediklerini vurgulayan Şahin, "İnsanı ve insanlığı katleden bu vahşetin karşısında olduğumuzu, Gazze Halkının bir bütün olarak ortaya koydukları tüm dünya mazlumlarını diriltici muhteşem direnişlerinin yanında olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Biliyoruz ki dünya zulüm ile abad olmaz. Kazanan adalet olacaktır." ifadelerini kullandı.

Şahin, "Her an çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden korkunç bir yoğunlukta bombalanan, tüm yaşamsal tesisler hastaneler, okullar, fırınlar, su tesisleri, günlük yaşamın gerektirdiği ne varsa bilinçli bir şekilde hedef alınarak yok edilen Gazze için özverili dünya halklarının ve gayretli insani yardım kuruluşlarının Refah Sınır Kapısına yığdığı yardımların ulaştırılamaması hiç bir şekilde açıklanamaz." diye ekledi.

Şahin, açıklamasının sonunda, "Ey kifayetsiz aciz liderler, ey zulmün işbirlikçileri, ey aciz uluslararası kurumlar! Aksa Tufanı sizleri de tarihin çöplüğüne atacak." ifadelerini kullandı. (İLKLHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55