,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

Ankara Filistin Dayanışma Platformu sözcüsü Medet: Boykot tüm yönleriyle devam etmeli

Ankara Filistin Dayanışma Platformu sözcüsü Medet: Boykot tüm yönleriyle devam etmeli
Anadolu'daki Sivil Toplum Platformlarının katılımı ile binlerce STK tarafından, "Gazze'deki Soykırıma Dur" demek için ortak basın açıklaması sonrası Ankara-Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Eyüp Medet, boykotun önemine değindi.

Türkiye’nin farklı illerinde faaliyetlerde bulunan iki bine yakın sivil toplum kuruluşunun kendi illerinde oluşturdukları platformların temsilcileri 31 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Ankara’da, Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları adı altında iki gün süren istişarede bulundu.

Yapılan görüşmelerin ardından Araştırma ve Kültür Vakfı'nda bir araya gelen STK temsilcileri "Gazze'deki Soykırıma Dur" demek için ortak basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklaması sonrası İLKHA'ya konuşan İnsan ve Medeniyet Hareketi Ankara Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara-Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Eyüp Medet, platformların çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

Boykotun önemine de değinen Medet, boykotun tüm yönleriyle ve her alanda kapsamlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı.

"Gazze sadece Filistin'den ibaret değil, bütün dünyayı etkileyen bir güce sahiptir"

Filistin meselesi için Anadolu'nun birçok ilinden platformu yetkilileri ve STK temsilcilerinin Ankara'da bir araya geldiğini söyleyen Medet, "Yaklaşık 2 bin sivil toplum kuruluşunu temsil eden Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileriyle 2 günlük bir toplantı gerçekleştirdik. Bugün bu toplantının neticesinde bir basın açıklaması yaptık. Gazze sadece Filistin'den ibaret değil, bütün dünyayı etkileyen bir güce sahiptir. Anadolu'nun hemen her ilinde bu soykırıma karşı bir tepki var ve bu tepki bugün Ankara'da sivil toplum kuruluşu platformu temsilcileriyle yeniden gündem oldu. 2 gündür Anadolu'nun sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu platform temsilcileri, Gazze'de yaşananları israilin soykırımını ve buna karşı Müslümanların ve Müslümanları temsil eden devletlerin nasıl bir tutum alması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundular. Bunun neticesinde bugün bir basın açıklamasıyla kanaatlerini, devletten, hükümetten ve kamuoyundan beklentilerini ifade ettiler." dedi.

"Beklentimiz israil devletine karşı ticaretin bir an önce durdurulması, boykotun kamu kurumları dahil olarak yaygınlaştırılmasıdır"

Devletten, hükümetten ve kamuoyunda en büyük beklentinin boykotun tüm yönleriyle devam ettirilmesi olduğunu ifade eden Medet, "Beklentimiz israil devletine karşı ticaretin bir an önce durdurulması, boykotun kamu kurumları dahil olarak yaygınlaştırılması, açılan uluslararası davaya müdahil olunması gibi maddeler de var. İnşallah beklentimiz bunların karşılanmasıdır. Çünkü tüm kamuoyu bütün dünyadaki Müslümanlar, hükümetlerinden bu yönde mazlum Gazze halkının yanında Müslümanca bir tutum bekliyorlar." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55