Anadolu’nun en büyük sanayi buluşması Konya’da başlıyor

Anadolu’nun en büyük sanayi buluşması Konya’da başlıyor
Türkiye’nin savunma sanayisindeki en önemli organizasyonlarından biri olan 8. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları, 5–7 Kasım 2025 tarihleri arasında TÜYAP Konya Fuar Merkezinde kapılarını açıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde ve Konya Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen etkinlik, Anadolu’nun en büyük sanayi buluşması olarak dikkat çekiyor. Bu yıl 160’tan fazla firma, kurum ve kuruluşun katılımıyla gerçekleştirilecek organizasyonda, savunma sanayinin önde gelen ana yüklenici firmalarıyla tedarikçi firmalar bir araya gelecek.

Etkinlik kapsamında Aselsan, Roketsan, TUSAŞ, TEI ve BMC gibi sektörün öncü kuruluşları stant açarak ürün ve projelerini tanıtacak. Ayrıca firmalar arasında yapılacak ikili iş görüşmeleri (B2B) ile yeni iş birliklerinin temelleri atılacak.

Son 11 yılda yaklaşık 29 kat büyüyen Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları, savunma ve havacılık sanayisinde yerli üretim kapasitesini artırmayı ve sanayi ekosisteminde güçlü bir tedarik zinciri oluşturmayı hedefliyor.

Yetkililer, etkinliğin Konya’nın sanayi potansiyelini ulusal düzeye taşımada büyük bir rol oynadığını, savunma sanayi alanında yerli üretim ve iş birliği fırsatlarını geliştireceğini belirtti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.