Almanya’da Ocean’s Eleven’i aratmayan soygun: Bankadan 30 milyon euro çalındı

Almanya’da Ocean’s Eleven’i aratmayan soygun: Bankadan 30 milyon euro çalındı
Almanya’nın batısında bulunan Gelsenkirchen kentinde bir banka şubesine düzenlenen soygunda yaklaşık 30 milyon euro değerinde nakit para ve ziynet eşyasının çalındığı bildirildi.

Polis yetkilileri, ana caddedeki Sparkasse tasarruf bankasına giren şüphelilerin büyük bir matkap kullanarak yer altındaki kasa dairesine ulaştığını ve soygunun son derece profesyonelce gerçekleştirildiğini açıkladı. Bir polis sözcüsü, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, soygunu Hollywood yapımı “Ocean’s Eleven” filmine benzetti.

Soygun sırasında hırsızların, para, altın ve mücevherlerin bulunduğu 3 binden fazla kiralık kasayı zorla açtığı belirtildi. Gelsenkirchen Polisi, olaydan pazartesi sabahı erken saatlerde çalan bir yangın alarmı sayesinde haberdar olunduğunu duyurdu.

Yetkililer, şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığını, şüphelilerin ise halen kaçak olduğunu bildirdi. İlk incelemelere göre zanlıların, Noel tatili nedeniyle sakin geçen günleri fırsat bilerek Buer semtindeki Nienhofstrasse üzerinde bulunan banka binasına girdikleri tespit edildi.

Polis, şüphelilerin bankaya bitişik bir otoparktan girip aynı güzergâhtan kaçtığını değerlendiriyor. Görgü tanıkları, cumartesiyi pazara bağlayan gece otoparkın merdiven boşluğunda büyük çantalar taşıyan birkaç erkek gördüklerini ifade etti.

Güvenlik kameralarının, pazartesi sabahı erken saatlerde De-La-Chevallerie-Strasse üzerindeki otoparktan siyah bir Audi RS6’nın ayrıldığını gösterdiği aktarıldı.

Yer altındaki kasa odasına açılan deliğin, yangın alarmının çalmasının ardından yapılan arama sırasında fark edildiği bildirildi. Olayın ardından polis ve itfaiye ekipleri binada geniş çaplı inceleme yaptı.

Banka, kasaları zarar gören müşterilerden Sparkasse ile iletişime geçmelerini istedi ve bir telefon hattı (hotline) kurulduğunu duyurdu. Salı günü çok sayıda müşterinin şube önünde toplanarak bilgi talep etmesi üzerine polis, bina girişinde güvenlik önlemi aldı.

Bankanın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, şubenin salı günü kapalı kalacağı bildirildi. Sparkasse yetkilileri, kiralık kasaların yüzde 95’inin zorla açıldığını, bu nedenle müşterilerin etkilenmiş olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu açıkladı.

Banka ayrıca, her bir kasanın içeriğinin 10 bin 300 euroya kadar sigortalı olduğunu, müşterilerin ev sigortaları kapsamında ek teminatlarının bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri gerektiğini duyurdu.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.