Almanya'da Mevlid-i Nebi etkinliği

Almanya'da Mevlid-i Nebi etkinliği
Almanya’nın Mannheim kentinde UMİD tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde, Hazreti Muhammed’in hayatı ve insanlığa getirdiği mesajlar anlatıldı, zulme karşı vahdet çağrısı yapıldı.

Almanya’nın Mannheim şehrinde Müslüman Topluluklar Birliği (UMİD) tarafından "Vahdet ve Kurtuluş Önderimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)" temalı etkinlik düzenlendi.

Sunuculuğunu Cemal Ekinci'nin yaptığı etkinlik, Recep Abay’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

UMID adına selamlama konuşmasını gerçekleştiren Avrupa Hac ve Umre Organizasyonu Başkan Yardımcısı Orhan Oral'ın ardından Mevlid-i Şerif ve ilahiler seslendirildi.

"Hiç kimse O'nun kadar sevilip sayılmayacaktır"

Programda bir konuşma gerçekleştiren Orhan Erkuş "Peygamberimize komşu olmak gerçekten zordur. Onun için çalışmamız gerekiyor. O'nu anlamamız ve hayatını yaşamamız lazım. Yeryüzünde gelmiş geçmiş hiç kimse O'nun kadar sevilip sayılmayacaktır. Peygamber Efendimiz kurtuluş rehberimizdir. Dünya O'nun mesajları ile ayağa kalkacaktır. Eğer Peygambersiz bir hayatımız varsa kendimize yazık etmiş oluruz. Biz buradan çıktıktan sonra kim karşımıza çıkarsa Peygamberimizin hayatını anlatmaya çalışalım. İnsanlar şüphesiz hayran hayran dinleyecektir." şeklinde konuştu.

"Yeryüzünde bir devri kapatıp mükemmel bir devri açtı"

Konuşmanın devamında Erkuş "Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir üniversitesinde Peygamberimizin yetiştirdiği gibi, kimse Ömerler, Ebu Bekirler, Osmanlar ve Aliler yetiştiremedi ve yetiştiremez. Biz hem kendimizde hem de ailemizde Hazreti Muhammed'in eğitim modelini örnek almamız gerekiyor. Yeryüzünde bir devri kapatıp mükemmel bir devri açtı. Cahiliye döneminde olan kölelik sistemini kaldırıp üstünlüğün sadece takvada olduğunu belirterek bütün insanların eşit olduğunu bizlere öğretmiştir. Mezhebimiz, meşrebimiz ve soyumuz ne olursa olsun kalbimizde sürekli Hazreti Muhammed olması gerekiyor. Hep bir olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ezgi ve ilahilerle devam eden programda Mücahit Haksever Hoca "Mazlumların Hamisi Hazreti Muhammed" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

"Bu nur Hazreti Muhammed'in nurudur"

Haksever "Dünyada o kadar zulüm artmış durumda ki 'Neredesin Ya Resulullah' diyoruz. Nasıl ki karanlıkta önümüzü göremiyoruz, zulüm görenler de şu an gözlerinin önünü göremiyor. O halde ışığı yerine koyup insanların yolunu bulmaları için çabalamak zorundayız. Bu nur Hazreti Muhammed'in nurudur. Peygamber Efendimizi takip ederek, hayatını hayatımıza tatbik ederek şu anda yaşanan zulümlere engel olmaya çalışmalıyız." şeklinde konuştu.

"Bizler İslam'ı kendimiz için değil insanlık için istiyoruz"

Haksever "Allah'ın yolunda olmayanlarda zulümler çoktur. Bizi gericilikle yaftalayanlar, son dönemlerde yaşanan 170 kız çocuğunun öldürülmesi nedir peki? Başka mezhebe sahipler diye ses çıkarmayanlar bu zulme ortaklardır. Bizim dinimiz zalim kimse karşısında, kim yardımseverse onun yanındadır. Bizim dinimiz zulme uğrayan nerede olursa olsun, mezhebine ve dinine bakmadan yardım ederiz. Bu zulümler gösterdi ki bizlerin mazlumların hamisi Hazreti Muhammed'e ihtiyacımız var. Bizler İslam'ı kendimiz için değil insanlık için istiyoruz. İslam sadece Müslümanlar için değil dünyada bulunan bütün canlılar için istiyoruz." dedi.

Programda ayrıca Avrupa geneli düzenlenen Siyer Yarışması'nda dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi.

Program yapılan dua ile son buldu.

Almanya'da Mevlid-i Nebi etkinliği

Almanya'da Mevlid-i Nebi etkinliği

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.