,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Âlimlerden 'evlilikleri kolaylaştırın' çağrısı

Âlimlerden 'evlilikleri kolaylaştırın' çağrısı
Düğün masraflarının artmasından dolayı gençlerin evlenemediğini belirten bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Muhammed Bilgin, evliliğin önüne konulan bariyer ve engeller olduğunu söyledi.

 

Maddi sıkıntılardan ötürü gençlerin evlenemediğini belirten Molla Bilgin, İslami ölçülerde yapılmayan evliliklerin hayırla sonuçlanmadığını dile getirerek, ailelere çağrıda bulundu.

Molla Muhammed Bilgin, evlilik ve önemi hakkında İLKHA mikrofonlarına önemli değerlendirme ve tavsiyelerde bulundu.

Molla Bilgin, gençlerin evlilik çağında evlendirilmedikleri zaman, meşru yol kapalı olunca gayrimeşru yollara başvuracaklarını belirterek, bu durumun insanlık açısından büyük tehlike taşıdığını söyledi.

"Gençlerin önüne konulan bariyer ve engellerin mutlaka kaldırılması gerekir"

Molla Muhammed Bilgin

Bilgin, "Toplumun en büyük sorunlarından bir tanesi evlilik çağına gelmiş gençlerini mevcut pahalılık zorunluluklar ve adetlerin insanlara yüklediği zorluklardan dolayı gençlerin evlendirememeleridir. Gençlerin evlendirmemeleri başka sorunlara neden oluyor. Gençler evlilik çağında evlendirilmedikleri zaman meşru yol kapalı olunca bu nedenle gayrimeşru yollara başvuruyorlar. Bu durum insanlık açısından çok büyük tehlikedir. Gençlerin önüne konulan bariyer ve engellerin mutlaka kaldırılması gerekir. Çünkü dinimiz gerek ayeti kerimelerde gerekte hadis-i şeriflerde bize hep kolaylaştırmayı ve problemleri ortadan kaldırmayı en hayırlısını yapmamızı emretmektedir." diye belirtti.

"En kıymetli ve bereketli evlilik masraf açısından en rahat olanıdır"

İki genç evlenmek istediklerinde bunun en kolay yolunun, kişinin maddi ve sosyal durumuna bakarak nasıl daha rahat evlenebilir diye düşünmek gerektiğini belirten Bilgin, "Çevremize bakıp bunlar bu kadar altın beyaz eşya ve mobilya aldı. Öyleyse bizde böyle yapmalıyız derdine takılmamak gerekir. En kıymetli ve bereketli evlilik masraf açısından en rahat olanıdır. Evlenmek isteyen çok kişi var. Ama toplumun ortaya koyduğu masrafları aşamadıkları için her iki tarafta bekâr kalıyor ve durum böyle olunca kötülüklerle karşı karşıya kalıyorlar. Kişinin zordur diye evlenmeyeceğim dememesi gerekir. Hem aile hem de evlenecek şahıs olarak Allah'a güvenmeleri temiz bir aile ve nesil yetiştirmek için başlangıç yapmaları gerekir." dedi.

 "Devletin bu işin üzerinde durması gerekir"

Anne ve babaların bu iş olmayacak, bu işin altında çıkamayız gibi umut kırıcı durumlara düşmemeleri gerektiğine dikkati çeken Bilgin, "İşin özü ve en mühim tarafı birinci olarak her iki ailede bitiyor. İkinci olaraktan devlette bitiyor. Devletin bu işin çok fazla üzerinde durması gerekmektedir. Ömer bin Abdülaziz döneminde devlet memurları diyar diyar geziyorlardı. Var mı evlenme ihtiyacı bulunup ta maddi durumdan dolayı evlenemeyenler. Gelsinler müracaat etsinler. Onları evlendirelim." şeklinde ifade etti.

"Nesli korunmanın yolu helal evliliktir"

Devletin olmazsa olmaz görevlerinden birisinin de nesli korumak olduğunu söyleyen Bilgin, "Nesli korunmanın yolu da helal evliliktir. Evlilik devletin halledemeyeceği bir mesele değildir. Bu mesele devletin asli görevlerindendir. Hükümetin evlenemeyen gençlere evlilik fonu adımı çok gecikmiş bir adımdır. Olumlu olmakla beraber günümüz şartlarından verilen ücret çok azdır. Hükümet bir hesap yaparak 500 bin TL ve üzerine çıkartılmalıdır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55