,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Âlim ve Kanaat Önderi Feyyaz Yaşar Hoca toprağa verildi

Âlim ve Kanaat Önderi Feyyaz Yaşar Hoca toprağa verildi
​Dün vefat eden eski Diyanet İşleri Başkanlığı Fetva Danışma Kurulu üyesi, Âlim ve Kanaat Önderi Feyyaz Yaşar Hoca (89), Malatya Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

 

Malatya’da 12 yıl İl Müftülüğü görevini yürüten, emekli olduktan sonra Malatya’da yaşamaya devam eden Feyyaz Yaşar Hoca, yaklaşık 2 aydır yaşlılığa bağlı durumu ağırlaşmıştı. Feyyaz Yaşar Hoca, Merkez Yeşilyurt ilçesi Turgut Özal Mahallesinde bulunan evinde dün 89 yaşında vefat etmişti.

Malatya Şehir Mezarlığında cenaze namazı öncesi, damadı Fethi Kılıç teşekkür, medreseden arkadaşı Mehmet Alptekin Hoca ise Feyyaz Yaşar Hoca ile ilgili bir konuşma yaptı.

Çok sayıda kişinin katılımıyla İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Feyyaz Yaşar Hoca’nın naaşı toprağa verildi.

“Bu ülke ve bu şehir büyük bir İslam alimini kaybetti”

Âlim ve Kanaat Önderi Feyyaz Yaşar Hoca toprağa verildi

Feyyaz Yaşar Hoca’nın vefatının İslam alemi için büyük bir kayıp olduğuna vurgu yapan Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, şöyle devam etti:

“Feyyaz Yaşar Hoca, büyük bir şahsiyetti. Bu ülke ve bu şehir büyük bir İslam alimini kaybetti. Bu ülkenin çok farklı yerlerinde devlet büyükleri ve büyük İslam alimleriyle irtibat halinde olan, kendisini çok güzel bir şekilde yetiştiren, Tekirdağ, Gaziantep, Kayseri ve Malatya’da İl müftülüğü görevinde bulunan, bulunduğu her yerde de büyük bir iz ve izlenim bırakan büyük bir şahsiyet ve İslam alimiydi. Feyyaz Yaşar Hoca, şu an Din İşleri Yüksek Kurulu olan eski adı ile Fetva Kurulunda ilmi, birikimi ve müktesebatından dolayı bu kurulda uzun süre çalıştı. Bu ülkenin fetva birikimine de gerçekten büyük bir katkı sağladı. Özellikle İslam hukukunda feraiz (miras) bölümü ile alakalı çok önemli bir şahsiyetti. Malatya’da bu ilmin kaybolmaması için çok büyük bir gayret gösterdi ve iyi insanlar da yetiştirdi. Feyyaz Yaşar Hocama yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin. Gerçekten bu ülke çok büyük bir ilmi değerini kaybetti. İnşallah geride kalan bizler, bu ilmi değere sahip çıkan ve ona iyi bir mirasçı olabilen şahsiyetler oluruz.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55