,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Ali Melek: “Kudüs kanayan yaramızdır”

Ali Melek: “Kudüs kanayan yaramızdır”
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı münasebetiyle vaaz/irşat hizmeti kapsamında görevli olarak Batman’a gelen Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi ve Diyarbakır eski Müftüsü Ali Melek, ilde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Siyonist işgal çetesinin yaptığı zulümlere dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Ali Melek, Mevcut zulümlerin son bulması için Kudüs’ün özgürleşmesi gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı münasebetiyle vaaz/irşat hizmeti kapsamında görevli olarak Batman’a gelen Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi ve Diyarbakır eski Müftüsü Ali Melek, ilde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Siyonist israil çetelerinin işgali ve zulmü altında bir Ramazan ayını daha geçirmek zorunda kalan Filistin ve Filistin’in başkenti Kudüs’e dikkat çeken Melek, mevcut zulümlerin son bulması, İslam’ın ilk kıblesi olan Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın hürriyetine, özgürlüğüne kavuşmasını Allah’tan dilediklerini sözlerine ekledi.

“Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine ulaşmayı, onu da en güzel şekilde ihya etmeyi Rabbim nasip eylesin.” diyen Melek, “Bayrama sağlık ve afiyet içerisinde ulaşmayı ve bayramında güzelliklerini yaşamayı Cenabı Hak Batman’a, ülkemize ve dünya Müslümanlarına lütfetmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.  

 “Kudüs bizim yaramızdır”

Filistin’in başkenti Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşmasını dilediklerini belirten Melek, “Bu bağlamda; malumunuz olduğu üzere Ramazan ayı içerisinde acı çeken, ızdırap içinde olan Kudüs bizim yaramızdır. Kudüs ağrıyan, kanayan bir yaramızdır. Filistin’deki kardeşlerimiz ve diğer İslam ülkeleri, yanı başımızda bulunan Suriye’de zülüm altında olan bütün insanlara Ramazan vesilesiyle Yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiret diliyorum. Mevcut zulümlerin son bulmasını, İslam’ın ilk kıblesi olan Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın hürriyetine, özgürlüğüne kavuşmasını, Müslümanların huzur içinde ibadet edecekleri bir hale dönüşmesini diliyorum. Cenabı Hak Filistin’deki kardeşlerimize yardım eylesin.  Gelecek Ramazan’da özgür bir ortamda Ramazan’ı ihya etmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Hizmetler sadece Ramazan ayına mahsus değildir”

Ramazan ayının önemine de değinen Melek, 11 ayın sultanı Ramazan ayının müminlerin, Müslümanların feyiz içinde oldukları bir ay olduğunu söyledi.

Melek, “Bereket ayı Ramazan, sevgili peygamberimizin ifadesiyle evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu ateşten kurtuluş olan mübarek ve müstesna bir zaman dilimidir. Bu bereket ayı Müslümanların en iyi şekilde değerlendireceği ve manevi kazançları daha da yoğunlaştırabileceği bir zaman olarak geçirmeleri gerekmektedir.

Hizmet ve ibadetlerin Ramazan dışında da devam edeceğine değinen Melek, “Elbette hizmetler sadece Ramazan ayına mahsus değildir. Ramazan’ın dışında da vatandaşlarımızın hem gönül hem de zihin dünyasına hitap eden etkin çalışmalar yürütülmektedir.

“Kardeşlik bağlarımızı zayıflatacak adımlardan da uzak durmalıyız”

Ramazan ayıyla beraber insanlar arasındaki birlik, beraberliğin artığına dikkat çeken Melek, “Ramazan ayıyla beraber insanlarımız arasındaki birlik, beraberlik, sevgi ve muhabbetimiz daha da artmış bulunmaktadır. Ramazan’ın getirdiği bu güzellikle, beşer olarak birtakım kırgınlıklarımız, kızgınlıklarımız ve küskünlüklerimiz varsa da Ramazan’ın bereketiyle bu kırgınlık ve küskünlüklerimizi ortadan kaldırmamız lazım.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55