,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Aktivist anneler: Gazze'deki soykırımın durması için somut adımlar atılmalı

Aktivist anneler: Gazze'deki soykırımın durması için somut adımlar atılmalı
Bir grup kadın aktivist, Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde 3 günlük oturma eylemi sonrası, basın açıklaması düzenledi.

Gökkuşağı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde aktivist, anne ve eğitimci kadınlar, Aksa Tufanı'nın başladığı günden bu yana Filistinli mücahitlere destek amacı ile farklı etkinliklere imza atıyor.

Dernek üye ve gönüllülerinden oluşan bir gurup kadın aktivist, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Bulvarı üzerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısında 3 günlük oturma eylemi sonrası yaptıkları basın açıklamasıyla sonlandırdı. Polis müdahalesi nedeniyle basın mensupları olmadan açıklama metnini okuduktan sonra, basın ile ayrıca bir araya gelerek kameralar karşısında da basın açıklamasını okudular.

aktivist-annelerden-gazze-aciklamasi-imhan-izol-kesen.jpg

Kadın aktivistler adına basın açıklamasını, İmhan İzol Kesen okudu.

Katil siyonistlerin, insanlık tarihinde kara leke bıraktığı adını "vahşi siyonist" olarak kayıtlara yazdırdığı tarihi anlardan geçtiğimizi belirten Kesen, "İzlemeye dayanamadığımız görüntüleri çocuklar yaşıyor. Dünyanın en küçük şehrine dünyanın en ağır bombaları düşüyor. Gazze'deki çocuklar dahi irade destanı yazarken, ümmet ise suskunluk destanı yazıyor. Uyan artık ey Müslüman! Senin korkaklığının bedelini bebekler ödüyor. Bugün burada Gazze halkına destek, işgalcilere, onlara arka çıkanlara, onlara karşı seslerini çıkartmayanlara ve sadece kınayıp eyleme geçmeyenleri kınamak ve lanetlemek için buradayız. Yuh olsun size! Biz bugün o sükûnetinizi, eylemsiz kınamalarınızı kınamak için buradayız." dedi.

Yaşanan soykırıma karşı durmak için somut adımların atılması gerektiğini ifade eden Kesen, devamında şunları aktardı:

"İslam İşbirliği Teşkilatı'nca alınan kararların 27'inci maddesi; Özelde HAMAS'ın bir buçuk aylık direnişine genelde ise tüm Gazzelilerin iradesine ihanettir. Bu ısmarlama bildiriyi imzalayan İslam İşbirliği Teşkilatı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerini de kınıyoruz. İnsanım diyen her kişinin dahi duracağı saf belirlenmişten, imanların da iddia edenler siz hangi saftasınız! Hangi masada, kimlerle oturuyorsunuz? Hangi toplantılarda kimlerle el sıkışıp görüşüyorsunuz? Kudüs kırmızıçizgimizdir diyenler! Kudüs ve civarı kan gölü oldu. Neredesiniz? İşgali, soykırımı mikrofonlarda kınayanlar! Hala niye harekete geçmediniz? Hiçbir anlaşmayı neden iptal etmediniz? Gazze de beş bin bebeğin parçalarına karşılık israile tepki olarak beş bin ton taze domates göndermeyi mi reva gördünüz? Soruyoruz size! Narkozsuz ameliyat olan minicik bebekler hatırına. Hangi anlaşmadan vazgeçtiniz? Koca TBMM sarı koladan vazgeçtiğini duyurdu. Netenyahu bile güler buna."

Açıklamasının devamında Kesen, "Soruyoruz size! Şifa hastanesinin yakıtını kesen israil, onlarca cihaza bağlı çocuğun nefessiz kalarak ölmesine sebep olurken siz neden hala Malatya Kürecikteki radar sistemini kesmediniz? Soruyoruz size! Meydanlarda ey israil! Diyerek, eylemsiz kınamalar ile halkın öfke gazını alacağınıza Ceyhan'dan israile 1 milyon varil petrol gazını göndermeseydiniz... Sizlerin gönderdiği gemi Hayfa limanına demirlerken biz de size kıyamet gününe demir atacağınız günü hatırlatıyoruz. Ve sizi davet ediyoruz! Allah’ın dinine, Allah’ın yasalarına, kurallarına… Şüphesiz ki şirk apaçık bir zulümdür! Sizi karanlıklardan aydınlığa davet ediyoruz! Sizi Allah'ı birlemeye, tevhide davet ediyoruz." şeklinde belirtti.

Son olarak Kesen, "Tüm bu dile getirilenler ve daha fazlası göz önüne alındığında, bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak sizden ve devletin yetkili bakanlıklarından taleplerimiz şunlardır:

1- Direkt olarak israildeki demir kubbeyle bağlantılı olan kürecik üssünün kapatılması,

2- İsraile askeri teminat sağlayan ve İncirlikten kalkan uçakların mazlumların başına yağdıran İncirlik üssünün kapatılması,

3- İsraille yapılan gerek ekonomik, gerek siyasi, gerek askeri tüm ticaretin ve ilişkilerin durdurulması,

4- Kardeşlerimiz bir damla suya hasret iken Manavgat'tan israile gönderilen içme suyu temininin durdurulması,

5- Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattıyla Ceyhan BOTAŞ'dan israile petrol akışının kesilmesini talep ediyoruz.

Biz susmayacağız! Çocuklar ölmesin diye susmayacağız! Kucağı boş kalan anne hatırına susmayacağız! İnsan olduğumuz için susmayacağız!" dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55