Aksaray’da Somuncu Baba’nın 613. Vuslat Yıl dönümü etkinlikleri başladı

Aksaray’da Somuncu Baba’nın 613. Vuslat Yıl dönümü etkinlikleri başladı
Aksaray’da Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba’nın 613. Vuslat Yıl dönümü anma programı, “Seyr-i Destur” etkinliği ile başladı. Somuncu Baba Külliyesi’nde sabah namazı kılındı, kabri başında dualar edildi. Vatandaşlara temsili Somuncu Baba ekmeği ve burçak çorbası ikram edildi.

Programa Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Kumbuzoğlu yaptığı açıklamada, Somuncu Baba’nın, Anadolu’nun manevi önderlerinden biri olduğunu belirterek, “Amacımız Somuncu Baba’nın ahlaki ve manevi mirasını gençlere ve tüm halkımıza doğru şekilde anlatmak.” dedi.

II. Kılıçarslan Hamamı bahçesinde düzenlenen Somuncu Baba Ekmek Atölyesi'nde Somuncu Baba ekmeğinin tarihçesi anlatıldı, ekmek yapımı uygulamalı olarak gösterildi. Vali Kumbuzoğlu da ekmek mayaladı. Katılımcılara ekmek ikram edildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.