,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Aksa Tufanına destek mitingine katılan kadınlar ve çocuklar, siyonist vahşeti lanetledi

Aksa Tufanına destek mitingine katılan kadınlar ve çocuklar, siyonist vahşeti lanetledi
Mardin'de düzenlenen "Kudüs ve Aksa Tufanı'na Destek Mitingi"ne katılan kadınlar ve çocuklar, ellerinden bir şey gelenlerin sessiz kalmasını kabullenemediklerini, bir an önce bu zulüm ve soykırımın durdurulması için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti

 

15 Temmuz Şehitler Parkı'nda düzenlenen  mitinge, Mardin'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen duyarlı halk da büyük destek verdi.

Yetimler Vakfı tarafından açılan Gazze'ye yardım standına ilgi yoğun olurken, yardım kumbarasını da hayırseverler boş göndermedi.

Program boyunca siyonist işgalcilere tepki sloganları atan halk, ellerinden bir şey yapmak gelenlerin sessiz kalmasını kabullenemediklerini belirterek, bir an önce bu zulüm ve soykırımın durdurulması için harekete geçme çağrısında bulundular.  

Yoğun katılım sağlayan kadınlar ve çocuklar, duygularını İLKHA muhabiriyle paylaşarak siyonist işgal ve soykırımın derhal bitirilmesi ve siyonistlerin hesap vermesi gerektiğini ifade ettiler.

"Artık sözün bittiği yerdeyiz"

Çocukların katledilmesine çok üzüldüklerini  belirten Halime Aslan, "Sözün bittiği bir yerdeyiz. Bir şey konuşamıyoruz. Zulüm karşısında yıkılmışız. Artık ciğerimiz  yanıyor. Vücudumuz yaşamıyor. Keşke biz de ölüp gitsek." ifadelerini kullandı

"Duyduklarımız canımızı acıtıyor ama elimizden gelen bir şey yok"

Kıymet Yılmaz, "Allah Filistin'e güç kuvvet versin inşallah, israilin belasını versin. Onlara kan kustursun inşallah. Allah kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Duyduklarımız, canımızı acıtıyor ama elimizden gelen bir şey yok. Allah yardımcıları olsun. Allah israilin başına taş yağdırsın. Buraya onlara yardımcı ve destek olmak için geldik. Allah haklarını bırakmasın." diye konuştu.  

"Uyanın uykudan Müslümanlar, artık harekete geçin"

Sadiye Kip, "Filistin için geldik. Filistinli kardeşlerime çok üzülüyoruz. Akşam dua ediyoruz. Gündüz dua ediyoruz.  Onlara yardımcı olmayı çok istiyoruz. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. israil'le lanet olsun, Amerika'ya da lanet olsun, onlara yardım ediyorlar.  İnşallah galip gelecektir kardeşlerimiz. Bütün herkes uykudadır, herkesi çağırıyoruz, uykudan kalksınlar yeter. Yani bu kadar çocuk öldü, bu kadar kadınlar öldü, anneler öldü. Uyanın uykudan Müslümanlar, artık kalkın." diye duygularını dile getirdi.

"Bu katliamları duydukça ağlıyoruz"

Esma Bulut, "Allah israilin belasını versin. Hepimiz biriz ve Müslümanız. İsrail keşke yok olsa. Hep ağlıyoruz. Dua ediyoruz Flistinli kardeşlerimize. Ağlamaktan gözlerimiz kurudu. Bu katliamları duydukça hep ağlıyoruz. Allah yardımcıları olsun. Allah hastalara ve yaralılara şifa versin." dedi.  

"Allah Müslümanları muzaffer kılsın"

Cahide Davet Ünal, "Aksa Tufanını desteklemek için Diyarbakır'dan  geliyorum. Allah onların yardımcısı olsun. Hazreti İbrahim ateşe atıldığı zaman, nasıl ki karınca ağzıyla su götürdü ise, bizler de o karınca misali Filistin'deki kardeşlerimize dua ve desteklerimizi gönderiyoruz. Allah onları muzaffer kılsın." ifadelerini kullandı.

"Meydanlara saflarımızı belli etmek için geliyoruz"

Muhammed Yahya Önel, "Filistin'deki kardeşlerimiz için, insanlık için buradayız. Bugün gün birlik olma günüdür. Gün Kudüs günüdür deyip meydanları dolduracağız inşallah. Gazze'deki katliamlar her zaman vardı. 7 Ekim'den itibaren olmamıştı bu. 75 yıldır bu katliamlar oluyordu. Müslümanlar olarak bu zulme sessiz kalmamak lazım. Bize diyorlar; siz niye bu meydana geliyorsunuz? Sanki ne yapabiliyorsunuz burada? Biz diyoruz ki, Hazreti İbrahim'e su taşıyan karınca misali biz safımızı belli ediyoruz. Burada Müslümanlar olarak toplanmış bulunmaktayız ve Allah'ın izniyle meydanları doldurup da taşıracağız. Allah'ın izniyle biz Batman, Diyarbakır, Mardin'deki Müslümanlar olarak inşallah Kudüs'te de bu topluluğu bu birliği oluşturup Kudüs'ü feth edeceğiz." diye konuştu.

"Çocuklar  ölmesin, bu katliam bitsin artık"

İsra Şavli, "İnşallah Filistin kurtulur. İsrail kahrolur ve bir daha da Filistin'e bir şey yapamaz. israilliler, oradaki insanlara bu topraklar bizim olsun diyerek onları öldürüyorlar. Diyorlar ki burası (Gazze) bizim olsun. Bomba atıyorlar evlerinin üstlerine. Çocuklar  ölmesin. Bu katliam bitsin. Artık oradaki insanlar da çocuklar da özgürlüğe kavuşsun. " diye konuştu.

"israilin bu işlediği suç yanına kalmayacaktır"

Muhammed Furkan Açılan, "Gazze'de büyük bir soykırım uygulanıyor. israil büyük bir soykırım uygulamaktadır. Onu herkesin yerine tel'in ediyorum.. Lanet olsun israil, kahrolsun İsrail. Gazze'deki Filistinliler ne suç işledi de israil bunları onlara yapıyor. Bir de üstüne üstlük onları, HAMAS'a gidip suç atıyor bunların nedeni odur diyor. Hâlbuki savaşı başlatan siyonistlerdi, önceden de öyleydi. Onlar büyük bir işgalcidir. Açıkça söylüyorum ki, israil'in bu işledikleri suç yanında kalmayacaktır. Allah'ın izniyle biz Müslümanlar bir oldukça onlara günlerini göstereceğiz, onları yerle yeksan edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

"israil'in yaptığı zulümler savaş suçudur ve dünya buna sessiz kalıyor"

Muhammed Yusuf Açılan, "Buraya Aksa Tufanına destek için geldim. İsrail çok büyük bir soykırım yapıyor Filistin'de. Biz bu soykırımı kabullenmiyoruz ve kabullenmeyeceğiz de. israil'in yaptığı zulümler savaş suçudur. Dünya buna sessiz kalıyor. Allah onları kahretsin, kahhar ismiyle. İsraillin  yaptığı soykırım başka hiçbir yerde görülmemiştir. Tuttukları esirlere işkence ediyorlar. Çoluk çocuk yaşlı demeden  en vahşi şekilde  katliam yapıyorlar. Bu büyük bir savaş suçudur. Orada çocuklar fosfor bombalarıyla parçalanırken, israil ise bütün suçları HAMAS'a  atıyor." şeklinde konuştu.

"Müslümanların artık uyanmaları gerek, Gazze'dekiler öyle kalamaz ki…"

Yakup Koç, "Filistinli kardeşlerimiz için geldik, onlar için miting düzenledik. Onları desteklemek için geldik. Filistin halkı eziyet çekmemeli. İsrailliler  çok fazla zulüm yapıyor. Yani yapmamaları gereken şeyleri yapıyorlar. Gazze'de zulüm oluyor. Gazze'dekiler, oradaki çocuklar, kadınlar herkes zulüm altında. Bunları yaşamamaları lazım. İsrail her türlü zulmü yapıyor. Müslümanların artık uyanmalı. Gazze'dekiler öyle kalamaz ki, onlar da insan biz de insanız. Biz kardeşiz; yani bütün müminler kardeştir. Uyan Müslüman! Uyan yahu!" şeklinde konuştu.

"israilin gücü sadece çocuklara yetiyor "

Ebuzer Sağlam, "İncirlik ve Kürecik kapatılsa iyi olur, kahrolsun israil. Filistin için buradayız. HAMAS için buradayız. israil'in sadece gücü çocuklara yeter. Büyüklere  değil, israil o kadar korkuyor ki zırhlı araçlarla  insanlara saldırıyor. Bunun yanında  Amerika'da kötülüğü istiyor. " dedi.

"Yapılan katliamlara çok üzülüyoruz"

Yasin Tekin, "Filistin'e destek olmak için geldim. Çocuklar katlediliyor. Anneler üzülüyor. Babalar ağlıyor. Çok üzülüyorlar. Kahrolsun İsrail."

"Ebu  Ubeyde'ler gelmesin diye israil çocukları bilerek katlediyor"

Mustafa Bayar, "Allah hepimizin yardımcısı  olsun bu günlerde. Bir de Müslümanların birliği lazım bu dönemde. Ama maalesef birlik olmuyor Müslümanlar. Gazze'de  israil füzeler  atıyor aylardır. HAMAS askerleri de bunlara karşılık veriyor. Asla Allah'a güvenlerini kaybetmiyorlar. Her zaman Allah'a güveniyorlar. İsrail bilerek çocukları öldürüyor. Hazreti Musa olayı gibi, Firavun Musalar gelmesin diye çocukları öldürmek  istiyordu, Bunlar da çocuk öldürüp yine HAMAS gibi, Ebu Ubeyde gibi kişiler gelmesin  israile karşı çıkmasınlar diye, onun için çocukları öldürmek istiyorlar. Boykot yapmamız gerekiyor. Böyle mitingler yapmamız gerekiyor. İnsanları bilgilendirmemiz gerekiyor. Evet, elhamdülillah Allah'ın rızasını kazanmak için geldik. Desteğimizi göstermek için de geldik. Koordinatörlere çok teşekkür ediyoruz." diye belirtti.

"Siyonistler, küçük büyük demeden herkesi öldürüyor"

Yakup Yeşin, "Aksa -Gazze Tufanına yardım için geldik. Onlara destek için geldik. Çocuklar ölüyor ve bir katliam var. Siyonistler, küçük büyük demeden herkesi öldürüyor. Ona engel olmak için geldik.

"Katliamı durdurmak için boykot yapmalıyız"

Nizam Tekin, "Filistin için buraya geldim. Gazze'deki çocuklar şimdi ölüyorlar. Onlar Allah'ın cennetine gidecekler.  Ve onlar Kudüs için savaşıyorlar. Orada yardım bekliyorlar. Bombaların altında yaşamaya çalışıyorlar. Bombalar onların üstünde patlıyor. İsrail bir soykırım başlatmış. Savaşı durdurmak için boykot yapmalıyız. Yoksa bu savaş durmaz." diye konuştu.

"Buraya katliama dur demek için geldik"

İshak Ayık, "Buraya Filistin için geldik. Gazze için katliama dur demeye, soykırıma dur demeye, Filistin'deki kardeşlerimize yardım etmeye geldik. Elimizden bunlar geliyor. Allah'ın izniyle hepimiz bir olacağız. Buradaki Müslümanlarla bir olup gideceğiz Kudüs'ü fethetmeye." dedi.

"israil markalarını, yiyeceklerini ve eşyalarını kullanmamamız gerek"

Harun Bedir, "Buraya Filistin için geldik. israili lanetlemek için geldik. Gazze'de şu an çocuklar ölüyor, baskı altındadır. israil'in zaten gücü ancak çocuklara yetiyor. israil, şimdi Filistin'e bombalar yağdırıyor. Şimdi burada bizim de onları engellemek için boykot yapmamız gerek. israil markalarını, yiyeceklerini ve  eşyalarını kullanmamamız gerek." ifadelerini kullandı.

"Siyonistlerin  güçleri ancak çocuklara yetiyor"

Emrullah Sezin, "Filistin'e özgürlük ve israilin yok olmasını herkes istiyor. Tabii ki israil ve siyonistlerin  güçleri ancak çocuklara yetiyor. Amerika onlara destek verdiği için Filistin'de katliam yapıyor. Filistinlilerin evleri yerle bir olmuş. Füzelerle camileri vuruyorlar, Hastaneleri vuruyorlar, küçük çocukları katlediyorlar. Hastanelerde yüzlerce çocuk katledildi. Filistinli şehitlerimiz tabii ki cennete gidiyor. Allah onlara yardım etsin." dedi.

"Gazze'de cesurca bir direniş var"

Ezgi Kaya, "Filistin özgür olmalı ve israil bu zulmü yapmamalı. Ayrıca Ebu Ubeyde ve Filistin  askerleri oldukça cesurlar ve şu anda savaşıyorlar ama imkânları yok sadece. İmkânları olsa daha güzel bir şekilde savaşırlar ve zafere ulaşacaklar. Ama zaten zafer bizimdir.  Gazze'de şu anda zulüm oluyor ama cesur bir direniş de var. Allah tüm Müslümanları kurtarsın." şeklinde konuştu.

"Çocuklar okula gidemiyor, eğitim alamıyor"

Merve Belindir, "Gazze'de soykırım oluyor, çocuklar  ölüyor. Çocuklar okula gidemiyor, eğitim alamıyor. Yani biliyoruz o toprağı almak için savaş var, bence gerek yok. Allah yardımcıları olsun, yaralılara Allah şifa versin." dedi.

"Gazze'de soykırım var, çocuklar ölüyor"

Yasin Aydın, "Biz Aksa için buraya geldik. Biz onlara destek oluyoruz. Bu katliamın durması için elimizden geleni yapıyoruz. Destek oluyoruz onlara. Orada soykırım var, çocuklar ölüyor, bebekler ölüyor." şeklinde duygularını paylaştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55