,
  • BIST 10000.12
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

Aksa Tufanı'na Destek Mitingi'ne katılan kadınlar: Sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanındayız

Aksa Tufanı'na Destek Mitingi'ne katılan kadınlar: Sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanındayız
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Gaziantep'te düzenlenen Aksa Tufanı'na Destek Mitingine katılan kadınlar, Gazze'de özellikle kadınların ve çocukların katledildiklerini belirterek, Müslüman ülkelerin sessiz kalmasına razı olmadıklarını dile getirdi.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Gazze'de işgalci siyonist rejiminin katliamlarını tel'in etmek ve direnişin Aksa Tufanı operasyonuna desteklerini bildirmek üzere Gaziantep'te kitlesel bir miting düzenledi.

Siyonist işgal rejiminin, 7 Ekim'den bu yana Filistin halkına yönelik yaşattığı soykırımı protesto etmek amacıyla Gazianteplilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen Müslümanlar, tepkilerini göstermek için miting alanına akın etti.

Olumsuz hava koşullarına, sağanak yağmura rağmen binlerce insanın katıldığı mitignde sık sık "Kahrolsun İsrail, HAMAS'a selam direnişe devam" sloganları atıldı.

Aksa Tufanı'na Destek Mitingine katılan kadınlar, Gazze'de yaşananlara çok üzüldüklerini ifade ederek bir an önce yaşanan zulmün bitmesi için dua ettiler.

"Orada yaşananları görünce içimiz gidiyor"

Emine Keskin

Gazze'de şehid sayısı az iken Müslümanların meydanda olması gerektiğini ifade eden Emine Keskin, "Filistin için canımızla, malımızla ve her şeyimizle destek çıkmak için buradayız. Allah yar ve yardımcıları olsun. Orada yaşananları görünce içimiz gidiyor. Buradayız ama aklımız orda. Yaşananlara çok üzülüyoruz. Müslümanlar yekvücut olmalı. Bir an önce bu zulme dur denilmeli. Müslümanlardan 10 bin kişi vefat etmiş ama daha 1-2 kişi vefat etmişken meydanda olmalıydık." dedi.

"Sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanındayız"

Esra Kiraz

Aksa Tufanı'na destek için mitinge katıldığını belirten Esra Kiraz, "Filistin davası için buradayız. Orada katledilen anne ve yavrular için buradayız. Siyonizme ve israile lanet olsun. Allah onları kahru perişan etsin. Aksa Tufanı'nı desteklemek için buradayız. Sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanındayız." diye konuştu.

"Rabbim, onları Kahhar isminle kahretmeni senden istiyoruz"

Selvi Kılıç

Gazze'de yaşananlar ile ilgili duygularını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Selvi Kılıç, "Gazze'de çocukların üzerine bombalar yağıyor. Biz çocuklarımızı uykudan uyandırmaya kıyamıyoruz ama oradaki çocuklar bombardıman altında. Allah zulmü yapanları kahr-u perişan eylesin. Rabbim Kahhar isminle onları kahreyle, israil'i kahreyle, ABD'yi kahreyle. Rabbim, onları Kahhar isminle kahretmeni senden istiyoruz. Senin rızan için buraya toplandık. Kardeşlerimiz için toplandık." ifadelerini kullandı.

"Gazze'deki kardeşlerimiz için geldik"

Nazlı Çavim

Siyonistlerin dost edinilmemesi gerektiğini dile getiren Nazlı Çavim, "Ben Adana'dan geliyorum. Allah rızası ve kardeşlerim için geldim. Herkesin boykot yapması gerekir. Allah korkusu olan, Allah'ı seven onların ürününü almıyor ama çoğu kişi alıyor. Devletin bunları boykot etmesi gerekir. Elimizden geleni söylüyoruz ama yapılmıyor. Gazze'deki kardeşlerimiz için geldik. Bebekler, kadınlar enkaz altındalar ve ölümle pençeleşiyorlar. Hastanedekiler nereye gidecekler, ölüme gidiyorlar. Onlara hiçbir şey ulaşılmıyor. Ölümle kucak kucağalar. Şehidlerimize Allah rahmet eylesin, kalanlara da sabır versin. Allah onlarla beraber olsun. Allah'ın dediği gibi biz de israilleri dost edinmeyin diyoruz. Bunları hiçbir zaman dost edinmememiz gerekir." ifadelerini kullandı.

"Neden ölen bebekler için kimse kılını kıpırdatmıyor?"

Zeynep Çetinkaya

Çoluk çocuk demeden yapılan katliama Müslüman ülkelerin sessiz kalmasına razı olmadığını vurgulayan Zeynep Çetinkaya, "Filistin'de yaşananlar için çok üzgünüz. Çoluk çocuk hepsi katlediliyor. Müslüman ülkeler ise seyrediyor, biz buna razı değiliz. İçimiz kan ağlıyor. Yaşananları seyredemiyorum, o kadar ki acı veriyor. Bebekleri vurup katlediyorlar. İnsan hakları diyorlar, Avrupa'nın bir köpeği ölse insan hakları ayağı kalkıyor ama neden ölen bebekler için kimse kılını kıpırdatmıyor? Ben onların ürününü almıyorum, alanlara da karşıyım. Onların ürününü Türkiye'ye sokmamak lazım. Onların malıyla kurşun alınıyor, almayalım. Müslüman ülkeler onların ürününü almasın." dedi.

"Herkesin ayağa kalkması gerekiyor"

İslim Bayındır

İslim Bayındır ise "Biz canımızla, malımızla, evlatlarımızla, her şeyimizle inşallah onlara fedakârlık yapacağız. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Hamd olsun onların arkasında duruyoruz. Ne gerekiyorsa yaparız. Herkesin ayağa kalkması gerekiyor." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55