,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

"Aksa Tufanı" operasyonuna Adana'dan destek

"Aksa Tufanı" operasyonuna Adana'dan destek
HÜDA PAR İl Başkanı Salih Demir, bugün HAMAS'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna ilişkin Müslümanların resmi-sivil tüm unsurlarının Filistinli Müslüman kardeşlerinin yanında yer alması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, Anadolu Gençlik Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Adana Sivil İnsiyatif Meclisi üyesi STK'lar ve vatandaşlar tarafından siyonist işgal rejiminin Filistin halkına karşı uyguladığı sistematik işgal ve katliamlarına karşı bugün HAMAS'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna destek açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasında İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan ve Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Enes Beyaz bir selamlama konuşması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İl Başkanı Salih Demir, "İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin'e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz" diyerek, İslam dünyasını bu haklı mücadeleye destek vermesi çağrısında bulundu.

Bir asırdan uzun bir süredir Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliamın devam ettiğini kaydeden Demir, "Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam âlemine meydan okumaktadır" dedi.

"Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır"

"Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır" diyen Demir, sözlerine şöyle devam etti:

"Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın! Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır."

"Siyonizm, İslam dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir"

İşgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırması ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyaran Demir, sözlerini şöyle tamamladı:

"HÜDA PAR olarak; Filistin'i, Başkenti Kudüs olan doğusu ve batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin'e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Siyonizm, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir. HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.

Filistin halkına selam olsun!

Kahraman mücahitlere selam olsun!

Direnişe ve dirilişe selam olsun!"

Kalabalık, basın açıklaması sonrası kortej halinde 5 Ocak Meydanı'na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Meydanda bir araya gelen kalabalık Siyonist çete israil'in bayrağını yaktı.

Yürüyüş sonrası kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55