,
  • BIST 10009.5
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Aksa Tufanı mitingine katılan vatandaşlar: Ümmet olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız

Aksa Tufanı mitingine katılan vatandaşlar: Ümmet olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Adana'da düzenlenen "Aksa Tufanı'na Destek" mitingine katılan vatandaşlar, Ümmet-i Muhammed'in tek vücut olduğunu ve ayağa kalktığını göstermek için meydana indiklerini belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Adana Merkez Park'ta düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı "Aksa Tufanı'na Destek" mitinginde sık sık "Kahrolsun israil", HAMAS'a selam, Direnişe devam" Cenk, Cihad, Şehadet sloganları atıldı.

Mitinge katılan vatandaşlar, işgal rejimine tepkilerini dile getirerek, kınama etkinliklerinin küçük görülmemesi gerektiğini dile getirdiler.

"Miting, Filistinli kardeşlerimize destek Yahudiye lanet mitingidir"

Halil Kızmaz

Miting ile ilgili duygularını paylaşan Halil Kızmaz, "Bu miting, bir soykırıma son verilmesi, lanetlenmiş Yahudilerin Müslümanlara yaptığı katliamın durdurulması mitingidir. Müslümanın bu mitinge katılması farz-ı ayındır. Bizim canımızla, malımızla, varlığımızla Filistinli kardeşlerimizle beraber Yahudilere karşı bekliyoruz. Bu miting, Filistinli kardeşlerimize destek Yahudiye lanet mitingidir. Bu programı tertipleyenlere, HÜDA PAR Adana Teşkilatına teşekkür ediyorum." dedi.

"Eski kıblemizi gavurlar işgal etmiş"

Mehmet Tunç

Duygularını şiirle anlatan Mehmet Tunç, "Hepimiz bir Filistinliyiz. Farkımız yoktur; imanımız birdir, Allah'ımız birdir, Peygamberimiz birdir, kıblemiz birdir. Eski kıblemizi gavurlar işgal etmiş. Onları rahat bırakmayacağız." diye konuştu.

"İslam ülkeleri uyuyor ama sıra bunlara da gelecek"

Rahmi Erdoğan

Müslümanların, bir vücudun azaları gibi olduğunu anımsatan Rahmi Erdoğan, "Şu anda dünyada hiçbir ülkenin sınırları belirsiz değil ama israilin sınırları belirsiz. Bu demek oluyor ki, Nil ile Fırat arası hedefleri var. Bu yüzyılda topraklarını arttırdılar. Şu anda İslam ülkeleri uyuyor ama sıra bunlara da gelecek. Bunlar, planlarını ilmek ilmek hedefe doğru götürüyorlar. Orada hastaneler bombalanıyor. Çocuklar, kadınlar bombalanıyor. Müslüman olarak eğer ki Allah'a, kitaplara iman etmişsek biz Müslümanlar olarak kardeşiz. Hadiste de 'Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir' diyor. Bir vücudun azasına bir iğne, diken battığı zaman nasıl her tarafı acı içinde oluyorsa ümmet olarak da herhangi bir yerde bir diken battığı zaman bizim de rahatsızlığımızı dile getirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Filistinliler, yanlarında olduğumuzu bilsinler"

Muhammed Hüseyin Ertaş

Muhammed Hüseyin Ertaş ise "israilin Filistinlilere karşı yaptığı soykırımdan dolayı Filistinlilere destek olmak amacıyla buraya toplandık. İnşallah bu zulüm, en kısa sürede biter. Filistinliler de bizim kardeşimiz. Onların vesilesiyle toplandık. Netenyahu Gazze'ye binlerce bomba atıyor, bizim de içimiz parçalanıyor. Küçük de olsa Filistinlilere bir özgüven olsun, destek olsun diye toplandık. Filistinliler yanlarında olduğumuzu bilsinler." ifadelerini kullandı.

"Bir sırtlan gibi siyonist terör şebekesinin Gazze'ye saldırmasına vicdanımız sızlıyor"

Mürşid Kayhan Karagözü

Aksa Tufanı mitingini düzenleyenlere teşekkür eden Mürşid Kayhan Karagözü, "Mitinge Tarsus'tan katıldık. İnsan duygulanıyor. Ümmet coğrafyasının kana boyanması, bir sırtlan gibi siyonist terör şebekesinin Gazze'ye, mazlum çocuklara saldırmasına vicdanımız sızlıyor. Biz de bu şekilde yapılan programlara elimizden ne geliyorsa destek vermek istiyoruz. Canımızla, malımızla ne gerekiyorsa Rabbim bizi bu yoldan ayırmasın. Rabbim bu zulmü tez zamanda durdursun. O zalimleri de kahru perişan etsin. Eğer bir yerde elimizle def edebiliyorsak def edelim, gücümüz yetmiyorsa sesimizle duyuralım. İslam ülkelerinin buna fazlasıyla gücü var ama bizler halk olarak elimizden bu geliyor. Şu an bunu yapmayı elzem görüyoruz." dedi.

"Müslümanların yanında olduğumuzu belirtmek için buraya geldik"

Halit Erol

Yapılan kınama etkinliklerinin önemli olduğuna vurgu yapan Halit Erol, "Ümmet olarak, İslam alemi olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Peygamber efendimize Miraç gecesi olayında Mekke'den Mescid-i Aksa'ya oradan da Allah'ın katına çıkarılması, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olması, siyonist köpeklerin orayı pis postallarıyla kirletmesi, oradaki Müslüman halka ettiği zulümlere sesimizin ve gücümüzün yettiği kadar nispetiyle; canımızla belki bir bedel ödeyemiyorsak malımızla ve sesimizle oradaki Müslümanların yanında olduğumuzu belirtmek için buraya geldik. Bütün bu etkinliklere kimi insanlar 'ne olabilir ki' diyor. Biz hastane saldırısında siyonistlerin yardımcısı ve tetikçisi olan ABD konsolosluğun önünde yaptığımız etkinlikten sonra ne olduğunu çok yakından gördük. Etkinliğin hemen ertesi günü konsolosluk ve İncirlik Üssündeki hareketliğin kısıtlanmasıyla ilgili haberler çıktı. Kimse ne olur demesin herkesi gücü yettiği kadar meydanlara bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Meydana çıkmaya boş diyenler var ama öyle değil"

Abdulselam Esen

Abdulselam Esen de "Buraya Peygamberimizin 'Müminler bir vücudun parçası gibidir. Bir yer ağrıdı mı diğer yer rahat edemez' hadisinden dolayı meydanlara indik. Tüm Müslümanlara da çağrımızdır. Herkes elinden ne geliyorsa yapsın. Meydana çıkmaya boş diyenler var ama öyle değil. Hazreti İbrahim'in olayında safını belli eden karınca gibi bizim de amacımız bu. İnşallah safımızı belli edeceğiz. Herkes meydana insin. Onların mallarını boykot etsin." diye konuştu.

"İslam coğrafyasındaki büyüklerimizin de artık öne çıkıp mücadele etmesi lazım"

Vakıf Saim

İslam'ın şerefini yükselten mücahitler için geldiğini belirten Vakıf Saim, "Ümmetin birliği için gelmişiz. Rabbim ümmeti bir araya getirmeyi nasip etsin. Bu bir uyanış olsun. Diyecek şey çok ama elimizden gelen bu. Rabbim inşallah önümüzü açar belki o kardeşlerimizle beraber mücadele etmeyi nasip eder. Devlet büyüklerimizin de bu işe el atması lazım. İslam coğrafyasındaki büyüklerimizin de artık öne çıkıp mücadele etmesi lazım. Nasıl küfür bir araya geliyorsa biz birliği görmüyoruz." dedi.

"Ayağa kalktığımızı göstermek için meydandayız"

Cebrail Birkut

Cebrail Birkut da "Filistinliler kardeşlerimizdir. Onlar canımız, kanımızdır. Siyonist israil lanetlenmiş bir millettir. Allah onları kahru perişan etsin. Rabbim onların sonunu getirsin. Onların güçlerini silip süpürüp yok etsin. Ümmetin uyanışına vesile kılsın. Filistinli kardeşlerimizin hem maddi hem de manevi yanındayız. Rabbim zafer nasip etsin. Şehidlerimizi de Firdevs cennetinde ağırlasın. Kardeşlerimize destek, onların yanında olduğumuzu hissettirmek, Ümmet-i Muhammed'in tek vücut olduğunu ve ayağa kalktığımızı göstermek için meydandayız. Burada Filistin için gövde gösterisi yapıyoruz. Gövde gösterisiyle, bileğimizin ve imanımızın gücüyle ve Allah'ın izniyle onları darmadağın edeceğiz." diye duygularını paylaştı.

"Onlar bizim izzetimizi ve şerefimizi koruyor"

İsmail Ayaycı

İsmail Ayaycı ise "Burada olmamızın amacı çok net. Kudüs, İslam'ın çok kutsal topraklarından biridir. Gazze'deki bir avuç Müslüman HAMAS liderlerinin savunduğu gibi yeryüzündeki bütün Müslümanların da orayı savunması lazım. Orası çünkü bizim izzetimiz, şerefimizdir. Evimizde bizler rahatça otururken onlar cihad ediyorsa bizim de elimizden gelen meydanlarda olmaksa meydanlarda olalım. Onları boykot etmemiz gerekir. Müslümanlar olarak oturduğumuz yerde bir şeylerin gerçekleşmesini bekliyorsak olmaz. Öyle bir dünya yok. Her şeyin bir amacı, bir gayesi varsa mücadele olmalı. Bizim evlerde oturmamız hiçbir anlam ifade etmiyor. Onların çağrısına kulak vermemiz gerekiyor. Onlar bizim izzetimizi ve şerefimizi koruyor. Yarın bir gün Allah izin verirse gerekirse canımız da malımız da evladımız da feda olsun." dedi.

Süleyman Güneş

Süleyman Güneş ise duygularını anlatarak "Filistin'de yaşananlara dünyanın sessiz kaldığını görüyoruz. Adana'ya gelmemizin sebebi o kardeşlerimize destek olalım, onlara kuvvet verelim diye geldik." diye konuştu.

Aksa Tufanı mitingine katılan diğer Adanalı ve Suriyeli vatandaşlar da miting ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşarak Filistin halkının yanında olduklarını ifade ettiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55