,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 24 °C

Aksa Tufanı mitingine katılan Kudüs âşıkları: Canımız Kudüs yoluna feda olsun

Aksa Tufanı mitingine katılan Kudüs âşıkları: Canımız Kudüs yoluna feda olsun
İşgalci rejim siyonist şebeke tarafından Filistin'de yaşatılan katliamların sona ermesi için HÜDA PAR tarafından düzenlenen "Aksa Tufanı'na Destek" mitingine katılanlar, Kudüs için her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

HÜDA PAR tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı "Aksa Tufanı'na Destek" mitinginde sık sık "Kahrolsun israil" , HAMAS'a selam, Direnişe devam" sloganları atıldı.

Mitinge katılanlar, işgal rejimine tepkilerini sert bir şekilde dile getirerek, yapılan zulme karşı haykırmak için geldiklerini belirttiler. 

Miting alanına kefenleriyle gelen 7'den 70'e Kudüs sevdalıları, duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattı.

"Küfre, şirke, zulme karşı çıkmak ve Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buraya geldik"

Molla Ziver Ateş

Molla Ziver Ateş, "Küfre, şirke, zulme karşı çıkmak ve Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buraya geldik.  Allah Teâlâ;  'Hep birlikte Allah'ın ipine (Kur'an'a) sımsıkı sarılın, parçalanıp bölünmeyin. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın.' buyuruyor.  Allah, 1450 yıl önce bizlere nasihat etmiş, uyarmıştır. Yine Allah Kur'an-ı Kerim'de 'Ey inananlar! Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.' diyerek bizleri uyarmıştır.  Bugün İslam âlemi Yahudi ve Hristiyanları kendilerine önder kabul etmişler. Yahudi ve Hristiyan âlemi tek beden olup hareket ediyorlar. Bizler daha onlara bir zarar dahi veremiyoruz. Bugün burada rahatız, İslam âlemini kendimize dert etmiyoruz. Allah bu kâfir topluluğu kahru perişan eylesin. Kuran hükümlerini aramızda hâkim kılsın inşallah." şeklinde konuştu.

"İslam âlemine rahmet ve birlik vermesi için Allah Teâlâ'ya dua etmeye geldik"

Müslüm İmaner

Müslüm İmaner, "Filistin'i ve Müslüman kardeşlerimizi sevdiğimiz için buraya geldik. İslam âlemine rahmet ve birlik vermesi için Allah Teâlâ'ya dua etmeye geldik. Rabbim, Filistin ve İslam davası için mücadele edenlere zafer nasip etsin." İfadelerini kullandı.

"Bugün tarafımızı belli etmek için geldik"

Mehmet Ulu

Mehmet Ulu, "Bugün ailecek Filistin'e destek olmak ve tarafımızı belli etmek için geldik. Allah ittifakımızı arttırsın ve zalimleri kahru perişan etsin." dedi.

"Aksa'nın yanında olduğumuzu göstermek için geldik"

Ekrem Özmen

Zulme, vahşete soykırıma tepki amacıyla meydanda olduklarını söyleyen Ekrem Özmen; "Adana'dan zulme, soykırıma, vahşete tepki için Müslümanların ve Aksa'nın yanında olduğumuzu göstermek için geldik. Bugün sessiz kalmamak adına Filistin'e ve Kudüs'e ses olmak adına buradayız. Bu çağrıya kulak verdik ve sessiz kalmayacağız. Bu organizasyonu tertipleyenlerden Allah tazı olsun. Müslümanların eliyle Kudüs inşallah özgür olacak." şekilde konuştu.

"Müslümanlar artık ayağa kalksın. Kör, sağır, dilsizi oynamasınlar"

Azize Hoca

Azize Hoca ise, "Rabbim Kudüs'ün ve Müslümanların yardımcısı olsun. Bu Müslümanların zaferi olur inşallah. Müslümanlar artık ayağa kalksın. Kör, sağır, dilsizi oynamasınlar. Müslümanlar sessiz kalmasın artık bu dünya Müslümanlarını ilgilendiren bir meseledir. Rabbim Kudüs Müslümanlarını zafere ulaştırsın inşallah. Bu meydan bütün Müslümanların uyanmasına vesile olsun inşallah. Söylenilecek bir şey yok, dualarımız Kudüs'te Filistin'deki kardeşlerimizle. Zafer inşallah Müslümanları olacaktır. Rabbim israili kahru perişan eylesin inşallah." dedi.

"Allah Teala, işgalcileri kahru perişan etsin helak eylesin"

Emiş Akkılıç

Emiş Akkılıç, "Allah Teala, işgalcileri kahru perişan etsin helak eylesin. Çocuk yaşlı demeden herkesi katlediyor. İnsanlar orada sanki hayvan gibi dağlanıyor, katlediliyor." şeklinde konuştu.

"Bu dava için malımız, canımı, çocuğumuz ne varsa feda etmeye hazırız"

Hamdullah Altaş

Programa Mersin'den katılan Hamdullah Altaş, "Mersinden Mescid-i Aksa davamıza sahip çıkmak için geldik. Ümmetin sahip çıkması gereken bir davadır. Bu dava için malımız, canımı, çocuğumuz ne varsa feda etmeye hazırız. Bu vesile ile Rabbim ümmetin vahdetini ve birliğini nasip eder. Tüm dünyaya sesimizi duyurmaya geldik. Bu sadece Filistin veya Gazze meselesi değildir ümmet meselesidir. Yahudiler bu güne kadar yapmış olduğu vahşet ve katliamlar bellidir. Bizde İslam birliği çerçevesinde bu davaya sahip çıkacağız inşallah." İfadelerine yer verdi.

"Bugün kefenimizi sırtımıza almışız"

Mehmet Yurtdaş

İzzeddin el Kassam'ın yanında ve O'nunla beraber olduklarını belirten Mehmet Yurtdaş,  "İşgal çetesi korkaktır, alçaktır, dünyanın en korkak milletidir. Cesaretleri olsa mücahitlerin karşısına çıkar. Cesaretleri olmadığı için mazlumlara saldırıyor onları katlediyor. Biz mazlumuz ve mazlumun yanındayız. Biz zalimi lanetliyoruz ve red ediyoruz. İzeddin el Kassam'ın yanındayız ve onunla beraberiz. Bugün kefenimizi bu yüzden sırtımıza almışız ve bu mitinge gelmişiz. Her zaman da kefenimiz sırtımızda olacaktır. Hiçbir zaman ölümden korkmayacağız." dedi.                                                                                                                 

"Canımızla, malımızla her şeyimizle üstümüze düşeni yapmaya hazırız"

Fatma Turgut

Fatma Turgut, "Allah işgal çetesini kahru perişan etsin. Yok olduğunu görmemizi nasip etsin. Yeryüzüne İslam'ı ve Kur'an'ı hâkim kılsın ve ümmete birlik olmayı nasip etsin. Canımızla, malımızla her şeyimizle üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Onların yaptığı bu vahşete sessiz kalan Müslüman ülkelerin liderlerini de Allah doğru yola iletsin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55