,
  • BIST 9989.82
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Aksa: "Oğlum 25 yıldır 4 duvar arasında suçsuz yere mağdur ediliyor"

Aksa: "Oğlum 25 yıldır 4 duvar arasında suçsuz yere mağdur ediliyor"
Delilsiz suçlamalarla müebbet hapse mahkûm edilen 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Mehmet Aksa'nın babası Naif Aksa, oğlunun, 25 yıldır 4 duvar arasında suçsuz yere mağdur edildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı'na "adalet" çağrısında bulundu.

28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Mehmet Aksa'nın babası Naif Aksa, oğlunun, 25 yıldır 4 duvar arasında suçsuz yere mağdur edildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı'na "adalet" çağrısında bulundu.

FETÖ mensubu polis, savcı ve hâkimlerin yargı eliyle işledikleri hukuk cinayetleri, binlerce ailenin mağduriyetine neden oldu. O dönem yaşatılan mağduriyetlerin acısı, mevcut iktidar döneminde de aynen devam ediyor.

Yapılan tüm açıklamalara rağmen mağduriyetleri bir türlü görülmeyen 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarından biri de 17 yaşında tutuklanıp cezaevine konulan Mehmet Aksa. 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi'nden oluşan bir heyet, Aksa'nın babasını ziyaret etti. Ziyarette, yaşadıkları mağduriyetleri anlatan baba Naif Aksa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, tek isteklerinin adalet olduğunu vurguladı.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Sözcüsü Musap Arasan ise ailenin ciddi şekilde mağduriyet yaşadığına dikkat çekerek, mağdur ailelerin adalet beklentilerinin bir türlü karşılanmadığını ifade etti.

"Adalet beklentileri bir türlü karşılanmıyor"

Aksa'nın, işkenceler altında imzalatılan ifade tutanaklarıyla cezaevine atıldığını dile getiren Arasan, "Mehmet Aksa abimiz 25 yıldır cezaevinde. FETÖ'nün çeşitli kumpasları sonucu, işkenceler sonucu imzalatılan ifadelerle cezaevine alınmış. Ömrünü cezaevinde tüketmiş. Cezaevinde bulunan diğer mağdurlarla benzer sıkıntılar yaşamış. Cezaevinden sürgünler, cezaevindeyken annesini kaybetmesi, babasının hastalıklarla mücadele etmesi… Naif amcamız geçirdiği rahatsızlıklardan dolayı şu anda cezaevi ziyaretlerine dahi gidemiyor. Bu insanlar bu sıkıntıları yaşıyor ama bakıyoruz ki çığlıkları bir türlü duyulmuyor. Adalet beklentileri, çifte standartların, adamına göre hukukun geçerli olduğu Türkiye'de bir türlü karşılanmıyor." dedi.

"Af istemiyorum, adalet istiyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Naif Aksa ise adaletin yerini bulmasını istedi.

Aksa, "Eğer cumhurbaşkanımız Kur'an-ı okuyorsa ve Kur'an'dan bahsediyorsa onun manasını da tam değerlendirsin. Eğer Müslümansa hak, hukuk ve adalet yerini bulsun istiyorum. Oğlumu bıraksın. Ben ne af ne de bırakılmasını istemiyorum, adalet istiyorum. Eğer vicdanları varsa adaleti uygulasınlar. Artık yeter! 25 senedir benim oğlum hapistedir. Oğlum ne yaptı ki? Adam mı öldürdü, hırsızlık mı yaptı, polis-asker mi öldürdü, onlara silah mı çekti? Cezaevinde benim oğlum gibi binlerce masum insan var. Hepsini de FETÖ'nün hâkim ve savcıları tutuklattı. " diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

"Oğlum, 25 yıldır 4 duvar arasında suçsuz yere eziliyor"

Oğlunun herhangi bir suç işlemediğinin altını çizen Aksa, annesinin oğlunun kahrından öldüğünü söyledi.

Kendisinin de yaşlandığını ve birçok ameliyat geçirdiğini belirten Aksa, "Sayın Cumhurbaşkanı'nı vicdanına havale ediyorum. O da çoluk-çocuk sahibidir. İki gün evlatlarını görmese bakalım nasıl oluyor. Oğlum, 25 yıldır 4 duvar arasında suçsuz yere eziliyor. Devlete bir zarar vermişse buyurun idam edin. Madem ki yapmamışlar şimdiye kadar ne istiyorlar bu insanlardan. Annesi onun kahrından vefat etti. Ben de yarım adam olmuşum. Her Allah'ın günü git-gel, git-gel. Kaç sefer kalp krizi geçirdim. Bypass olmuşum ve pil takılmış. Şimdi de ayağım kırılmış ve ben cezaevine gidip daha oğlumu göremiyorum. Cumhurbaşkanı'ndan adalet istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Eğer birazcık imanları varsa vatandaşın çocuklarını düşünsünler. Vatandaş da onlar gibi ciğer sahibidir. Onları Allah'a havale ediyorum ve kıyamet gününde elimiz onların yakasındadır. Allah herkese cezasını verecek. Bu, kul cezasıdır, gelir-geçer. Ama Allah'ın cezası bitmez." şeklinde konuştu.

"Mahkemesi 14 sene sürdü"

Oğluyla birlikte birçok masumun çocuk yaşta tutuklanıp cezaevine atıldığını hatırlatan Aksa, son olarak şunları kaydetti:

"Bu masum çocuklar boşu boşuna cezaevlerindedir. Müslüman diyor, suç kabul ediliyor. Eğer cami yasaksa kapatılsın. Kur'an yasaksa o zaman kaldırılsın. Söyleye söyleye boğazımız kurudu ama kimse sesimizi duymuyor. Sonra gelip, 'Allah, peygamber böyle demiş.' diyorlar. Allah'a, peygambere kurban olun. Siz, Allah'ın ve peygamberin söylediği lafları niçin uygulamıyorsunuz. 22 gün yoğun bakımda kaldım, ben oğlumu göremedim. Mardin, Siirt, Adıyaman, Bingöl, Bayburt, Midyat, Elazığ gibi birçok cezaevini gezdim. 14 sene mahkeme oldu. Hangi devirde ve devlette 14 sene mahkeme olmuş. Şimdi 42 yaşındadır." (İLKHA)

Van'da minikler sevimli hayvanlarla buluştu

Van'da minikler sevimli hayvanlarla buluştu

Van'da minikler sevimli hayvanlarla buluştu

Van'da minikler sevimli hayvanlarla buluştu

Van'da minikler sevimli hayvanlarla buluştu

Van'da minikler sevimli hayvanlarla buluştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55