,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

Akgönül: "Hazreti Ali bizim için bir modeldir"

Akgönül: "Hazreti Ali bizim için bir modeldir"
Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Bingöl'de düzenlediği "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Hazreti Ali'nin hayatını konu alan programda konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinden Adnan Akgönül, "Hazreti Ali bizim için bir modeldir" dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinden Adnan Akgönül, Hazreti Ali'nin, Hazreti Muhammed'in dizinin dibinde yetiştiğine dikkat çekerek "Hazreti Ali bizim için bir model, bir rehber ve bir liderdir." dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Koordinatörlüğü tarafından Bingöl'de  "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Hazreti Ali'nin hayatını konu alan bir program düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinden Adnan Akgönül bir konuşma yaptı.

Akgönül, Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak her yıl kasım ayında bir sahabenin hayatını ele aldıklarını hatırlatarak bu yıl Hazreti Ali'yi işlediklerini söyledi.

Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem)  dizi dibinde yetişen bir şahsiyeti anmak ve anlamak için burada bir araya geldiklerini söyleyen Akgönül, O Hazreti Ali'dir, onun için Keremellahu Veche deniliyor. Allah yüzünü mükemmel kılsın, duasına mazhar olmuş bir şahsiyet. Neden? Çünkü İslam tarihinde putlara tapmayan, onlara ibadet etmeyen nadir şahsiyetlerden biri. Bundan dolayı yüzü kerem, şahsiyeti şerefli, izzetli ve gururlu biri." diye konuştu.

"Sahabelerim gökteki yıldızlar gibidirler"

Hazreti Peygamber'in, 'Benim sahabelerim gökteki yıldızlar gibidirler." hadisini hatırlatan Akgönül,  "Yani sizin için yol güzergahını belirleyen rehberler ve kılavuzlardır. Onlar sıradan insanlar değil,  bizzat onları terbiye eden kâinatın efendisi âlemlere rahmet olarak gelen Hazreti Peygamberdir. İşte Allah Resulü Aleyhuselatu Vesselam'ın has sahabelerinden birinden bahsediyoruz. Hazreti Peygamber, Hazreti Ali'den  bahsederken buyuruyr; 'Ali bendendendir bende Ali'denim.' Yani biz, birbirimizden ayrılmaz iki parçayız." ifadelerini kullandı.

"Hazreti Ali Kur'an-ı Kerimi özümsemiş bir şahsiyettir"

Akgönül konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Hazreti Ali bir defasında buyurur; "Kur'an-ı Kerim'i benden iyi dinleyiniz. Vallahi Kur'an-ı Kerim'inin her bir ayeti nerde, kim ve hangi olay için inmiş; gece mi gündüz mü şehirde mi ovada mı dağda mı inmiş? Onu en iyi bileninizim.' Kur'an-ı Kerim'i özümsemiş, içine sinmiş öyle bir şahsiyet. Allah Resulü buyurur; 'Ben ilmin şehriyim, Ali de onun kapısıdır. Her kim ki bu şehirde ilim öğrenmek istiyorsa o kapıdan içeri girsin.' yani Ali'ye danışsın. Ali bir değerdir, bir cevherdir, bir hazinedir. O, müminler ve Hazreti Muhammed'inin ümmeti için gerçekten bir lütuftur. Diğer sahabeler ve önderler gibi. Yine onun hakkında Hazreti Peygamber buyuruyor; 'İçinizde en iyi hüküm veren kişi Ali'dir. Aliyi bu şekilde takdir ettiğine göre, biz onu çok iyi kavramalı, anlamalıyız."

"Hazreti Ali bizim için bir modeldir"

"Ali bizim için bir modeldir." diyen Akgönül, "Hazreti Ali bizim için bir rehber, bir liderdir. Ama tarihte kaybolmuş bir lider değil. Tarihte adı geçmiş sonrada sönmüş bir şahsiyet değildir. Ali'nin etkisi tarihin derinliklerinden günümüze kadar kendisini gösterdiği gibi o bir ışık, bir mum olarak günümüzdeki biz müminleri de aydınlatan bir çıradır. Hazreti Peygamber'e nübüvvet geldikten sonra ilk iman edene bakıyoruz; Hazreti Hatice, Hazreti Ebubekir ve Hz. Ali'dir. İlklerdendir ama o iman ettiğinde henüz 10 yaşındaydı. O Hazreti Peygamber'in yaveridir ve onun sırdaşıdır. Onun has talebesidir. İnen ayetleri tane tane peygamberden alır, öğrenir, zihnine nakşeder ve Kur'an-ı bir yaşayış haline dönüştürür." şeklinde konuştu.

Program, seslendirilen ilahilerin ardından yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55