,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Akar: Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin barış içinde yaşaması en samimi temennimiz

Akar: Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin barış içinde yaşaması en samimi temennimiz
​Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna-Rusya gerilimine ilişkin, "Bölgedeki gerginliğin sağduyulu ve dengeli bir yaklaşımla çözülmesinden yanayız. Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin barış, diyalog içinde yaşaması en samimi temennimiz." dedi.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan Bakan Akar, Türkiyeli gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Akar, toplantıda başta Ukrayna olmak üzere NATO'nun gündeminde bulunan savunma ve caydırıcılık konularının ele alındığını, hem bölgesel hem de küresel gelişmelerin değerlendirildiğini söyledi.

Ukrayna-Rusya gerilimine değinen Akar, Türkiye gibi her ülkenin bu durumdan endişe duyduğunu ifade etti.

Bu endişeyle gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Akar, "Diplomasi ve diyaloğun sürdürülmesi ve bu şekilde çözüme gidilmesi hepimizin ortak dileği. Bunu vurguladık, vurgulamaya devam ediyoruz. Bizim için hem Gürcistan'ın hem de Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliği önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi tansiyonun düşürülmesi için Türkiye olarak bugüne kadar elimizden geleni, üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Akar, "Karadeniz'de Montrö'nün getirdiği bir statüko var. Bu statüko ile Karadeniz'de denge, güvenlik ve istikrar var. Bunun da hayati önemi haiz olduğunu her fırsatta belirttik, belirtmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna krizinin başından itibaren konuşmalara ve görüşmelere" Kırım'ın işgaline karşı olduklarını" belirterek başladıklarını hatırlatan Akar, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğimizi de söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Bölgedeki gerginliğin sağduyulu ve dengeli bir yaklaşımla çözülmesinden yanayız ve bu manada Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin barış, diyalog, huzur ve refah içinde yaşaması bizim en samimi temennimiz." diye konuştu.

Akar, Türkiye'nin Karadeniz'deki gerginliğin azaltılmasından yana olduğunu belirterek, "Gerginliği tırmandırıcı eylem ve söylemlerden uzak durulması, eylem ve söylemlerin iyi istişare edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz." diye belirtti.

Akar, gelişmelere göre tedbirler aldıklarını ve almaya devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin, Karadeniz'e en uzun kıyısı olan ülke olduğunu hatırlatan Akar, tüm tarafların sükûnet, iş birliği, istişare, diyalog içinde faaliyetlerini yürütmelerinin herkesin yararına olduğunu vurguladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55