,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

AK Parti Sözcüsü Çelik: Suç örgütü mensubunun partimizle ilişkilendirilmesini reddediyoruz

AK Parti Sözcüsü Çelik: Suç örgütü mensubunun partimizle ilişkilendirilmesini reddediyoruz
AK Parti Sözcüsü Çelik, Sedat Peker'in geçmişte AK Parti ile ilişkilendirilmesine ilişkin iddialara, "Suç örgütü mensubunun partimizle, bakanlarımızla ilişkilendirilmesi kategorik olarak reddettiğimiz bir husustur." cevabını verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına değinen Çelik, AK Parti MYK'sının güçlü bir şekilde İçişleri Bakanı Soylu ve eski Başbakanı Binali Yıldırım'la ilgili iddiaları, güçlü bir şekilde reddettiğini vurguladı.

Pek çok vesayet girişimiyle siyaseti zehirlemek isteyen, dizayn etmek isteyen pek çok çabayla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Çelik, "Bu illegal mafyatik alanların siyasette referans alanı olarak kabul edilmesinin yapmış olduğum ilk açıklamada söyledim. Arkadaşlara saldıran siyasetçiler, maalesef siyasetin sivil dinamikleri içerisinde olmaması gereken bir şey yaptılar. İllegal, gayrimeşru alandan yönetilen hezeyanları kendi muhalefetlerini oluşturmak için tarihi bir hata yaptılar." dedi.

"Siyasi hayatın referansının hiçbir zaman suç örgütleri olmamalı"

Bir suç örgütü liderinin sözlerini esas almanın, başlı başına vahim bir durum ortaya çıkardığını söyleyen Çelik, "Arkadaşlarımızın kendileri bu çirkinliklere, iftiralar için yargı mensuplarına başvuruyorlar. Türk siyasi hayatının referansının hiçbir zaman illegal yapılar, suç örgütleri olmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Siyaset kurumu, siyasi muhalefet içerisindeki bazıları, muhalefet etme biçimini arkadaşlarımıza bir saldırıya dönüştürmek siyasi aracılık ve taşeronluk olur." diye konuştu.

Çelik, "İçişleri Bakanımızın, eski Başbakanımızın, devletimizin hedef alındığını, nereye varılmak istendiğini net olarak görüyoruz. Elinde belgesi, bilgisi olan çıksın kendi siyasetini yapsın, yargı kurumlarına başvursun. Aksi takdirde suç örgütlerinin söylediklerini referans alarak siyasi hesaplaşma içine girmeye çalışanlar ya da görevdeki arkadaşlarımızın istifasını isteyenler başlı başına suç örgütlerinin referansını meşrulaştırmak anlamına gelir. Kendilerini suç örgütlerine kullandırılması anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Filistin'e yönelik saldırılara karşılık verdiği mücadeleye değinen Çelik, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin diplomatik girişimleri Filistin'den, vicdandan, uluslararası adaletten yana sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle oluştu. Bir işgal ve iftira sözlüğü diye bir şey yayınladım. Filistin mazlumlarına karşı Netanyahu hükümetinin saldırısına bunun adını, Netanyahu hükümetinin emir verdiği polisler Filistinli çocukları öldürdü diye çıkmıyor; Filistinli çocuklar öldü diye çıkıyor. Filistinliler direnince deniyor ki, taraflara itidal tavsiye ediyoruz. İsrailin kendini savunma hakkı vardır deniyor.

Bu saldırının medyatik dili son derece kara propagandadır. Cumhurbaşkanımız 20'ye yakın devlet başkanıyla konuşarak uluslararası iradeyi harekete geçirmek istedi. Bu küresel vicdan harekete geçirilirken Harem-i Şerif'e yapılan saldırıda en güçlü ses Türkiye'den oldu. ABD Cumhurbaşkanımızın ifadesini antisemitizm olarak ifade etti. Bu yaklaşımı kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız İslamofobiyi beraber mücadele edilecek konuların en üstüne koymuştur."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açıklamaları tepki gösteren Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı hiçbir şekilde katille yan yana getirilemez. Bu devlet adabının gereğidir. Söz konusu olan Cumhurbaşkanımız olduğu zaman bu zaten imkansız hale gelir. Filistinli çocukları öldüren hükümetin başındaki Netanyahu ile yan yana getirmek akla ziyan bir yaklaşımdır. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanını bebek katiliyle yan yana getiremezseniz. Maalesef düzeltme beklerken ısrarın devam ettiğini görüyoruz." diye belirtti.

Sedat Peker'in AK Partiyle ilişkili olduğu iddiaları

Çelik'in değerlendirmelerinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına geçildi.

Çelik, bir gazetecinin, Sedat Peker'in geçmişte bazı AK Partililer tarafından övgüler aldığının iddia edildiği yönündeki sorusuna, şu yanıtı verdi.

"Gündemde konuşulan suç örgütü lideri mitingler yaptı, AK Parti tarafından niye ses çıkarılmadı diye ifadeler ediliyor. Sanki AK Parti korumuş kollamış gibi. Benim AK Parti ile ilgili ilk sözcülüğüm 2015 yılında medya ve tanıtımdan sorumlu genel başkan yardımcısı iken bana bu mitinglerle ilgili soru soruldu. Orada söylediğim şey açıkça şudur; kan akacak ifadesi ve benzeri konularda söylediğim şey şu; bizim genel bir prensibimiz vardır. 7 sene evvelki cevabım bu. Herkes duysun, kim olursa olsun bu kişiler, bazı kurumlar, organizasyonlar var. Başına Ak kelimesini koyarak kendisine ocak, dernek diyen birtakım organizasyonlar. AK Parti'nin bunlarla kurumsal olarak hiçbir ilişkisi yoktur. Bu alanda yapılan hiçbir faaliyetin sorumlusu değiliz. Biz burada AK Parti'nin kurumsal kimliği çerçevesinde bu organizasyonlara destek veriyoruz. Sahip çıkmadığımız müddetçe bizi bağlayan hiçbir yanı yoktur.

Biz bu tür faaliyetleri kategorik olarak reddediyoruz. Bizim onayımız olmadan sembollerimizi kullanıyor olsa da bizim iznimiz olmadan faaliyet yapıyorsa hiçbir şekilde onay vermeyiz. Şiddeti özendiren, kan akmasını özendiren her türlü ifadeyi kategorik olarak ifade ediyoruz. Kendi mitinglerimizde bazı pankartlar açılıyor, kendisine birtakım sıfatlar yapıştıranlar var bunlarla partimizin organik ve kurumsal bir bağı olamaz. 7 sene evvel bu cevabı vermişim. Herhangi bir şekilde suç örgütü mensubunun partimizle, bakanlarımızla, hükümetimizle ilişkilendirilmesi kategorik olarak reddettiğimiz bir husustur. İçişleri Bakanımız ve eski Başbakanımız hakkında ortaya koyan bu iftiraları, hezeyanları tümüyle reddediyoruz."

Peker'in bir körfez ülkesinde bulunduğu ve bu yönde bir tespitin olup olmadığı, Türkiye'ye iadesine ilişkin bir çalışmanın da olup olmadığı yönündeki bir soruya Çelik, "İstihbaratın yaptığı tespitleri burada paylaşmak istemem. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü devlettir. Bütün terör örgütlerinin devletimize yaptığı saldırıya karşı gerekli cevabı verecek güçtedir. Bugün Cumhurbaşkanımız da söyledi, dünyanın neresinde olursa olsun bu takibi sürdürürüz. Çalışmada şu aşamaya gelmiştir bilgisini vermem doğru olmaz." cevabını verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55