,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

AK Parti Sözcüsü Çelik, seçim tarihinin geriye çekilebilme ihtimalinin olduğunu söyledi

AK Parti Sözcüsü Çelik, seçim tarihinin geriye çekilebilme ihtimalinin olduğunu söyledi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

Çelik yaptığı açıklamada seçim tarihinin yaz mevsimine denk geldiğini belirterek, "18 Haziran ile ilgili çıkabilecek bazı sıkıntılar, yani vatandaşlarımızın yurt içinde seyahat döneminin olması ve çeşitli şekillerde ülkemizde büyük hareketliliğin yaşandığı bir dönem olması sebebiyle bir değerlendirme yapılıyor." dedi.

Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in gündeminde Rus-Ukrayna savaşı, Suriye-Türkiye görüşmeleri ve Balkanlardaki gelişmeler vardı.

Çelik, Rusya-Ukrayna savaşıyla ortaya çıkan bölgesel ve küresel tablo olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, kendisiyle masada müzakere etmek isteyenler için güvenilir bir ortak, güvenilir bir muhataptır ama hak ve menfaatlerimize dönük halel getirici davranışlar olduğu zaman da buna sahada cevap verecek güce sahip olduğumuz görülmektedir."

Balkanlar'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Çelik, "Birilerinin başka projeleri buraya taşıma çabasına karşı Türkiye, net bir şekilde Balkan halklarından ve o devletlerden yana tutumunu barışçıl bir şekilde sürdürmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Çelik, Türkiye'nin her zaman Suriye halkından ve Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Türkiye istikrar üreten, Suriye halkının tamamını gözeten ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması için ortaya irade koyan bir ülke olarak ortaya çıkıyor. Burada Cumhurbaşkanımız iradesini net bir şekilde ortaya koydu. Milli istihbarat teşkilatları arasındaki görüşme, şu anda Rusya'da yapılan görüşmede olduğu gibi milli savunma bakanları arasında bir görüşmeye evrilmiştir. Bundan sonrasında diğer siyasi temaslarla bütün bu süreçler olgunlaşarak en üst düzeyde görüşmenin ajandası oluşturulacaktır. Şimdiye kadar gelinen noktadan memnunuz. Teröre karşı işbirliği olmak üzere diğer alanlarda konuşmamız gereken meseleler var. Bazen şöyle söylenir, 'Bu kadar sorun var arada, niye konuşuyorsunuz?' Zaten diplomasi, müzakere ve konuşma, sorunu çözmek için üretilmiştir. Sorununuz olmayan biriyle ne konuşacaksınız? Asıl sorununuz olanla konuşacaksınız. Burada köprü kurma zamanıdır. Bu köprüler kurularak bu yola devam edilecektir."

"18 Haziran ile ilgili çıkabilecek bazı sıkıntılar…"

Çelik, bir gazetecinin, seçim tarihi ile ilgili sorduğu soruyu şu şekilde cevapladı:

"Bizim irademiz seçimin 18 Haziran'da, zamanında yapılması yönünde. Fakat 18 Haziran ile ilgili çıkabilecek bazı sıkıntılar, yani vatandaşlarımızın yurt içinde seyahat döneminin olması ve çeşitli şekillerde ülkemizde büyük hareketliliğin yaşandığı bir dönem olması sebebiyle bir değerlendirme yapılıyor. Bununla ilgili değerlendirmede net bir sonuca varırsak 'Tarih şudur' şeklinde, onu size açıklayacağım. Ama bu tabii ki bir erken seçim düzeyinde bir tarih değerlendirmesi olmayacak. Bu sadece 18 Haziran'da yapılmasının o sırada Türkiye içindeki, işte yaz gelmiş, vatandaşlarımızın birçoğu bulundukları yerleri terk ediyorlar, Anadolu'nun çeşitli yerlerine gidiyorlar, tarımla ilgili birçok konuyla ilgili birtakım tarihlere denk geliyor. O çerçevede bir değerlendirme yapılıyor. Yani bu değerlendirme erken seçim anlamına gelebilecek bir değerlendirme şeklinde değil, biraz daha, çok az daha tarihin geriye çekilmesiyle ilgili. Ama bununla ilgili olarak üst kurullarımızda verilmiş kesin bir karar yoktur. Kesin bir karar olduğu zaman sizinle paylaşacağım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55