,
  • BIST 10111.97
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

AK Parti Siirt Adayı: Mazbata 2'nci en yüksek oyu alana verilsin

AK Parti Siirt Adayı: Mazbata 2'nci en yüksek oyu alana verilsin
AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş, Helen Işık'ın,KHK'larla görevinden ihraç edildiği için mazbata alamayacağını ve bu nedenle mazbatanın 2'nci en yüksek oyu alana verilmesi gerektiğini savunarak, İl Seçim Kurulu'na başvuru yaptı.

HDP'nin Siirt Belediye Başkan Adayı Berivan Helen Işık’ın, 'Batman Belediyesinde işçi olarak görev yaparken KHK ile ihraç edildiğinden mazbata alamayacağına' dair itirazda bulunan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş, İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş, Helen Işık'ın, 'Batman Belediyesinde işçi olarak görev yaptığı dönemde OHAL kapsamında çıkarılan KHK'larla görevinden ihraç edildiği için mazbata alamayacağını ve bu nedenle mazbatanın 2'nci en yüksek oyu alana verilmesi gerektiğini savunarak, İl Seçim Kurulu'na başvuru yaptı.

31 Mart 2019'da Siirt merkezi Belediye Başkanlığı seçiminde HDP'nin adayı Işık'a, seçilme yeterliliğine sahip olmaması nedeniyle mazbata verilmedi. 2'nci en yüksek oyu alan adaya mazbata verilmesi gerektiğini dile getiren Siirt Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına sunulmak üzere İl Seçim Kurulu'na konuyla ilgili başvuruda bulundu.               

OHAL kapsamında alınan tedbirlerin hatırlatıldığı başvuruda, "İş sözleşmesinin feshine dayanak gösterilen, 22 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK'nın 4’ncü maddesiyle kamu görevlilerine ilişkin birtakım tedbirler alınmıştır. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın tevdi raporunda, Işık'ın, PKK terör örgütüyle irtibatlı veya iltisaklı kişiler arasında yer aldığı, Batman Valiliği'nce hizmet ihalesiyle alt işveren bünyesinde çalışan Işık hakkında işlem yapılması istendiği, bunun üzerine 667 sayılı KHK'nin 4/e maddesine istinaden Işık'ın iş akdinin feshedildiği belirtilmiştir. Aynı KHK'nin 4/2 maddesi gereğince, bu kapsamda işten çıkarılanlarla ilgili olarak, birinci fıkra uyarınca görevine son verilenler bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemez. Görevinden çıkarılanların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılır. Bu fıkrada sayılan görevleri yürütmekle birlikte kamu görevlisi sıfatını taşımayanlar hakkında da bu fıkra hükümleri uygulanır." denildi.

Işık’ın, belediye başkanlığı mazbatasını alamayacağı belirtilen başvurunun devamında, "Işık'ın seçimde en yüksek oyu olan aday olmasına rağmen, seçme ve seçilme ehliyetinden söz konusu Kanun Hükmünde Kararname sebebiyle İlçe Belediye Başkanlığı mazbatasının en yüksek ikinci oyu alan Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 1863 Sayılı Kararı uyarınca da Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Ali İlbaş'a verilmesi konusunda gereğini arz ederim." ifadelerine yer verildi.

Başvuruda, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinin Kadılı Mahallesi'nde resmi olmayan sonuçlara göre muhtarlık seçimini kazanan Hüseyin Arslan hakkında Yüksek Seçim Kurulu'nun oy birliğiyle aldığı karara da atıfta bulunuldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55