,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: İstanbul'u bir yerlere sıçrama tahtası olarak görmekten vazgeçin

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: İstanbul'u bir yerlere sıçrama tahtası olarak görmekten vazgeçin
AK Parti İstanbul il Başkanlığı, CHP yönetiminde bulunan İBB'nin 4 yıllık sürecini "İstanbul'un Kaybolan Yılları" başlığıyla düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.

 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığında yoğun bir katılımla düzenlenen basın toplantısına birçok TV kanalının yöneticileri, köşe yazarları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Basın toplantısının açılışında konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, CHP'li İBB'nin 4 yıllık süreçte tabiri caizse vize sınavlarında düşük not aldığını, final sınavlarında ise daha da başarısız olacağını, İstanbul'un bir yerlere sıçrama tahtası olarak kullanılmasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

"CHP'li İBB yönetimi vize sınavlarından kalmıştır"

Kabaktepe, "CHP'li İBB yönetimi 3 tane vize sınavı oldu. Birincisi; kendilerinin ortaya koydukları vaatler ve hedefler. Bu bir sınavdı. 2019 yılında İBB seçimleri olurken CHP genel başkanı veya Sayın İmamoğlu hangi vaatlerde bulundu? Neler yapacağız, İstanbul'a neler kazandıracağız, dediler. Bu konuda sınıfta kalmışlardır. Kayıp bin gün diye bir basın toplantısı düzenlemiş, orada verileri vermiştik. İkincisi; İstanbul'un sorunları ile ilgili halkımızın İBB'den beklentileri ile ilgiliydi. İBB bu vizeden de sınıfta kalmıştır. Baktığımızda, depremden, ulaşımdan, kar ile mücadeleden bir takım çevresel mücadelelere kadar İstanbulluların beklentileri İBB tarafından karşılanamamıştır. Üçüncüsü; bizim yönetimimizde devam eden birçok projelerin ve büyükşehir belediyesi daha nasıl olmalı, şeklinde bir takım yaklaşımlarımız var. Biz olsaydık ne yapardık? Burada da İBB sınıfta kalmıştır. Metro projelerinin kapatılmasından bir takım yarım bıraktığımız projelerin tamamlanmasına, temel atma aşamasına getirdiğimiz bazı projelerin temel atmama törenleriyle farklı bir yönteme gidilmiştir. Dolayısıyla Sayın İmamoğlu, CHP'li İBB yönetimi vize sınavlarından kalmıştır. Bu bakış açısıyla bakıldığında final sınavında daha da başarısız olacağı açık bir şekilde ortaya çıkmıştır." dedi.

"İstanbul'u bir yerlere sıçrama tahtası olarak görmekten vazgeçin"

İstanbul'un ihmale gelemeyeceğini, şehrin ve İstanbulluların hizmet beklediğini belirten Kabaktepe, "İstanbul'u bir yerlere sıçrama tahtası olarak görmekten vazgeçin. İstanbul hizmet bekliyor. İstanbul sizin ihtirasınızdan, heva ve hevesinizden daha değerlidir. Bunun altını çizerek ifade etmiştik. Bu ve benzeri uyarılarımız ne yazık ki dikkate alınmamış, İstanbul adeta kaderine terk edilmiştir.

Açılış konuşmasının ardından bir sunum gerçekleştiren Esenler belediye Başkanı ve AK Parti İBB Grup Başkan Vekili M. Tevfik Göksu, İstanbul'u yönetmek için hem yerel hem ulusal hem de küresel vizyona sahip olmak gerektiğini vurguladı.

"Büyük kent küçük ufuklarla yönetilemez"

Göksu, "Türkiye'nin araç sayısının yüzde 18,7'sini, her gün trafiğe yeni bin 509 aracın çıktığı, dışarıdan her gün ortalama 100 bine yakın aracın trafiğe girdiği ve her gün 33 milyon insanın yolculuk yaptığı bu kentte siz her gün bir şey yapmazsanız bu şehir nereye gider? İstanbul ortalama her gün yaklaşık olarak 3 milyon metreküp su tüketiyor ve her gün 4 milyon metreküp atık su üretiyor. Siz bu şehri yönetirken her bir adımınıza dikkat etmek zorundasınız. Bir başka boyutu ise İstanbul şehir itibarı ile yerel ama aynı zamanda ulusal, küresel bir şehirdir. Hem yerel hem ulusal hem de küresel vizyonunuz olacak. İstanbul'da yapmış olduğunuz hata sadece İstanbul'un sokağında kalmıyor. İstanbul'da eksik bıraktığınız bir şey Türkiye'nin ekonomisine, ülkenin ekonomisine, hatta dünya ekonomisine artı ya da eksi değer katabiliyor. O açıdan bu şehri yönetenlerin önce yerel, sonra ulusal ve küresel vizyonları olması gerekir. 4 buçuk yıl içerisinde İBB'nin ortaya koyduğu bir vizyon ile bir İstanbul projesinin tartışıldığını gördünüz mü? Onun için bu büyük kent küçük ufuklarla yönetilemez. Peki, İstanbul son yılda nasıl yönetildi? Yılın başlıkları şudur! Birincisi; inkâr, iftira ve intihal. İkincisi; partizanlık ve yandaşlık. Üçüncüsü; algı, şov ve reklam. Dördüncüsü mazeret." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55