,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Ailelerin evlat nöbetindeki bekleyişleri 399'uncu gününe girdi

Ailelerin evlat nöbetindeki bekleyişleri 399'uncu gününe girdi
Diyarbakır HDP il binası önündeki evlat nöbeti tutan ailelerden Türkan Mutlu ve Sevgi Çakmar çocuklarımızı her ne pahasına olursa olsun almadan buradan ayrılmayacaklarını belirtti.

HDP Diyarbakır il binası önündeki acılı ailelerin evlat nöbeti 399'nucu gününde de devam ediyor.

Diyarbakır merkezden evlat nöbetine katılan anne Sevgi Çakmar,"Evlat nöbetindeki 2'nci yılım oldu. HDP, oğlumu üniversiteden kandırıp kaçırdı. Buradan oğlum gelene kadar ayrılmayacağım. HDP, oğlumu nasıl kaçırdıysa öyle de getirsin. Oğlum gittiğinden beri ne gecem kaldı nede gündüzüm. Oğlumun, HDP tarafından kaçırılmasının üzerinden 6 yıl geçti. Ondan herhangi bir haber alamadım. PKK'den 18'inci çocuk teslim oldu. İnşallah benim çocuğum da teslim olur. "dedi. 

Oğlunun kaçırıldığını telefonuna ulaşamayınca anladığını söyleyen anne Mutlu, "Oğlumun cep telefonunu aradığımızda ulaşamadık. Oğluma ulaşamayınca babası Sakarya'da okuduğu üniversiteye gitti, onu orada bulamadı. Daha sonra oğlumun PKK tarafından kaçırıldığını öğrendik." ifadesinde bulundu.

Oğluna seslenen Mutlu, "18 kişi gelip anne ve babalarına kavuştu. Sen de gel teslim ol. Gel oğlum bırak o hainleri. "ifadelerini kulandı.

7 yıl önce kaçırılan 23 yaşındaki kızı Ceylan için Bursa'dan evlat nöbetine katılan anne Türkan Mutlu, "Kızım Ceylan okuyordu üniversiteden mezun olup Balıkesir'e öğretmenlik yapmak için gidecekti. Kızım çalışıyordu. Çarşamba günü evden işyerine çıkışını vermek için ayrıldı. O günden beri eve gelmedi artık evden çıktığında yolunu kesip kaçırdılar mı bilmiyorum. O gün bugün kızım yok. "dedi.

Kızını aramaktan vazgeçmediğin aktaran anne Mutlu, " PKK, kızımı kaçırdıklarından beridir arıyorum. Kızımın peşinden Irak'a kadar gittim. Irak'ta kızımı bana göstermediler. 2 ay sonra televizyonda kızımı Suriye Kobani'de gördüm. Kalktım Şanlıurfa Suruç'a gittim. 10 gün camide kaldım. Suriye'ye geçmek için izin istedim bırakmadılar. Tekrar geri geldim ve o günden bu yana kızımın peşindeyim." şeklinde konuştu.

Acılı anne Mutlu, "Kızımı İstanbul'dan buraya Diyarbakır'a getirmişler burada bir ay beklettikten sonra dağa göndermişler.  Ben evladımı istiyorum. HDP nasıl kandırıp götürdüyse öyle de kızımı getirsinler. "dedi. (İLKHA)




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55