,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Aile Bakanı Göktaş: Bütün desteklerimiz aile yapımızın korunması içindir

Aile Bakanı Göktaş: Bütün desteklerimiz aile yapımızın korunması içindir
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Türkiye Aile Destek Programıyla 231 bini aşkın haneye 814,6 milyon lira yardım aktarıldığını belirterek yapılan desteklerin aile yapısının korunması ve ailelerin geleceğe güvenle bakması için olduğunu ifade etti.

 

2023 Şehir Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, basın mensuplarıyla buluştu.

Bir otelde yerel ve ulusal basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, 6 Şubat depremlerinden bu yana beraber iyileşmek ve ayağa kalkmak için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, son 20 yılda Türkiye’deki sosyal hizmet anlayışını keyfî uygulamalardan çıkardıklarını söyleyerek hak temelli ve arz odaklı bir düzene taşıdıklarına dikkat çekti.

Depremden etkilenen vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfına kaynak para aktardıklarını belirten Bakan Göktaş, "Bu yıl 6 Şubat depremlerinden dolayı ülkece zorlu bir süreç yaşadık. Özellikle depremden etkilenen 11 ilimizde hayatın akışı değişti. Bu illerimizden biri olan Şanlıurfa’daki çalışmalarımızda depremin açtığı yaraları sarmaya devam ediyoruz. Şubat ayından bugüne 533 tır dolusu ayni yardımı halkımıza ulaştırdık. Ayrıca depremden etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfına 100 milyon lira kaynak aktardık. Ayni ve nakdi desteğin yanı sıra psiko-sosyal destek ekiplerimizle Şanlıurfa’da 130 bine yakın vatandaşımızın elini tuttuk, acısına ortak olduk. Hep beraber iyileşmek ve ayağa kalkmak için var gücümüzle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Değerli Şanlıurfalılar, Son 20 yılda Türkiye, doğal afetler karşısında kazanılmış derslerle hareket etmektedir. Hükümet olarak afet yönetiminin her aşamasında profesyonel bir kadro ve sistemli bir işleyişle çalışıyoruz." diye konuştu.

Bakan Göktaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Son 20 yılda Türkiye’deki sosyal hizmet anlayışını keyfî uygulamalardan çıkardık, hak temelli ve arz odaklı bir düzene taşıdık. Bütün şehirlerimize Sosyal Hizmet Merkezleri kurduk. Şanlıurfa’da bulunan 12 sosyal hizmet merkezimizle halkımızın bize doğrudan ulaşabilmesini sağlıyoruz.  Onlar bize gelemediğinde biz onların kapısını çalıyor, hâl hatır soruyoruz. Aile Sosyal Destek Programımızla, 2017 yılından bugüne 335 bini aşkın ailenin misafiri olduk, ihtiyaçlarını karşıladık veya ilgili kurumlarla irtibat kurmalarını sağladık. Ailelerin en kıymetli meyvesi, milletimizin göz aydınlığı çocuklarımıza özel düzenlemeler yaptık. Sosyal Ekonomik Destek Programımızla 2012 yılından bugüne 6 bini aşkın çocuk için 632 milyon lira kaynak ayırdık. Koruyucu Aile ve Evlat Edindirme Programlarımızla kendi ailelerinin yanında yaşama imkânı bulunmayan çocuklarımıza, güvenli ve sevgi dolu yuvalar sunuyoruz. Şu an Şanlıurfa’da 125 çocuğumuz koruyucu ailelerimiz tarafından yetiştiriliyor,35 çocuğumuz ise kalıcı olarak yeni aileleriyle birlikte yaşıyor."

"Ulaşılabilirlik Destek Projesi kapsamında Şanlıurfa Valiliğine 67 bin 500 lira ödenek aktardık"

Vatandaşların toplumsal katılımını desteklemeye yönelik yeni hizmet alanlarının belirlendiğini vurgulayan Göktaş, "Geleceğimizin güvencesi olan bu çocuklarımız için 2012 yılından bugüne, 176 milyon lira kaynak ayırdık. Devletimiz hiçbir ayrım yapmadan, her bir vatandaşının toplumsal katılımını desteklemeye yönelik yeni hizmet alanları belirliyor. Şehirlerimizin kapsayıcılığını artıran Ulaşılabilirlik Destek Projesi kapsamında Şanlıurfa Valiliğine 67 bin 500 lira ödenek aktardık. Şanlıurfa’da Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde 157, Özel Engelli Bakım Merkezlerinde 274 engelli vatandaşımız yaşamakta. Bakım kurumlarımızda misafir ettiğimiz vatandaşlarımızla birlikte yaklaşık 20 bin kişiye Evde Bakım Yardımı sunuyoruz. Bu hizmetimiz için 2006 yılından beri 2,8 milyar lira ödenek ayırdık. 2002 yılında 24 lira olan engelli ve yaşlı aylığını 2023 Temmuz itibariyle yaşlılar için 2 bin 348 liraya, engelliler için 2 bin 811 liraya yükselttik. 2023 Ocak-Haziran döneminde 36 bini aşkın yaşlımıza 418 milyon lira, 36 bin 169 engelli ve engelli yakınına 380 milyon lira yardım ödemesi yaptık." şeklinde konuştu.

"Türkiye Aile Destek Programıyla 231 bini aşkın haneye 814,6 milyon lira yardım aktardık"

Bütün desteklerinin ailelerin geleceğe güvenle bakması için olduğunun altını çizen Göktaş, "Kurtuluş Savaşındaki kahramanlıklarıyla unutulmaz bir unvan kazanan Şanlıurfa’mızda 185 şehit, 368 gazimiz bulunmaktadır. Ülkemiz için gösterdikleri vefaya teşekkür etmek adına şehit yakını, gazi ve gazi yakını olan toplam 295 vatandaşımıza istihdam imkânı sunduk. Değerli Şanlıurfalılar, toplumun bütün kesimlerine hitap etmek adına hizmet yelpazemizi her geçen gün genişletiyoruz. Şehrimizdeki 14 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına son 20 yılda 25 milyar lira sosyal yardım ödemesi yaptık. Bu yıl Ocak-Haziran döneminde yaklaşık 262 bin haneye 4,46 milyar lira destek sağladık. Aynı dönem Türkiye Aile Destek Programıyla 231 bini aşkın haneye 814,6 milyon lira yardım aktardık.  Bütün desteklerimiz aile yapımızın korunması ve ailelerimizin geleceğe güvenle bakması içindir. Çocuk Evleri Siteleri, Sosyal Hizmet Merkezi, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Şanlıurfa’ya 35 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık.  Bazı hizmet merkezimizin de etüt-proje çalışmalarına devam ediyoruz. Toplamda 73 milyar liraya yakın bir yatırım payı ile Şanlıurfa’yı tarihindeki en parlak günlerine hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Gönülden gönüle kopmaz bağlar kuruyoruz"

 Göktaş, son olarak şunları kaydetti:

"2023 yılı itibariyle Türkiye Yüzyılının kapısını aralıyoruz.100. yılımızda ülkemizi dünyada hak ettiği noktaya taşımayı hedefliyoruz.  Bu hedefimiz doğrultusunda her şehrimizin, her sokağımızın, her ailemizin sesine kulak veriyoruz. er bir vatandaşımızın refahı ve mutluluğu için çalışıyoruz. Ülkemizin bir ucundan diğer ucuna yollar yapmakla kalmıyor, gönülden gönüle kopmaz bağlar kuruyoruz. Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında yer almasının sırrı bizim milletimizle kurduğumuz bu gönül bağında saklıdır.  Biz bu düsturla çok yol aldık, çok önemli başarılar yakaladık.  Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, milletimizle beraber daha da büyük başarılara imza atacağız inşallah. Katılımınız için her birinize teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55