,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Ahlaki değerlere aykırı konserlere siyasi partilerden tepki

Ahlaki değerlere aykırı konserlere siyasi partilerden tepki
Belediyelerin Gençlik Festivali adı altında düzenlediği konserlerin toplumun ahlaki değerlerine aykırı olmaması gerektiğini belirten siyasi parti başkanları ahlaki değerlere aykırı konserlere tepki gösterdi.

 

Yaz talinin yaklaşması ve okulların tatil olmasına az bir süre kala, şehir merkezlerinde gençlere yönelik yapılan toplumun genel ahlaki değerlerini hiçe sayan 'Yaz Şenliklerine ve Konserleri'ne tepkiler gelmeye devam ediyor.

Belediyelerin halka hizmet için var olduklarını ve hizmet içerisine gençlerin eğlenmeleri de olduğunu belirten siyasi partiler, bu eğlencelerin toplumun genel örf, adet ve inancına aykırı olmaması gerektiğini söyledi.

Söz konusu konsere tepki gösteren siyasi parti temsilcileri, bu tür konserlerin gençlerin manevi ve ahlaki değerlerine zarar verdiğini belirttiler.

"Milletin parasıyla hava atmanın, caka satmanın derdindeler"

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal

Belediyelerin halkın öz parasını kullanarak konser vermesini doğru bulmadıklarını belirten Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal, "Çünkü orada tüyü bitmemiş yetimlerin, çocukların ve bölgede yaşayan insanların tamamının hakkı var. Gençlerimize yapılacak faaliyetler kesinlikle eğitici ve öğretici olmak zorundadır. Bu da örf ve ananelerimize uygun şekilde, gençlerimizi iş sahibi yapacak şekilde bir çalışma olması gerekiyor. Bunu da en güzel milli görüş geleneğinden gelen belediyeler yapabilir. Maalesef mevcut yönetimler milli görüş belediyeciliği ile alakaları olmadığı için, har vurup harman savurmaya da alışkın olduklarından milletin parasıyla hava atmanın, caka satmanın derdindeler. Yaptıkları tamamen budur. Yoksa yaptıkları eğlencenin insanlığa ve gençlerimize hiçbir faydası olduğuna kesinlikle inanmamaktayım." şeklinde konuştu.

"Belediyelerin öyle bir görevi yok"

Ailelerin çocuklarına her konuda sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Baysal, "Çocuklarının kimlerle gezdiğini, nerelere gittiğini, sosyal medyalarda nerelere takıldığını iyi takip etmemiz gerekiyor. Kendi örf ve ananelerimize bağlı olarak, inancımızın gereğini öğretmemiz gerekiyor. Devletimizin de öncelikle ahlak ve maneviyat diyerek, ahlak ve maneviyatı artırarak eğitimlere önem vermesi gerekiyor. Kesinlikle belediyelerin öyle bir görevi yok. Bu tamamen gençlerimizin gözleri boyamak, ahlakını bozmaktan başka bir işe yaramamaktadır. biz bunun ne gençlerimize ne de insanlarımıza faydası olduğuna inanıyoruz, kesinlikle bunun hiçbir şeye faydası yoktur. Hayrından çok zararı vardır. Bir de bunun üstüne milletin parası çarçur edilmektedir. Biz buna kesinlikle karşıyız. Allah'ın izniyle Yeniden Refah Partisi belediyeleri kazandığında, asli görevi olan millete hizmet noktasına odaklanacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

"Helal etkinlik sahası ve Allah'ın helal dairesi geniştir"

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir

Gençlere yönelik etkinliklerin mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ise, "Biz etkinlik olmasın demiyoruz, etkinlikler illaki olacaktır. Gençler illaki bir deşarj olmak zorundadırlar ama bunun yolu ve yöntemi vardır. Gençleri günah bataklığına saplayarak mı bunları yapmak durumunda ve zorundayız? Helal etkinlik sahası ve Allah'ın helal dairesi geniştir. Her şey helal dairesinde olursa hiçbir sorun yok." diye konuştu.

"Birçok belediyelerimiz maalesef ucu açık, ölçüyü kaçırmış"

Bu tür etkinlikleri düzenleyen tüm tarafların dikkat etmesi gereken hususlar olduğuna vurgu yapan Demir,"Belediyeler, valilikler, partiler, sivil toplum kuruluşlarının bu anlamda gençliğimizi yozlaştıracak, kültürüne ve medeniyetine, ruh köklerine yabancılaştıracak bir takım etkinliklerden, faaliyetlerden uzak durması lazım. Bu gençliğimiz bir daha ele geçmeyecek. Bu gençliğimizi gerçekten toparlamalıyız. Makul ölçülerde, helal dairesinde yetiştirmek için çaba ve gayret sarf edilmelidir. Gençliğimizi medeniyetinin ruh köklerine döndürmeye çaba sarf edelim. Bu konuya herkes yardımcı olsun herkes bu konunun elinden tutsun, ayağı olsun.  Allah muhafaza bu gençlik elden giderse, gençliğimizi yozlaştırırsak, gençliğimizi kendi ülkesine ve medeniyetine, köklerine yabancılaştırırsak gençlik bozulur. Gençlik bozulursa, toplumda ciddi savrulmalar ve arızalara sebebiyet verir ve aile sisteminde çöker. Birçok belediyelerimiz maalesef ucu açık, ölçüyü kaçırmış, gençlerimiz de Allah muhafaza kendinden geçmiş bir şekilde, o sanatçılar o etkinlikler o sapkın sapkın anlayışlar… Yazıktır bu gençlere! Bu gençler bizim gençlerimiz bizim çocuklarımız. Bizim çocuklarımıza bu haksızlığı yapmayalım. İnancından, inanç değerlerinden, inanç ruh köklerinden çocuklarımızı, gençlerimizi koparmayalım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55