,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Ahlak ve maneviyatı hedef alan dizi İstanbul'da protesto edildi

Ahlak ve maneviyatı hedef alan dizi İstanbul'da protesto edildi
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir bölümünde Ramazan ayında oruç tutanların aşağılanıp ötekileştirildiği "Kızılcık Şerbeti" isimli dizi, yayınlandığı kanal olan Show TV önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

 

Söz konusu dizide, lokantada oturan bir grup arasında, yan masada içki içilmesi üzerine başlayan diyalogda erkek oyuncu sahneyi eleştirirken bayan oyuncu ise oruç tutmadığını, tepki göstermenin doğru olmadığını ve ülkenin laik olması sebebiyle herkesin istediği şekilde harekete edebileceğini, hatta oruçlu olup manzaradan rahatsız olanların da evlerine gidip oruçlarını açmaları gerektiğini söylüyor.

Söz konusu sahnenin sosyal medyada gündem olmasıyla başlayan tartışmalar neticesinde her ne kadar RTÜK tarafından kanala ve yapım şirketine ceza kesilse de kazandıkları para karşılığında devede kulak misali kalacak olan komik orandaki cezalar yapımcı firmaya ve kanala geri adım attırmadı.

İstanbul Küçükçekmece'de buluna Show TV önünde basın açıklaması düzenleyen Mil Diyanet Sen, yapılan hadsizliği kınadı.

"İbadetlerin basite alınması kabul edilemez"

Grup adına basın açıklamasını okuyan Mil Diyanet Sen İstanbul Bahçelievler İlçe Başkanı Muhammed Faruk Gür, "Milsen Konfederasyonu'na bağlı Mil Diyanet Sen olarak, daha önce de Show TV'yi uyarmak üzere buraya gelmiştik. Show TV ise tüm uyarılarımıza rağmen yayınlarında milli ve manevi değerlerimizi aşağılayıcı yayınlarına devam etmiş ve son olarak da İslami değerleri ayaklar altına alan 'Kızılcık Şerbeti' isimli rezil dizide değerlerimizi hafife alan söz ve eylemlerde bulunmuştur. İlgili dizide dinimizin en temel ibadetlerinden olan orucun basite alınması ve son olarak da dinimizin emri olan tesettürün ahlaksız eylemlere alet edilmesi, İslami hassasiyeti olanların kabul edebileceği bir durum değildir." dedi.

"Kanal yetkilileri tüm Müslümanlardan özür dilemeli"

Gür, "Gördüğümüz kadarıyla Show TV denilen bu yayın organı milli ve manevi değerlerimize, özellikle İslami değerlerimize saygısızlığı alışkanlık haline getirmiştir. İyi bilinmelidir ki, milli ve dini değerlerimiz bizi biz yapan ve milletimizi bütünleştiren ve aynı zamanda yıldönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale'yi destanlaştıran ruhtur. Ve bu ruhu hazmedeyenler hepimizin de bildiği gibi Çanakkale'de hezimete uğrayanlardır. Bu itibarla Show TV yetkililerine buradan sesleniyor ve diyoruz ki; Siz kime hizmet ediyorsunuz ve İslami değerlerimizi ahlaksız yayınlarınıza alet ederek neyi amaçlıyorsunuz? Mil Diyanet Sen olarak ısrarla savunduğumuz RTÜK'te ahlak denetim masası kurulması teklifini tekrarlıyor ve yetkililerimizi bu konuyu acilen gündeme almaya davet ediyoruz.  Çünkü biz, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ahlaksız yayınlarla zihinlerinin ifsat edilmesine asla razı olamayız. Bu sebeple Show TV yöneticilerini, İslami hassasiyeti olan tüm Müslümanlardan acilen özür dilemeye davet ediyoruz."

"Hadsize haddini bildirmeyi kendimize görev biliyoruz"

Mukaddesata yapılan saldırılara hukuki olarak da her zaman karşı duracaklarını vurgulayan Gür, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin bir hukuk devleti olması sebebiyle sadece burada değil hukuki mecrada da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de milli ve manevi değerlerimizin her daim savunucusu olacağımızı ve mukaddesatımıza saldıranların her daim bizi karşılarında bulacaklarını ifade ediyoruz. Bu itibarla milli ve dini değerlerimizin iğrenç sahnelere konu edilmesini asla kabul etmiyor ve yapılan tüm bu ahlaksızlıklara karşı Akif'in diliyle; 'Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın' diyoruz. Mil Diyanet Sen olarak hadsize haddini bildirmeyi kendimize görev biliyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55