,
  • BIST 10015.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

AGD: Çin Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştiriyor

AGD: Çin Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştiriyor
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şanlıurfa Şubesi, dernek binasında düzenlediği basın açıklamasıyla Çin'in Uygur Müslümanlarına yönelik zulümlerine dikkat çekti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şanlıurfa Şubesi, Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da her türlü yöntemi kullanarak sistematik katliamlar gerçekleştirdiğini belirterek başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin yöneticilerine Uygur Müslümanlarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Basın açıklamasını AGD Şanlıurfa Şube Başkanı Maşuk Özyaramış okudu.

“İnsanlar Çin yönetimi tarafından evlerinde ölüme terkediliyor”

Çin’in bu baskılara gerekçe olarak tüm Müslüman Doğu Türkistan halkını şiddetle ilişkilendirmesinin kabul edilemeyecek bir durum olduğuna işaret eden Özyaramış, “Emperyalist ve katil Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da her türlü yöntemi kullanarak sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. 2016 yılından bu yana 3 milyonu aşkın kardeşimiz, toplama kamplarıyla hürriyetlerinden yoksun bırakıldı, kısırlaştırma programlarına tabi tutuldu. Ayrıca hastalık ve salgın bahane edilerek insanlar Çin yönetimi tarafından evlerinde ölüme terkediliyor. Geçtiğimiz günlerde ise çıkan yangına müdahale edilmeyerek aralarında çocukların da yer aldığı Uygur Türkü kardeşlerimiz şehit oldular. Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerimizin birçok temel haktan mahrum bırakıldığına, inanç ve düşünce özgürlüklerinin kısıtlandığına, toplama kamplarında tecrit edilmiş bir yaşama zorlandığına, psikolojik ve fiziksel işkencelere maruz kaldıklarına dair acı gerçekler hepimizi derinden yaralamaktadır. Çin’in bu baskılara gerekçe olarak tüm Müslüman Doğu Türkistan halkını şiddetle ilişkilendirmesi de kabul edilemez. Tam tersine insanların temel hak ve özgürlük talepleri karşısında Çin yönetiminin baskı ve tahakküm uygulaması bir şiddettir.” dedi.

“Sadece miting ve açıklama yapmak tek başına yeterli değildir”

Özyaramış, “Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin Müslüman Doğu Türkistan haklı talepleri doğrultusunda Çin’e karşı birlikte hareket etmeleri ve her platformda bu konuyu dile getirmeleri Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin seslerine ses katacaktır. Ayrıca bilinmelidir ki sadece üzüntümüzü belirtmek, sadece miting ve açıklama yapmak artık tek başına yeterli değildir. Zulmü durdurmak ve mazlum kardeşlerimize yardımcı olmak için eylem gerekmektedir. Kuklalara karşı hamasete dayalı söylemler geliştirip kuklacılara teslim olunarak gidilen yolda duvara toslamak kaçınılmazdır.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55