,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

AGD Bölge Başkanı Turan: HAMAS, terör örgütü israile karşı meşru müdafaasını yürütüyor

AGD Bölge Başkanı Turan: HAMAS, terör örgütü israile karşı meşru müdafaasını yürütüyor
Malatya'da Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için düzenlenen eylemde konuşan AGD Bölge Başkanı Turan, "HAMAS hiçbir terör eylemine tevessül etmemektedir. Topraklarını zorla gasp eden terör örgütü israile karşı meşru müdafaasını yürütmektedir." dedi.

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından, Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için eylem başlatıldı.

İşgal rejimine bilgi akışı ve istihbarat sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması talebiyle Kürecik Mahallesi'nde, Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından düzenlenen mitinge destek vermek için çevredeki il ve ilçelerden binlerce Kudüs sevdalısı programa katıldı.

Miting, Erdem Kartal'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Mitingin açılış konuşmasını Malatya IHH Şube Başkanı Ömer Derin gerçekleştirdi. Derin, "Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü, Filistin'i bizden Koparamayacaksınız. İşte biz Aksa için canını vermeye hazır, tarih sahnesinden silinip gideceğiniz güne kadar sizinle mücadele edecek, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız." dedi.

Derin, "7 Ekim sabahı olduğu gibi hiç beklemediğiniz bir anda hiç beklemediğiniz bir noktada sizi bu coğrafyadan söküp atacağız, o günler yakındır. Burada tüm Müslüman devlet yönetimlerine ikazda ve açık çağrıda bulunuyoruz. Amerika'dan, israilden, Avrupa'dan, Rusya'dan, Çin'den değil Allah'tan korkun, Allah'tan korkun, Allah'tan korkun." diye ekledi.

Ardından bir selamlama konuşmasın yapan AGD Bölge Başkanı Mesut Turan, tarihten bu yana Yahudilerin yapmış olduğu zulümlere dikkat çekti.

"HAMAS özgürlüğü gerçekleştirmeye çalışan kutlu bir teşkilattır"

Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS'ın ve askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugaylarının kuruluş aşamalarını anlatan Turan, "HAMAS halk nezdinde sol ve kavmiyetçi örgütlerin yapamadığını başarıyor. Ana hedef haline geliyor.  HAMAS'ın hedefi işgal edilen toprakları teröristlerden ve israilden kurtarmaktır. Cihad yoluyla Allah-u Teala'nın kelamının en yüce olmasını sağlamaktır. İlimle zafere yürümektir. HAMAS hiçbir terör eylemine tevessül etmemektedir, sadece topraklarını savunmaktadır. Hizmeti esas alan toplumsal bir harekettir. Topraklarını zorla gasp eden terör örgütü israile karşı meşru müdafaasını yürütmektedir. İşgale karşı durmak terör olsaydı o zaman İngilizlere, Fransızlara, Yunanlılara, Ruslara karşı bu topraklarda mücadele veren dedelerimiz de terörist olurdu. Halbuki onlar kendi topraklarını mücadeleleri sonucunda özgürleştirdiler. İşte HAMAS da bu özgürlüğü gerçekleştirmeye çalışan kutlu bir teşkilattır." diye konuştu.

Turan, "Türkiye'yi savunmak, 90'lı yıllardaki Bosna mücadelesine destek vermek olduğu gibi Türkiye'yi savunmak Çeçenlerin Kafkaslarda verdiği mücadeleye omuz vermek olduğu gibi Türkiye'yi savunmak Kıbrıs'ta siyonist örgütlerin oluşturmak istedikleri çalışmaları yırtıp atmak ve Kıbrıs'ı özgürlüğüne kavuşturmak olduğu gibi Türkiye'yi savunmak Filistin'deki kardeşlerimize destek olmaktır, Filistin'deki kardeşlerimizle beraber mücadele vermektir. Gerektiği takdirde kanı o yolda akıtmaktır. Cihadınız mübarek olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55