,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

Afrin Eğitim Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Afrin Eğitim Fakültesi ilk mezunlarını verdi
Zeytin Dalı Harekâtı bölgesindeki Afrin'de, Gaziantep Üniversitesine bağlı Afrin Eğitim Fakültesi ilk öğrencilerini mezun verdi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 2019'de açılan Gaziantep Üniversitesi Afrin Eğitim Fakültesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) ile Sınıf Öğretmenliği bölümleri ilk mezunlarını verdi.

Fakültede, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) ve Sınıf Öğretmenliği bölümleri mezunları için tören düzenlendi.

Mezuniyet törenine; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Gaziantep Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fakültenin 2022-23 dönem birincisi Hemrin Kilaho'nun katılımcılara hitaben konuşma yapmasının ardından, dereceye giren öğrencilere diplomaları takdim edildi. 53 öğrenciye plaket, diploma ve çeşitli hediyeler verildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Türkiye'nin mazlumların yanında durmaya devam edeceğini belirterek kardeşliğe vurgu yaptı ve Afrin Eğitim Fakültesinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Mahmut Çınar ise mezun olan öğrencilere başarılar diledi ve Afrin'deki okullarda güzel nesiller yetiştireceklerini ifade etti.

Mezuniyet töreninde konuşan Gaziantep Üniversitesine bağlı Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar, Afrin Eğitim Fakültesi'nin ilk mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kasım 2019'de kurulan fakültede kayıtlı 609 öğrenci bulunduğunu ve bunlardan 53 tanesinin eğitimlerini tamamlayarak Afrin halkına hizmet edeceğini söyleyen Çınar, şöyle konuştu:

"Bugün Şam Diyarı için, özellikle Afrin için özel bir gündür. Zira bilginin, aydınlanmanın, eğitimin ve en önemlisi insan sevgisinin simgesi olan bir eğitim yuvası ilk mezunlarını veriyor. Hepimiz için mübarek olsun, hayırlara vesile olsun. 03.10.2019 tarihinde kurulan fakültemiz, hemen eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayarak bugün mezunlarını verecek duruma gelmiştir. 609 öğrencimiz arasından 53 tanesi mezun olarak, güzel bölgemize hizmete başlayacaktır."

Çınar, "Eğitim yuvalarının ve doğal olarak üniversitelerin görmeyi üstlendiği iki önemli işlev bulunmaktadır: Biri arzın imarı, diğeri ise neslin ıslahıdır. Dolayısıyla Afrin Eğitim Fakültesi olarak hedefimiz, cennet gibi olan bu toprakları imar etmek, daha da güzelleştirmek ve tarihin derinliklerinden gelen medeniyet, ilim ve irfan geleneğini daha da ilerilere taşımaktır. Fakültemiz, Nureddin Mahmut Zengi ve Selahaddin-i Eyyûbî döneminde Mısır'la birlikte İslam medeniyetinin kurucu merkezlerinden biri haline gelen Şam diyarının misyon ve vizyonunun farkındadır. Bugün bunu yeniden canlandırmak ve burada başlayan ışığın dünyanın tüm coğrafyalarına yayılmasını gerçekleştirmek arzusundayız. Bu cennet coğrafyamızın bugün ehil olmayanların ellerinde problem haline gelmiş olması, bunun tekrar dirilmeyeceği anlamına gelmez. Bugün diplomalarını almak üzere bu salonda bulunan gözlerden çıkan ışıltılar, özlenen günlerin yakın olduğunu müjdelemektedir. Malumunuz olduğu üzere bu münbit topraklar, bir yandan Sühreverdî el-Maktul'a, diğer yandan Muhyiddîn İbnü'l-Arabi'ye öte yandan ise İbn Teymiyye'ye beşiklik etmiştir. Dolayısıyla her mantaliteden insanlar, burada kendilerine yaşama alanı bulabilirler. Yeter ki önleri açılsın, fitne ve fesat çevrelerinin planları boşa çıkarılsın. Bölgemizin en ücra yerlerine kadar MEB ve DİB vasıtasıyla yayılan eğitim kurumları, bunun müjdesini vermektedir." dedi.

Çınar, mezun olan öğrencilere başarılar diledi

Mezun olan öğrencilere seslenen Çınar, "Bugün diplomalarınızı alarak buradan mezun oluyorsunuz. Kuşkusuz her yerde mesleğinizi en başarılı bir şekilde icra edeceksiniz. Uluslararası tanınırlığı olan bu diploma, size her türlü imkânı sağlayacaktır. Kariyeriniz için lisansüstü eğitim için hazırlıklarımız da devam etmektedir. Dolayısıyla işin bu tarafı için çok fazla kaygılanmayın. Sizden isteğim, nerede bulunursanız bulunun, bu coğrafyayı ve bu coğrafyanın insanlarını sevin. Bu coğrafyanın barış ve kardeşliğin beşiği olması, fitne ve fesat odaklarının buradan ümitlerini kesmesi ve bu coğrafyanın insanlarının mutlu olmaları, barış içinde yaşamaları için gayret edin. Bu duygularla mezun olan öğrencilerimize başarılar dilerim, ailelerini tebrik ederim." diye konuştu.

Afrin Eğitim Fakültesini birincilikle bitiren Hemrin Kilaho ise, "Afrinliyim, Kürt kökenliyim. Bugün çok mutluyum. Fakülte birincisi oldum. Bu başarımı anne ve babama armağan ediyorum. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah gelecekte Afrin'deki okullarda güzel nesiller yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55