,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Afrika’da kurban derileri İslami çalışmalara hayat veriyor

Afrika’da kurban derileri İslami çalışmalara hayat veriyor
Uganda'da kesilen kurbanların derilerini toplayan Dava Hareketi üyeleri, bu derileri birkaç işlemden geçirdikten sonra satarak, geliriyle İslami faaliyetlerini yürütüyorlar.

Kurban Bayramı kapsamında Afrika’ya giden İslami dernek ve vakıflar tarafından kesilen kurbanların derileri, Dava Hareketi tarafından değerlendirilerek İslami çalışmalarda kullanılıyor.

Türkiye’den 7 bin, Avrupa’da 8 bin kilometre uzaklıkta olan ve Afrika kıtasının ortasında bulunan Uganda'da hayırseverlerin göndermiş olduğu kurbanlar kesildi. Kesilen kurbanların derileri, ülkede imkânsızlıklar içerisindeki Dava Hareketi için önemli bir gelir kaynağını oluşturuyor.

Ugandalı İslam davetçilerinin büyük imkânsızlıklar ve baskılar eşliğinde tebliğ çalışmalarını yürüttüklerini belirten Dava Hareketi üyelerinden Miro Fakir ile Molla Muhsin El Xemis, İslam'ın tanınması için derilerin kendileri için ciddi bir kaynak oluşturduğunu belirttiler.

Uganda’da toplu kurban kesim alanlarından 3 senedir deri topladıklarını ve topladıkları derileri çeşitli işlemlerden geçirerek sattıklarını İLKHA muhabirine anlatan El Xemis ile Fakir, elde ettikleri parayla davet ve tebliğ çalışmaları yaptıklarını söylediler.

Binlerce kilometre uzaklardaki din kardeşlerinden İslami dernekler ve vakıflar aracılığıyla kurbanların bağışlanmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren El Xemis, “Bu derileri belli bir işlemden geçirip sattıktan sonra elde ettiğimiz gelirle burada İslamiyet’in anlatılması için davet programlarına finansman sağlanmış olacak. Bu şekilde davet çalışmalarında İslamiyet’i anlatıyoruz. Bu programı 3 yıldır yapıyoruz. Camilerin olduğu yerler için güzel bir kuvvet oluyor.” dedi.

Sadece kurban derilerinin gelirleriyle birçok kişinin İslamiyet’i seçtiğini dile getiren Dava Hareketi üyesi Miro Fakir, “Oluşan bu imkânlarla gittiğimiz bölgelerde, sadece geçen sene yaptığımız davet programında 117 kişi Müslüman oldu. Başka bir programda 60 kişi ve diğer bir programda ise 10-12 kişilik bir grup Müslüman oldu. Bu imkânlarla çok güzel programlar neticesinde verim alıyoruz. Hayırseverlerin göndermiş olduğu kurbanlarla hem hayır kazanılıyor hem de İslami faaliyetler çoğalıyor. Ayrıca buradaki yetimler, fakirler ve garipler kurbanların etinden faydalanmış oluyor. Kurbanların derileri de satılarak İslam'a hizmet edilmiş oluyor. Bu yapılan hizmetlerden hayırseverler de inşallah hissedar oluyorlar.” ifadelerini kullandı.   

Son olarak El Xemis ile Fakir, tüm hayırsever dernek ve vakıf yetkililerine teşekkür ettiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55